Al Kisahnya Meniti Kehidupan

Bismillahir Rohmaanir Rohim dan Assalamualaikum buat sahabatku.

Alhamdulillah sampai juga hari jumaat..bersyukurlah kerana masih beri masa untuk mengecapai nikmat muka bumi ini. Hurm.. sekejap sahaja rasanya Suri meninggalkan blog ini berjalan sendiri sedar dengan tidak kita dah nak ke penghujung bulan rupanya huhu..

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

CAKOI & KUAH AKU GEBUH LAGI MONTEL

DONUT MONTOK ALA BIG BIG APPLE!!

Maaflah ya sebab sudah lama bebenar blog cahayacinta.com tidak berupdate haaa..ada banyak sebab kalau senaraikan rasa ada 4 perkara sahaja kot eh…eh..hiii

Sebahagian kerja yang sempat Suri hadap sepanjang blog ini tidak bertuan..

  • Lupa 2014 boleh tengok jahit kain jarang dekat SINI. Dapur punya langsir ada SANA. Jahit kepala langsir yang gambar daun itu ada tah mana ceruk entri letak dah lupa hiii..
si kecik udah mula bergolek dan main nyorok-nyorok balik kain langsir..

si kecik udah mula bergolek dan main nyorok-nyorok balik kain langsir..

KOLEKSI JUBAH PILIHAN KALBU!!

PAKEJ SIAP BAJU KURUNG BABY BOY GIRI

  • Jahit langsir biru gelap untuk pintu masuk bilik dan langsir pintu gelongsor. Semua buat dalam masa 2 hari sahaja alahai inilah dia kalau menjahitnya buat sendiri puas hati sendiri makan masa nak lengkapkan jadi ia sebuah langsir. Akhir siap sepenuhnya dengan jayanya.

  • Tetamu dari Melaka mai Ipoh. Bahagia bila ada tetamu datang ke rumah lagi mak ayah dan kakak datang rasa rumah meriah sangat-sangat. Walaupun penat memasak tapi hati tetap gembira.

5 RESEPI BUAT PIZZA SENDIRI

bersiap untuk berperang ke medan dapor

bersiap untuk berperang ke medan dapor

  • Sambungan pada majlis INI easy jubah kerjaku lagi. Jubah princess cut menyusu jubah kembang payung ke jubah potongan biasa tak ada masalah nak jahit siap hantar semalam adjust labuh kain sahaja. Part akhir tinggal nak tambah manik bagi germelap mata yang memandang jadi silau-milau haaaaa.. 😉

  • Fokus pada keluarga dan bayi untuk persediaan jumpa doktor pakar pediatrik kanak kanak. Ini salah satu task kerja sebagai seorang suri rumah..isteri katanya bagi dia makan secukupnya.. Banyak berfikir jadi emosi sungguh..

Pelikkan.

Kampung halaman sendiri sudah ada pantai masih juga nak mandi-manda kat tempat lain.

  • Bercuti yey..yey..ke Pulau Pangkor sungguh seronok. Ada tak blogger sini yang berasal dari negeri sana habak mai kat Suri. Nak nombor telefon korang sebab rasanya nak datang sana lagilah huhu… 😉 atau korang pernah ke sana pls pm dekat bawah yer. TQ

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

Jubah Leret Pengantin

Itu sahajalah kalau ada yang nak bertanya tentang 4 item atas silakanlah heee…

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

18 Responses to “Al Kisahnya Meniti Kehidupan”

  1. Hero Borneo

    Feb 27. 2016

    ternyata suri amat sibuk sekarang ini..urus keluarga dan bisnes menjahit..

    Reply to this comment
  2. cik tom

    Feb 27. 2016

    wah sibuk benar suri..patut lama menyepi dunia blogging..hehe..rindu komen2 dari suri…takpe fokus mana yang utama dulu kan suri..dah besar sikit baby boleh aktif balik..

    Reply to this comment
  3. Uncle Zuan

    Feb 28. 2016

    amboi rajinnya

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 04. 2016

      alhamdulillah moga Tuhan akan beri saya kesihantan yang baik untuk beramal jaga diri suami dan anak2

      Reply to this comment
  4. Padin

    Feb 29. 2016

    hehee kalau balik kampung xsampai jugak ke Pangkor,
    setakat Lumut waterfornt aje xpon Teluk Batik

    Reply to this comment
  5. akubiomed

    Feb 29. 2016

    Seronok main cak-cak di sebalik langsir. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 04. 2016

      kalau dapat kain bergerak tiup angin memang si kecil suka..tapi risau lemas ..kadang sampai berjaya masuk dalam bilik kami hu..

      Reply to this comment
  6. Mek ila Jual Vitamin

    Mar 01. 2016

    Kisah keluargalah yang paling indah. Apalagi kisah anak-anak yang sedang membesar.

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 04. 2016

      haa..ada sudah cerita merka tapi tak khaskan sangat dalam belog ini…

      ini satu kisah menarik nak kisah pengalaman heee…apa lagi kalau tukar idea dan pandangan dari ibu bapa luar sana bagus sekali untuk kembangkan ilmu yang kita tak tahu boleh jadi tahu dan mencubanya nanti

      Reply to this comment
  7. zool

    Mar 01. 2016

    pandai menjahit ni bagus gak

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 04. 2016

      sungguh semua benda nak buat tapi perlu perancangan rapi sebab kerj rumah harus dahulukan alahai.. 😉

      Reply to this comment
  8. aimannajmy

    Mar 04. 2016

    Masa begitu pantas berlalu.. ingat lagi era tahun 2010.. kerap blogwalking ke sana ke mari merata blog, blog cahaya cinta antara yang kerap lepak hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 04. 2016

      2009 dah mula jelajar cari jenama cc..sampai saat ini kena slow sikit..banyak blogger era itu kurang aktif harap mereka akan kembali aktif kelak..

      saat memang tak akan lupakannlah aiman 😉

      Reply to this comment
  9. Mek ila Jual Vitamin

    Mar 15. 2016

    Wah, bizinya Suri. Tapi seronok kan, lebih ebih lagi bila dah ada baby ni.

    Reply to this comment
  10. Noriza Rahman

    Mar 29. 2016

    Sibuk sungguh surirumah ni ya, tapi elok la tu ada percutian keluarga untuk bersantai

    Reply to this comment

Leave a Reply