Ubat Sukar Tidur

Salam malam sahabatku..

Entri terlajak sekapal telah maju kehadapan lagi.. Hari ini agak terlewat juga menjeguk blog seperti petang-petang yang biasa sebab minggu ini dan yang seterusnya Suri sibuk teramat sangat-sangat huhu… Walaubagaimanapun blog ini Insyallah akan berjalan seperti biasa walaupun ia  tak sepadat ilmu seperti bulan-bulan yang lepas harap ia sedikit sebanyak dapat mengisi masa lapang sahabat semua..

good_night-3805

“Sesejuk malam menyebabkan angin yang dingin menyapa tubuhku. Sesekali cuba menarik selimut menjamah serangkul tubuh namun mata ini tetap berkeras tidak mahu terlelap  jua.. Pusing kanan pusing kiri semua yang dilakukan serba tidak menjadi.  Hurm..alagkah bagusnya sekiranya hujan turun mencurah-curah di atap gentingku ini. Pasti sepanjang malam lenaku diulit mimpi bersama si dia puteri..”

Sahabat pernah menghadapi masalah di atas lebih-lebih lagi jika seseorang itu mengalami penyakit imsonia. Tahukah kawan-kawan banyak sebab yang boleh mempengaruhi seseorang itu sukar melelapkan mata. Antara salah satunya seperti lewat tidur malam, berkerja pada waktu yang tidak sepatutnya, mengalami masalah peribadi dan sebagainya.

Baiklah bagi mencari jalan penyelesaiannya untuk mengatasi masalah berikut apa kata sahabat mencuba petua Suri seperti di bawah  ini. Mana tahu ia berkesan ;) . Kata orang mencuba tiada ruginya yer tak ;)

good_night-7945

Bahan-bahannya:-

  1. 2 sudu besar madu asli
  2. Secawan air tea panas

 

Cara-caranya:-

  1. Masukkan 2 sudu besar madu asli kedalam secawan tea panas. Sambil dikacau rata minuman tersebut.
  2. Kemudian minumlah air tersebut dan selawat sebanyak 3x.

 

Nota penting

Sahabat disarankan agar melakukan petua ini setiap hari, sebelum tidur. Lakukanlah ia selama seminggu Insyallah tentunya sahabat akan rasa lebih selesa serta tidak menghadapi masalah sukar tidur lagi ;) .

Nota yang berkaitan: http://cahayacinta.com/tips/tips-mendapatkan-tidur-yang-berkualiti.html/comment-page-1

Share
Artikel lain yang best-best :

34 thoughts on “Ubat Sukar Tidur

    • sebab mata dan selalu di jamu dengan bukau study..dia dah jemu memandangnya..

      cuba klu depan bebola mata kita ada ayam goreng yang menyelerekan anak tekak pasti mata kita akan segar semula heee

    • pulak..
      kalu bgtu kena pasang jam kat hp set masa senaglah dia memekak,

      beli jam dinding besar tu klu tepat waktu pasti akan mengeluarkan bunyi gedegangg!!!!,

      jam loceng akan klrkan bunyi merdu kringgggg!!!,

      ayam jantan 1 supaya senang dia berkokok di sisi kamu..
      Insyallah mesti bgan punya.. ;) :)

    • teh mudah tidur..

      p.s:klu ada masalh mg sush nak tdo..cam dok risau esok ada exam ke temuduga mesti hati akan sush selagi kita tak menjalaninya..dah lalui semua ujian tu mesti kita akan dpt rdu dgn nenyak semula..

    • masa study mmg begtu mata nih tahan jer sampi jam 2 ke tiga pagi..tapi skrg tak blh lagi sb tanggungjwab bayk..klu lmbat bagun sapa nak siapkan satrapan anak2..kemas umah, masak dan bawa bekal kt pjbat huuu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>