3 Resepi Cara Buat Donut Big Big Apple Montok!

Bismillahir Rohmaanir Rohim dan Assalamualaikum buat sahabatku.

3 Resepi Cara Buat Donut Big Big Apple Montok! sudah letih asyik membeli sahaja kerjanya ke kedai yang sama rasa tetap sama tiada pilihan duit tetap keluar juga.

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

CAKOI & KUAH AKU GEBUH LAGI MONTEL

Tiada pilihan katanya..

Tak ada masa pun ia juga..

Yalah nak makan mesti wajib keluar duit ya tak? Anak nak makan janganlah kedekut. Mampu ke hari-hari kita menabung duit di kedai kek dan kuih -muih restoran atau kedai makan katanya jual donut big apple tu?

huh..tak sedar dari penuh dohnya baki tinggal satu sahaja isyh..isyh nak buat stok banyak le katakan...

huh..tak sedar dari penuh dohnya baki tinggal satu sahaja isyh..isyh nak buat stok banyak le katakan…

Saat musim cuti sekolah bermula si kakak, si abang termasuk si adik akan cari makanan dalam peti ais, balik tudung saji!

my donut yang makin menggembangkan bentuk badannya haaa..

my donut yang makin menggembangkan bentuk badannya haaa..

DIY POLA JUBAH MODEN KEMBANG PAYUNG & BAJU KURUNG BUDAK KAIN LIPAT TEPI

FESYEN JUBAH MUSLIMAH JEANS BIDANG 45 HARI RAYA 2015

DIY Baju Kurung Baby Girl & Baju Melayu Seluar Baby Boy!

Apa perlu buat ya?

Taraaa!!

yAHOOO!! Siap Potong Kain Jubah Ala Arab

SIAP !!Jubah Edisi Limited Cahayacinta.com

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

Semestinya ibu akan lebih berkerja kuat lagi..lagi dan lagi di ceruk dapur dan masih ligat berfikir setelah jemu mencuba resepi terbaik dari  saya INI sebelum anak-anak pulang ke rumah nak make resepi istimewa beri nama 3 resepi cara buat donut big big apple montok! untuk mereka ya tak 😉 ..bahkan nak tambat hati suami katanya ikat kemas perutnya dahulu baru suami sayang lebih 200%

  1. Kalau berduit sanggup membeli donut 30 sen sekeping di kedai tepi jalan, hatta yang mahal boleh terus beli. Mengapa tak buat terus dari dapur sendiri. Homemade donut katanya Save budget!
  2. Tapi jadi masalah kalau saat anak teringin sangat..sangat masa itu nak masuk tengah bulan pula tu. Si anak minta makanan yang dia suka bukan ikut time gaji sudah keluar ke belum mereka ini akan sebut time anak tekak terlihat donut dan tau nak makan mesti oder dan minta sahaja jer..
  3. Kena pula ada yang mempunyai bilangan anak yang ramai kalau seorang minta toping atas cokelat tabur kacang, seorang lagi dalam donat inti chees masuk anak ketiga dan seterusnya lain pula citarasanya…

Jubah Pengantin Tutu Versi Saya!!

TERHAD!! Kelas Baju Kurung Pesak Betawi, Abaya A Cut Menyusu/Moden

3 Resepi Cara Buat Donut Big Big Apple Montok!

Mahu pelbagai resepi insert dalam donutnya….yang mantap untuk sekeluarga serta perubahan tekstur berbeza jangan segan dan malu boleh dapatkannya>>>>>>>>>>>>> INI

Psst!! 3 resepi cara buat donut big big apple montok! tak rugi mencuba buatlah beberapa inti SEDAP dalamnya jangan lupa saduran atas donut itu sekali biar nampak meriah persembahannya! yang pasti “cokelat” wajib ada itu paling anak-anak gemari.

Ibu! nak donut lagi..

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

41 Responses to “3 Resepi Cara Buat Donut Big Big Apple Montok!”

  1. akubiomed

    Nov 22. 2015

    Fuh kalau dapat donut yang ada cokelat diatasnya memang layan 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 22. 2015

      kalau orang dewasa ada suka apa lagi anak-anak mesti berdouble sukanya yeee haaa.. 😉

      Reply to this comment
  2. Admin

    Nov 22. 2015

    dah tak payah beli dari big apple, buat je kat rumah 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 22. 2015

      sungguh mudah ada masa cuti waktu tersebut bagus untuk berkumpul bersama keluarga 😉

      Reply to this comment
  3. Mizz Aiza

    Nov 22. 2015

    rajin suri buat.. nampak sedap pula tu.. nak 1 ada lagi tak?

    Reply to this comment
  4. Uncle Zuan

    Nov 22. 2015

    besar dan sungguh menyelerakan 😀

    Reply to this comment
  5. si bongkok

    Nov 23. 2015

    Untung sungguh sang suami…org limited edition nie serba serbi terer…buat donut gebu pon boleh, buat cakoi sedap pon boleh…buat putu panas2 pon boleh…menjahit pon boleh… terer sungguh mu nie… 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 23. 2015

      eh..semua bermula dari bawah jugalah sb. Kalau tak ada minat kata orang boleh pupuk perlahan-lahan ya tak insyallah moga mudahkan ya 😉

      Reply to this comment
  6. Aretikz

    Nov 23. 2015

    jarang makan benda ni sebenarnya.. ni boleh minta try cik bini buat ni.. haha..

    Reply to this comment
  7. kimmie

    Nov 24. 2015

    dah lama tak makan donut home made. Sedap nampaknya donut ni. Untunglah anak-anak…cuti sekolah ibu rajin masakkan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 24. 2015

      kalau dapat ibu rajin sungguh seronok ya..hari ni resepi lain esok lain menu pula heeee 😉

      untung..

      untung…sungguh…ini bakal buat suami tambah sayang isteri 😉

      Reply to this comment
  8. ohsempapa

    Nov 24. 2015

    Perghh….terernya.
    Hahaha…donut macam ni mmg sedap dan layan makan. Hebat!!!

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 24. 2015

      kalau lapar memang cepat habis kalau besar jenuh gak nak habiskan kena pula mulut anak kecil hee… 😉

      alhamdulillah 😉

      Reply to this comment
  9. Media Sensasi

    Nov 24. 2015

    Mohon pos please.. dh mengidam nie

    Reply to this comment
  10. zik

    Nov 24. 2015

    lama dah tak makan donut coklat…

    Reply to this comment
  11. mrhanafi

    Nov 25. 2015

    wah…macam best je big appe montok..mesti sedap kan!

    Reply to this comment
  12. hafiz

    Nov 25. 2015

    Kalau pandai buat ni mesti boleh buat bisnes ni..

    Reply to this comment
  13. cik tom

    Nov 25. 2015

    ciktom pun suka buat donut memang best..lagi2 persis big apple kan…

    Reply to this comment
  14. Siti Badariah Baharin

    Nov 25. 2015

    donut ni memang feveret anak2 saya..asyik2 minta donut..layankan ajelah..huhu…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 26. 2015

      kalau nak makna mak di tak menang tangan di dapurlah ya heeee..macam saya tu buat stok donut banyak-banyak 😉

      Reply to this comment
  15. Sani

    Nov 26. 2015

    Saya memang suka makan donut ni. Boleh katakana setiap minggu la…

    Reply to this comment
  16. Bahrain

    Nov 26. 2015

    Hujan2x ni lapo plak.. makan goreng pisang ni sedap..

    Reply to this comment
  17. azimah mohd zainuddin

    Dec 01. 2015

    Time cuti sekolah boleh buat donut banyak-banyak frozenkan. Senang goreng time budak-budak lapar

    Reply to this comment
  18. MDHAFiZ.NET

    Dec 02. 2015

    terima kasih utk resipi tu kak. dah boleh niaga dah ni. insyaAllah nnti bila dh pindah umah sewa boleh la try buat.

    Reply to this comment
  19. Noriza Rahman

    Dec 02. 2015

    Malas dengan rajin ja kan nak buat donut ni…

    Reply to this comment
  20. Vixalexa

    Mar 10. 2016

    Sedap betul donat ni, aku mau coba 🙂
    Thanks resepi nya.

    Reply to this comment

Leave a Reply