Cara Lengkap Cepat Mudah Buat Pizza, Topping Homemade Sendiri

Bismillahir Rohmaanir Rohim dan Assalamualaikum buat sahabatku.

Cara lengkap cepat mudah buat pizza, topping homemade sendiri. Beberapa bulan lalu santapan sekeluarga menyambut hari lahir anak dengan hidangan pizza yang katanya SUPER POWER hasil air tangan ayah dan ibunya SANA. Itu tak cukup pizza sahaja lain item juga turut di sediakan..

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

CAKOI & KUAH AKU GEBUH LAGI MONTEL

DONUT MONTOK ALA BIG BIG APPLE!!

Bawah sambungan entrinya..

Spaghetti bersama kuah cheese..

Encik sepai geti kata si kakak

Encik sepai geti kata si kakak

Sup cendawa..

sup cendawan wajin sebagai pembuka selera baru turun dari periuk sudha ada yang sambar masuk dalam piring jilat lagi..

Wajib sebagai pembuka selera baru turun dari periuk sudah ada yang sambar masuk dalam piring jilat lagi..

KOLEKSI JUBAH PILIHAN KALBU!!

PAKEJ SIAP BAJU KURUNG BABY BOY GIRI

lasagna ayam..

tak ada tak sahlah...yumieeee

tak ada tak sahlah…yumieeee

Cara lengkap cepat mudah buat pizza, topping homemade sendiri. Chef cilik adalah anak Suri. Homemade toping sendiri sahaja laju serah pada dia kita duduk jer hadap makanan dekat meja makan heee…

“Kami suka makan pizza kerana ini adalah masa untuk bersama keluarga dan dapat makan satu meja dengan anak- beranak memanglah ia salah satu aktiviti wajib kami setiap hujung minggu.”

saya chef baru tukar tempat ibu

saya chef baru tukar tempat ibu

5 RESEPI BUAT PIZZA SENDIRI

Masa ini mulut dia pok..pek..kata nanti nak bantu ibu sediakan bahan dan bancuhan doh sampai jadi bulat..takat siapkan bahan dulu bolehlah harapkan..nak uli doh katanya penat.. dah ibu..

Belajar cara membuat pizza dan makan pizza dengan sepuasnya tak cukup kalau tak turunkan ilmu masakan ini pada anak-anak”

Alhamdulillah dia mudah tangkap..sebab anak-anak sekarang pantang didik ke dapur depa laju jerhh 😉 belum ajak basuh periuk, basuh sudu bab main buih sabun tuh dia sukalah ambil kesempatan..

Inilah ilmu namaya bukan untuk kita belajar nak tunjuk yea..cuma bagi bukti saya, suami dan anak berjaya buat pizza sendiri. Rasanya anda lagi hebat dari kami sekeluarga.

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

KOLEKSI JUBAH PILIHAN KALBU!!

Jubah Leret Pengantin

Siap pizza si kakak..

Cara lengkap cepat mudah buat pizza, topping homemade sendiri

Cara lengkap cepat mudah buat pizza, topping homemade sendiri. Pupuklah minat ini dari kecil lebih lagi dalam berjimat-cermatkan bagus untuk tumbesaran pada waktu ini kita lentur buluh dari awalnya dahulu.

Nah inilah hasil tuainya.. Jom sentap.. masih panas ni baru keluar dari oven tau!

Legalah hati saya bila anak faham esok lusa kita cakap dia dengan mudah buat pizza sendiri cuma pantau dari dekat sahaja.

p/s:Teringin nak buat pizza tabur atasnya isi ketam dan cheesee sahaja yeah…bila tarik cam getah kenyal jadinya..makan panas lagi sedap. Yeeehaaa..

 

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

34 Responses to “Cara Lengkap Cepat Mudah Buat Pizza, Topping Homemade Sendiri”

  1. cik tom

    Mar 03. 2016

    wah seronok ye akak letak sendiri topping pizza nya..meriahhh!
    suri..nak resepi lasagna! nampak sedap sangat! hihi…

    Reply to this comment
  2. akubiomed

    Mar 03. 2016

    Sedapnya. Boleh letak macam-macam untuk topping.

    Reply to this comment
  3. Blogger2u

    Mar 03. 2016

    yang pizza tu klu pakai microwave ok tak?

    Reply to this comment
  4. aimannajmy

    Mar 04. 2016

    Lama tak singgah sini bagi komen haha.. selalu jenguk2 ja silent reader huhu… nak cepat cara tuntas dan bujang guna roti gardenia sebagai base punnn sodap hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 04. 2016

      cara bujang ok gak tapi nak real bagi kepauasan abadi buat pizaa betul begini baru puas makan sebab boelh kongsi dan makan ramai2 heee

      Reply to this comment
  5. seri nian

    Mar 04. 2016

    seronok tengok hasil tangan memasak…saya entahh bila nak buat pizza tu

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 04. 2016

      ada masa boleh belajar tak rugi belajar sebab ilmu kita akan manfaat masa anak dan diri sendiri gak

      Reply to this comment
  6. Asnu

    Mar 06. 2016

    cerdas ye pintar membuat makanan jadi lebih enak dan menarik

    Reply to this comment
  7. Khair

    Mar 07. 2016

    patut dicoba ni, makasi mbak artikel nya. tapi lebih enakan jika toppingnya dikasih ayam atau daging.

    Reply to this comment
  8. Hero Borneo

    Mar 08. 2016

    Pizza hasil tangan sendiri atau buat sendiri lebih sedap dan puas makan..betul tak

    Reply to this comment
  9. Myliferia

    Mar 08. 2016

    Yum yum, sedapnyer.
    Kalau dekat, acik request dengan kakak buat birthday pizza untuk acik😍

    Suri, jemput join myliferia giveaway tau 😊

    Reply to this comment
  10. Uncle Zuan

    Mar 09. 2016

    ok nampak sedap. nakkkkkk

    Reply to this comment
  11. Vixalexa

    Mar 10. 2016

    Nampak sedap ni, aku jadi tergiur 🙂

    Reply to this comment
  12. Noriza Rahman

    Mar 10. 2016

    Ada pembantu cilik ya…

    pizza tu pun nampak sedap

    Reply to this comment
  13. Hafizul

    Mar 11. 2016

    Huhhh.. Tetiba mengidam pulak nak makan pizza.. Boleh buat nanti ni..hehe

    Reply to this comment
  14. sabree hussin

    Mar 13. 2016

    Kalau pizza biasa beli yang tinggal panaskan tu je ho ho

    Reply to this comment
  15. katon sumargi

    Mar 14. 2016

    Pizza itu makanan kesukaan anak saya, kalau ada tips seperti ini wah, saya terima kasih banget dan akan saya coba di rumah. Terima kasih cahayacinta.com salam dari kami di Indonesia

    Reply to this comment
  16. zara

    Mar 14. 2016

    wah seronoknya tengok adik ni buat pizza..boleh letak topping banyak2 ikut suka kan..berbaloi-baloi..

    Reply to this comment
  17. spa8i

    Mar 15. 2016

    belajar sendiri buat pizza.. jimat sikit duit kan.

    Reply to this comment
  18. Mek ila Jual Vitamin

    Mar 15. 2016

    Wah, sedapnya. Nak cuba juga buat sendiri di rumah.

    Reply to this comment
  19. zik

    Mar 15. 2016

    perggh memang puas hati kalau buat sendiri… topping kasi lebat…

    Reply to this comment
  20. Ikhwan

    Mar 17. 2016

    topping boleh letak ikut selera si pembuatnya 🙂

    Reply to this comment
  21. ema

    Mar 22. 2016

    baru puas hati dapat buat topping pizza sendiri…nak letak banyak mana pun tak apa.

    Reply to this comment
  22. Olaoli

    Mar 23. 2016

    topping tu kalau buat sendiri boleh letak ikut sesuka hati kuantitinya..baru puas hati

    Reply to this comment
  23. onlajer

    Mar 30. 2016

    hui nampak sedap – sedap topping yang dihasilkan..

    Balik ni singah domino lah hihihi

    Reply to this comment
  24. Yani

    Mar 30. 2016

    Memang teliti dengan langkah-langkah yang disenaraikan dalam post ni. I ade beli AMC punya periuk tapi belum cuba lagi utk buat pizza. Mestilah buat minggu ini sbb tutorial dah ade. TQVM.

    Reply to this comment
  25. Targetlagu

    Apr 07. 2016

    sukses selalu buat blognya

    Reply to this comment
  26. Khairul Zamri

    May 25. 2016

    Terbaik kak dah boleh bukak bisnes sendiri ni

    Reply to this comment
  27. huda

    Jun 17. 2016

    sedapnya makan piza cheese cam getah panas2 gitu

    Reply to this comment
  28. sinestesiapers.com

    Aug 07. 2016

    sedap memang jika bisa membuat pizza homemade sendiri, meskipun terkadang tak sama lezat dengan yang ada dijual, namun tak apa lah

    Reply to this comment
  29. Ummi Hanie

    Aug 23. 2016

    wow menggiurkan…

    tahniah puan suri berjaya didik anak minat memasak dari kecil 🙂

    Reply to this comment
  30. puan pink

    Sep 09. 2016

    Wahhh, tgk je pon dah terliur ni 😛

    Reply to this comment

Leave a Reply