Review Dralla

Bismillahir Rohmaanir Rohim dan Assalamualaikum buat sahabatku.

Kali ini Suri nak kongsikan benda baharu bernama Dralla bukan bermaksud dahlah atau sudahlah.

Bukan mudah nak curi masa untuk berdamping manja dengan belog kesayangan. Kata orang kalau suka sekali nak berupdate cerita setiap hari haaaa. Siapa yang pernah menjiawa perasaan seperti itu sila angkat tangan dan katakan ya 😉 Tapi memandangkan ada buah hati baharu ia sesekali terpaksa di lupakan seketika.

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

CAKOI & KUAH AKU GEBUH LAGI MONTEL

DONUT MONTOK ALA BIG BIG APPLE!!

Apa itu dralla?

Dralla adalah alat plastik tempat memotong sayur-sayuran dan buah-buahan. Erti kata lain khas untuk memotong bahan yang lembut sahaja.

Dralla terdapat dua versi warna merah dan warna hijau.

dralla-ikea

Cara menggunakannya dralla?

Masih sama seperti kita menggunakan papan pemotong sayur yang lain cuma yang beza disini dralla boleh lenturkan semasa kita ingin memasukkan bahan  potong ke dalam mangkuk, periuk sebagainya.

KOLEKSI JUBAH PILIHAN KALBU!!

PAKEJ SIAP BAJU KURUNG BABY BOY GIRI

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

QA admin Dralla Ikea?

Dari segi kualiti ketebalannya dralla agak nipis. Maka ia amat sesuai untuk kerja pemotongan yang ringan sahaja. Berbanding papan pemotong yang berada di luar pasaran bersaiz tebal dan mampu membuat kerja menetak ayam, daging dengan begitu mudah sekali.

Pssst..Suri bagi 4 bintang hiiii.. 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

3 Responses to “Review Dralla”

  1. akubiomed

    Dec 02. 2016

    Wow sudah ada alat canggih. 🙂

    Reply to this comment
  2. Suri

    Dec 02. 2016

    wah tercanggihlah sangat hiiii

    Reply to this comment
  3. zara

    Dec 03. 2016

    macam beat je dralla ni..dah lame tak window shopping di ikea sambil berangan 😉

    Reply to this comment

Leave a Reply