Mimpi Bos Lama

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku

Agak terkejut jugalah bila dapat tag “mimpi bos lama“. Setakat ini Suri tidak pernah bermimpi untuk bertemu bos lama dalam arena sukan bola sepak  mimpi. Gilakah apa? Sebab setahu Suri kami sudah kosong-kosong kata Najwa Latif dalam lirik lagunya.

  • Apabila kita mimpikan seseorang ada yang berpendapat bahawa seseorang itu sedang teringatkan kita.
  • Ada pula yang memberikan alasan orang yang jauh ingin bertamu mata dengan kita.
  • Ada pula kata orang itu menuntut sesuatu dari kita. Maksud di sini kita ada hutang janji pada orang berkenaan itu yang dia datang melalui mimpi kita.

 

  • Menurut pengalaman dari kawan-kawan terdekat orang itu mungkin akan datang mencari kita dalam jangka masa yang terdekat untuk memberitahu pada kita tentang sesuatu perkara. Namun apakah sumber objektifnya tidak pula Suri ketahui.
  • Barangkali orang yang kita mimpikan itu membuatkan dia terkenang akan kebaikan kita terhadap dia. Misalannya kita pernah membantu dia dalam urusan kerja.

Benar atau tidak? Kongsikan pengalaman anda di bawah kotak komen. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. kita rasa yang the first one tu betul..chewah..mungkin dia teringatkan kita tu..maybe ada something happen yang membuatkan orang tu terkenang-kenag kat kita…harap-harap yang bagus, yang tak bagus tak mau..he..he

  2. Setakat ni dalam mimpi2 saya belum pernah lagi mimpi bos2 lama. heheheheh.

    Terserempak kat alam nyata pun tak pernah heheeh

    Suri mimpikan saya je la ye heheheh.

  3. Dulu sewaktu hari raya saya pernah berkunjung ke rumah guru SD dan beberapa hari sebelumnya beliau bercerita dalam mimpinya bertemu dengan saya.
    Mungkin saya anda akan bertemu dengan boss anda itu baik secara sengaja ataupun tidak…

  4. Setiap mlam saya mimpi mjikn lama dan saya d pekerjakn jd pembantu ya dya bertanda apa ya apakah tau…?