Syok Pola Jahit Jubah Moden Menyusu Muslimah Kembang Versi Jeans Bidang 45 dan 60

Bismillahir Rohmaanir Rohim dan Assalamualaikum buat sahabatku.

Syok Pola Jahit Jubah Moden Menyusu Muslimah Kembang Versi Jeans Bidang 45 dan 60! mana..mana entrinya Suri oiiitt mu cakap sahaja tarak guna meh! gua mahu bukti maaa.

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

DIY Baju Kurung Baby Girl & Baju Melayu Seluar Baby Boy!

Erk..entri sebelum ada ceruk SANA

Saya suka homemade  jubah muslimah kata anak petah ni pula  pola baju kurung moden..saya kata ini like pola jubah dress sayang tapi jenis longgar kalau kata syok entri sendiri saya tak peduli janji puas hati sebab ini antara salah satu hobi saya. Ia akan lebih bahagian bila ada kata

“amboi cantiknya jubah awak” eh.. tak minta puji pun tapi orang kata kita mai cakap dekat sini sahajalah hiii 😉

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

CAKOI & KUAH AKU GEBUH LAGI MONTEL

DONUT MONTOK ALA BIG BIG APPLE!!

Bayangkan kalau anda buat sendiri apa perasaan bila orang memuji? belum orang kata awak nampak cantik harini 😉 itu cukup buat mood suram jadi gembira.

Apabila situasi tersebut berlaku..Kita akan nak lagi cantik lagi dan lagi untuk keesokan harinya bukan. Begitulah kalau kita buat sesuatu yang elok usaha keras sendiri bila orang memberikan pujian kita akan berasa ia satu anugerah yang tidak ternilai! lagak macam orang beri kita sebuah piala kemenangan.

Yeah! itulah yang dapat saya rasakan sebagai satu kepuasan dalam apa yang saya lakukan.

Jubahnya sudah siap Syok Pola Jahit Jubah Moden Menyusu Muslimah Kembang Versi Jeans Bidang 45 dan 60! jom cuci mata sekejap..

Al-kisah jubah no 1 bidang 45 sahaja..

Syok Pola Jahit Jubah Moden Menyusu Muslimah Kembang Versi Jeans Bidang 45 dan 60!

  • Jubah atas ada 3 corak kain warna yang agak berbeza! sengaja saya serabaikan dia haaa.. kerana saya tahu orang dalam tak akan nampak punya kena pula saya pakai tudung labuh waduh..ngak nampak sis.. 😉
  • Tapi best corak bahagian dada katanya jubah susu baby siap di manfaatkan sepenuhnya wuuhiii..
  • Bahagian bawah dress bunga-bunga ton warna terang sebab mudah saya tak perlu gosok kalau saya gunakan corak bunga suram bahagian atas “penyusuan”tentu tak nampak seri bukan hii…
  • Untuk bagi lain sentuhan saya cubit kain polkat dot bidang 60 ada lebih saya buat lengan jubah. Yeah!! 😉 🙂 menjadi apa saya lakarkan pada buku jahit saya tu..

yAHOOO!! Siap Potong Kain Jubah Ala Arab

SIAP !!Jubah Edisi Limited Cahayacinta.com

Jubah no 2 pula ..

  • Gambar bahagian penyambungan tangan tu lengan dan badan. Meh nak zoom jarak dekat corak kain jeans bidang 60..

Ini pula gambar keseluruhan jubah jeans bidang 60 itu..

Syok Pola Jahit Jubah Moden Menyusu Muslimah Kembang Versi Jeans Bidang 45 dan 60

  • Syukur dua warna kain cukup berbeza saya jadikan ia satu kelainan. Bukan tak mahu buat satu jubah corak sama saya cukup rasa bosan jadi mix mungkin nampak lain dari lain. Apa sebab? keran sebelum ini saya sudah ada jubah polka dot menggunakan corak sama mujur design itu jauh beza sebab hiasanya saya buat poket bentuk love depannya hii..

Sebenarnya nak buat jubah simple tak susah mana pun cuma ikut  5 jahit pelbagai jenis jubah ala mina arab INI insyallah mudah kerjanya. Jubah ini telah selamat saya gayakan rasanya lebih dari 4 kali hii..

DIY POLA JUBAH MODEN KEMBANG PAYUNG & BAJU KURUNG BUDAK KAIN LIPAT TEPI

Syok Pola Jahit Jubah Moden Menyusu Muslimah Kembang Versi Jeans Bidang 45 dan 60! Apa jenis kain semua boleh buat jubah asal kain tak panas, tak melekat di badan boleh buat. Kalau saya boleh buat anda pasti lebih hebat dari saya!

Jom buat jubah ini adalah edisi terhada sebelum harga bakal naikkan bila-bila masa sahaja lagi>>>>>>>>> SINI

Psstt!!! Kain sudah beli..hujung tahun ini, awal tahun depan dan pertengahan tahun juga ada majlis lagilah Suri nak siapkan jubah siang-siang nanti nak last baru hias dengan manik -manik pearl auwww!! sungguh memukau 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

31 Responses to “Syok Pola Jahit Jubah Moden Menyusu Muslimah Kembang Versi Jeans Bidang 45 dan 60”

  1. ema

    Dec 18. 2015

    kalau rajin apa pun boleh jadi…akak ni mak mertua tukang jahit akak malas nak belajar…hehehe.

    Reply to this comment
  2. Sync

    Dec 19. 2015

    guna jean memang tahan lama dan lasak 🙂

    Reply to this comment
  3. titan

    Dec 21. 2015

    mesti ramai yang bini-bini suka baju atau jubah moden nih.

    Reply to this comment
  4. wallpaper bagus

    Dec 21. 2015

    terimakasih sudah memberikan informasinya, sukses selalu ya

    Reply to this comment
  5. Ummi Hanie

    Dec 21. 2015

    huwahh….

    teringin mau jubah jeans satu pun jadilah 🙂

    Reply to this comment
  6. agil

    Dec 22. 2015

    intinya rajin apapun boleh jadi..

    Bisnis Rumahan

    Reply to this comment
  7. musadun

    Dec 24. 2015

    sesuai la utk ibu2 yang masih breasfeed baby mereka..

    Reply to this comment
  8. Bufet Minimalis

    Dec 24. 2015

    jadi ini pola jahit jubah ya,, terimakasih loh

    Reply to this comment
  9. zik

    Dec 26. 2015

    jubah jeans sesuatu yang baru, innovasi.

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 28. 2015

      Kalau dapat kain yang tahan lasak ini memang best ibarat kita dah macam pakai seluar jeans plk heee

      Reply to this comment
  10. LadyBird

    Dec 28. 2015

    salam akak.. still ingt dgn lady 😀

    Reply to this comment
  11. Sync

    Dec 29. 2015

    dapat pulak sepadan dengan warna dan saiz pilihan sendiri 🙂

    Reply to this comment
  12. si bongkok

    Dec 29. 2015

    Untung incik abang..masak boleh…jaga anak boleh..menjahit pon boleh… 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 21. 2016

      semua boleh kena usaha dan minat…hee…nak buka kedai ada usaha dari sendri juga yaa

      Reply to this comment
  13. mrhanafi

    Dec 30. 2015

    sibuk-sibuk menjahit sempat juga kemaskini blog..memang ibu yang hebat

    Reply to this comment
  14. cik tom

    Dec 31. 2015

    cantik2 jubahnya..boleh la open order suri..ciktom mau order selai..hehe

    suri x on ke whatsapp?? byk kali ciktom sent x deliver….

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 21. 2016

      terima kasih syukur..jubah saya besar dan labuh ada suka ker huhu…sure jubah saya tak der ikut susuk tubuh …

      Reply to this comment
  15. Noriza Rahman

    Jan 06. 2016

    Mudah kalau ada asas menjahit ni kan, buat sendiri lebih selesa

    Reply to this comment
  16. seri nian

    Jan 23. 2016

    wah menarik sgt ni abis pantang boleh try buat

    Reply to this comment
  17. seri nian

    Mar 05. 2016

    selepas bersalin perlu buah jubah plak….bj kurung dah sempit

    Reply to this comment
  18. seri edar

    Mar 05. 2016

    baju labuh lg selesa dipakai…x malu nk jln2

    Reply to this comment

Leave a Reply