Yey!! Bergaya Cara Sentap Pantas Buat Jubah Sendiri Ala Princess Arab Dan Sambutan Hari Kemerdekaan Kami Serba Sederhana

Bismillahir Rohmaanir Rohim dan Assalamualaikum buat sahabatku.

Yey!! Bergaya Cara Sentap Pantas Buat Jubah Sendiri Ala Princess  Arab Dan Sambutan Hari Kemerdekaan Kami Serba Sederhana. Alhamdulilah sungguh menggembirakan bila menumpang sekaki haaa..memberikan sokongan buat suami dan team TAIKO buat perbarisan sempena hari kemerdekaan 2016.

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

CAKOI & KUAH AKU GEBUH LAGI MONTEL

DONUT MONTOK ALA BIG BIG APPLE!!

Inilah kejadiannya jam 6.30 pagi..

 photo 22222_zpsp63pkjxs.jpg

Yey!! bergaya cara sentap pantas buat jubah sendiri ala princess  arab dan sambutan hari kemerdekaan kami serba sederhana. Nak belajar cara mudah buat pola jubah tak susahnya kakakku manis, adikku sayang asal ada kemahuan situ ada jalan benda akan jadi mudah jimat dan super duper kombo terbaik kerana:-

  1. Mesin jahit murah boleh dibeli dengan harga yang murah atau bayar ansuran bulanan.
  2. Benang, jarum, pembaris, pensel lakar dan kain.
  3. Niat dalam hati belajar cara buat jubah muslimah untuk diri sendiri jika mahir ada kemahuan lebih bolehlah up pendapatan untuk jana duit poket nanti.

KOLEKSI JUBAH PILIHAN KALBU!!

PAKEJ SIAP BAJU KURUNG BABY BOY GIRI

Apa-apa hal kami pose sekeluarga dulu eh…

 photo 555_zpslmc5d99g.jpg

Percayalah..kami tak beli bendera Malaysia untuk gantung hadapan rumah cuma anak ada beli bendera rm1.00 dekat sekolah katanya. Tapi dia tak bawa cuma pagi sebelum nak sarapan si ibu sempat sambar Opah Merdeka!

 photo 33333_zpsl7vfglvq.jpg

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

KOLEKSI JUBAH PILIHAN KALBU!!

Kaedahnya anak-anak kelaparan. Mudah ada jubah princess cut arab bikin dari TOTURIAL BUAT JUBAH ABC jubah comel ini ku kibas kiri ku kibas  kanan nak duduk tanpa rasa malu dekat tempat pejalan kaki katanya haaa..sambil suap anak..suap mulutku sekali hiii..mujurlah tempat laluan tepi itu luas lega maknya berpose kejap haaaa..

 photo 11111_zpsvklc1zx7.jpg

Yey!! bergaya cara sentap pantas buat jubah sendiri ala princess  arab dan sambutan hari kemerdekaan kami serba sederhana dalam 10 minit main acah-acah anak kedua kekeyangan  plus  kepenatan jubah mesra menyusu princess mengambil tempat menjalankan tugasannya sampailah selesai perbarisan.

Bawah inilah habuan bila jubah siap jahit dan tambah dengan sedikit hiasan pergelangan tangan dan dada untuk kemudahan penyusuan susu bayi.

tambahkan item mengerlip akan nampak lebih menawan dan cantik

Jubah Leret Pengantin

Psst..Jubah sarung rasa tak mahu tanggal sudah penat seret sana sini jalan bawa anak rasa macam berjalan umpama puteri 😉

Mahu potongan harga asas buat 5 helai jubah dapat >>>>>>>>>>>> INI

Raya Haji..next edition gatal nak buat jubah lagi..seronoknya!!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

23 Responses to “Yey!! Bergaya Cara Sentap Pantas Buat Jubah Sendiri Ala Princess Arab Dan Sambutan Hari Kemerdekaan Kami Serba Sederhana”

  1. JMR

    Sep 08. 2016

    semangat merdeka itu yang kita cari..hehe

    Reply to this comment
  2. Suria Amanda

    Sep 08. 2016

    Tak berkesempatan layan perarakan merdeka ari tu…

    Reply to this comment
  3. aRz MoHa

    Sep 09. 2016

    bagus juga buat jubah sendiri…kita sendiri tentukan potongannya

    Reply to this comment
  4. Khairul Zamri

    Sep 09. 2016

    Panjang betul tajuk artikel ini. Welcome back ya

    Reply to this comment
  5. Eray Majid

    Sep 10. 2016

    lucu baca tajuk tau, sentap pantas. apa2pun jubah tu nampak cun sangat.

    Reply to this comment
  6. siti hazreen

    Sep 13. 2016

    wahhh semangat betul….bagus! rakyat Malaysia lah katakan 😉

    Reply to this comment
  7. akubiomed

    Sep 16. 2016

    Untunglah dapat menjahit baju mengikut citarasa sendiri.

    Reply to this comment
  8. lokmanamirul

    Sep 17. 2016

    semangat merdeka….

    Reply to this comment
  9. Kereta Sewa

    Sep 22. 2016

    Selamat hari kemerdekaan semangat membara terbaik….

    Reply to this comment
  10. Jie Susanos

    Sep 25. 2016

    cantik jubahnya..lagi mnarik pakai jubah sambut merdeka..huhu

    Reply to this comment
  11. zara

    Oct 04. 2016

    alololo comeynye kakak dan baby..suke sangat kerawang kat lengan tu..tekun nak meletaknya kan

    Reply to this comment
  12. Reza

    Oct 10. 2016

    bagus juga buat jubah sendiri..

    Belajar Forex Pemula

    Reply to this comment
  13. cik tom

    Oct 19. 2016

    rajin suri..mesti dah banyak koleksi jubah yang ada dalam almari tu kan..

    Reply to this comment
  14. UPU

    Oct 20. 2016

    cantik jubahnya tu. seronoknyaa kalau pandai menjahit.

    Reply to this comment
  15. sabree hussin

    Oct 21. 2016

    Dapat jimat satu perkara. Satu lagi dapat adjust ikut keselesaan kita bila dapat buat sendiri ni 😀

    Reply to this comment
  16. hany

    Oct 25. 2016

    cantik sekali jubahnya…..

    Reply to this comment
  17. hany

    Oct 25. 2016

    cantik sekali jubahnya……

    Reply to this comment
  18. myliferia

    Nov 02. 2016

    waaaahhh, lawa nyer jubah, kaler pun santekkk 🙂

    Reply to this comment
  19. umiadam

    Nov 05. 2016

    cantiknya jubah dia….warna biru… siap ada sulaman

    Reply to this comment
  20. Ultraman gaia

    Nov 20. 2016

    semangat merdeka dari Indonesia untuk malaysia. hehe

    Reply to this comment
  21. Hasil Observasi

    Nov 29. 2016

    Cantiknya … walau telat, selamat hari kemerdekaan dari kami, Indonesia. 🙂

    Reply to this comment

Leave a Reply