Tak Ada Elektrik, Ini Projek Kami Punya !

Bismillahir Rohmaanir Rohim dan Assalamualaikum buat sahabatku.

Tak ada elektrik apa kes? hurm..tak bayar bil elektrik ke? haaa..gelaklah..sampai lebam..nak ketawa sampai baju berpeluh sila-silakan jangan malu and segan hii.. 😉

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

CAKOI & KUAH AKU GEBUH LAGI MONTEL

DONUT MONTOK ALA BIG BIG APPLE!!

Tak ada elektrik bermakna bergelaplah rumah kami tapi mujurlah ia berlaku pada waktu siang hari sekitar jam 10.15 pagi tadi. Eh..ini bukan kes tidak bayar bil tapi ini sebab tnb sedang selenggarkan pendawai satu taman perumahan agaknya.

 photo aaaaa_zpskiylrwny.jpg

PAKEJ SIAP BAJU KURUNG BABY BOY GIRI

Tak Ada Elektrik, Ini Projek Kami Punya !

Bermain dengan anak kecil

Apalah yang kecoh sangat siap masak sekiatar jam 8.00 pagi tadi haaa jadi masa ini bersama anak kedua. Dia tak mahu tidur sebab panas agaknya jadi buka pintu gelongsor tolak tepi..Masa bersama dengan anak memang menyeronokkan. Mana tahu esok lusa daku kena panggil kerja dah rugi rindu kat anak pula huhu..

“Tak sanggup nak hantar anak dekat orang lain untuk di jaga alahai…rasa nak  sahaja bawa mereka macam bawa beg tangan ke hulu hilir “

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

KOLEKSI JUBAH PILIHAN KALBU!!

Membaca apa kita suka

Baru sambar dua buah majalah minggu wanita seminggu yang lepas. Time anak leka main selak sehelai dua muka surat kolum Panduan Ibu Muda, Permata Hatiku, Di Sebalik Tragedi dan Motivasi Sihat. Sungguh berinformasikan terasa masa yang berlalu sekejap dan terisi.

Jubah Meleret Pengantinku..

 photo BBBB_zps6ws3vopc.jpg

Kerja sekolah.

Jam 12.00 tengahari selesai makan tengahari. Waktu ini jugalah bantu anak sulong siapkan kerja sekolahnya. Eii..geram sungguh mak Surinya bila suruh buat lepas makan malam dia boleh terus lelaplah pula. Time nak sekolah waktu itu barulah buat kerja laju-laju kan…itulah anak-anak memang suka buat kerja rumah last minute.

TRICK ASAS PELBAGAI JAHIT BAJU KURUNG

Tidur bersama bayi.

Haa..jangan tidak percaya lepas bermain macam-macam dengan anak apa lagi dia penat dan ketiduran terus. Masa ini si Suri tidur 20 minit haa..haaaa… 😉 ya malam asyik berjaga susukan bayi sepenuhnya bukan boleh tidur lena sangat sekejap-sekejap terjaga. Mengikut sumber pernah Suri baca apabila ibu menyusukan bayinya akan ada satu horman akan buat ibu mudah terlena haaa..amacam bestkan hii.. 🙂

Alhamdulillah, jam 1.30 tengahari bekalan elektrik telah ada kembali.

Susah jugakan kalau tiada bekalan elektrik ini. Hampir semua kerja memerlukan kuasa elektrik. Sebab Suri suka menjahit jubah, ambil tempahan buat barang bayi heee..nak masak nasi susah gak ni hii kerjanya tahu tekan periuk nasi and tahu nasinya sudah siap di masak haaa….

..bukan tak reti masak nasi cuma kerja nak lebih pantas jer.. 😉

MUDAH JAHIT BAJU MELAYU SELUAR

Tak Ada Elektrik, Ini Projek Kami Punya ! selagi ada masa jangan di sia-siakan sahaja tapi penuhkan sedaya mampu. Selagi anak ada depan mata hargailah.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

25 Responses to “Tak Ada Elektrik, Ini Projek Kami Punya !”

  1. aRz MoHa

    Aug 25. 2016

    baru tahu info mengenai menyusu badan ibu cepat mengantuk…

    tetapi saya masa jaga anak sekitar 3 4 bulan pun mengantuk juga hahaha

    mungkin jaga anak kecil agak meletihkan dan mengantuk…

    macam mana pun dalam sehari sekurang nak juga membaca sesuatu kan…

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 25. 2016

      haaa..ya horman mungkin Tuhan bagi rest sekejap heeee..
      ya mereka terlalu comel tu layan mereka bila penat kita sendiri yang tertdo sekli padahal bby tak tdo pun haaa…

      haa..ya tak kisah sumber bacaan tu dah pernah baca tetap nak baca juga hee..

      Reply to this comment
  2. Suria Amanda

    Aug 25. 2016

    Kalau takde elektrik memang buat apa semua tak kena..tapi biasanya time ni la kalau duduk rumah boleh rehat sekejap kan…

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 25. 2016

      itulah duduk sambil buat kerja faedah macam baca novel ke, main teka-teki dengan anak ke hiii..

      pada masa itulah hp saba bateri habis dugaan sungguh…anak elok degar lagu kanak-kanak dekat youtube elektrik padam tapi yoyube masih kedengaran lagi ada dalam 20 minit baru youtube stop sebab line dah tak der hii..mujur dia tak nagis huuu..

      Reply to this comment
  3. Eray Majid

    Aug 25. 2016

    kalau malam hari boleh main banyang2 dengan anak2 ni, kemain suka lagi mereka ni

    Reply to this comment
  4. Datin Sweet

    Aug 25. 2016

    yg baiknya tak de elektrik nie.. kita akan spent lebih byk masa dgn kelluarga dari mengadap tv atau laptop atau hp.

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 26. 2016

      tapi itulah yang ada rumah masa tu anak sahaja suami keje kat opis huaaa…

      tak ada gajet ni rasa idop lebih aman bahagia

      Reply to this comment
  5. Ann

    Aug 26. 2016

    jenuh kak klu xdak letrik..klu ade angin xpa…huhuh.

    anyway, terima kasih singgah blog kami na:)

    Reply to this comment
  6. akubiomed

    Aug 26. 2016

    Banyak kerja tertangguh apabila bekalan elektrik tertangguh. 🙁

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 26. 2016

      tak seronok langsung rasa nak jerit malu pula redhakan sahaja..nujur tak lama tapi panas berbahang juga..

      Reply to this comment
  7. Padin

    Aug 27. 2016

    hehee part buat kerja last minit tu,
    sampai sekarang masih terbawa ke alam kerja 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 28. 2016

      wah bahaya padin kalau ni kerja amat bahaya buat tak siap kene siap bagi jawapan nanti bila soal kelak

      Reply to this comment
  8. siti hazreen

    Aug 27. 2016

    kalau takde elektrik memang bosan giler huhu

    Reply to this comment
  9. saudagar backpacks

    Aug 27. 2016

    Elektrik penting jugak dalam kehidupan tapi kalau takde air lagi susah..

    Reply to this comment
  10. nila anggraini

    Aug 28. 2016

    mak-mak kat umah kalau time takde letrik memang susah..memang rasa ada yang tak lengkap…

    Reply to this comment
  11. sabree hussin

    Aug 29. 2016

    Saya kalau tak ada internet, tak dapat la nak online 🙁

    Reply to this comment
  12. Introducer maybank

    Aug 29. 2016

    Memang segalanya tergendala bila tiada eletrik….

    Reply to this comment
  13. Uncle Zuan

    Aug 30. 2016

    klu tak de letrik, memang saya akan lari ke tempat yang ada letrik terutamanya kawasan kedai

    Reply to this comment
  14. seri nian

    Sep 02. 2016

    tak de elektrik memang seronok bermain dengan anak. masa ni main api pun seronopk…hehehehhe

    Reply to this comment
  15. Kereta Sewa

    Sep 06. 2016

    Xde letrik pon boleh ada aktiviti yang best2 dengan anak2, x semestinya perlu ada letrik baru boleh buat aktiviti.

    Reply to this comment
  16. lankapo

    Sep 09. 2016

    takde letrik takpe jangan takde internet haha

    Reply to this comment
  17. Elih Japahar

    Sep 18. 2016

    Segalanya tergendala bila tk ada elektrik..kat kampung ok jer haha

    Reply to this comment

Leave a Reply