Borong Kain Mudah Tutorial Jahit Baju Kurung, Baju Melayu Seluar Dan Jubah

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Borong kain mudah toturila jahit baju kurung, baju melayu seluar dan jubah semudah 1..2..3..

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

Borong Kain Mudah Tutorial Jahit Baju Kurung, Baju Melayu Seluar Dan Jubah

Borong kain mudah toturila jahit baju kurung, baju melayu seluar dan jubah gambar keseluruhan di atas rujuk SANA

Bosan..Suri mula bosan terfikir juga untuk due bulan 12 ini insyallah ada majlis keraian nanti. Tambah pula dengan bulan tiga tahun depan ada beberapa majlis perkahwinan yang harus di hadiri. Fikir punyalah fikir ceruk kedai kain mana ambe nak pergi..Nah ini gambar ambe dapat dari muka buku pagi tadilah..

kredit gambar kedai kain, kain C'Jelita

kredit gambar kedai kain, kain C’Jelita

Jubah Pengantin Tutu Versi Saya!!

TERHAD!! Kelas Baju Kurung, Abaya Menyusu/Moden

Biasalah bila sudah jumpa kedai kain lebih best selain dari Jakel, Nagoya, Kamdar segala nenek datok kedai dilupakan terus..sesekali dapat curi mata kedai kain baharu memang syoklahkan.

make baju kurung pesak betawi anggun juga tu

make baju kurung pesak betawi anggun juga tu

Duit berkepuk ke nak beli kain?

Ya rezeki kalau tak kemana sentiasa ada TAPI pada yang rajin berusahalah.

Macam rajin buat jahit jubah sendiri cepat siap cepatlah dapat pakai buat pergi kenduri kawin nanti.

Jimat ke dengan hanya membeli kain sahaja?

Kalau beli banyak jimatlah. Cuma bab cara memotong kain, jahit kain cara mudah pola baju kurung moden, buat baju kurung tradisonal, baju kurung riau, toturial jahit baju kurung budak atau jubah princess cut ke jubah empire cut lepas jugalah.

Eh, jangan tak tahu kain kapas paling sesuai untuk anak-anak katanya sejuk dan nyaman ahaks.

Ini gantang buat baju melayu ke jubah kembang payung

Ini kain gantang sekali buat baju melayu seluar @ jubah kembang payung cukup molek

Contoh rekaan kain kosong satin design yang Suri buat..entri INI jubah istimewa pakai tahun 2013 ada SANA

Borong Kain Mudah Tutorial Jahit Baju Kurung, Baju Melayu Seluar Dan Jubah

Hari Raya KAMI 2014 Jubah Two Layer & Jahit Baju Kurung Tradisional Lipat Batik Anak

Belajar Buat Kun Baju Kurung Tradisional & Pola Jubah Princess Cut Mengandung Menyusu

Kalau ada ilmu menjahit bab asas sudah cukup. Jangan fikir malas!!malas!! malas!! kerjanya asyik membeli sahaja kain dan terus upah orang memang kita akan rugi sentiasalah.

Harga kain letak 1 meter rm16.00 kalau buat jubah 3.5 meter sudah berapa anda berhabis duit dekat kain tu.

Kira..kira sila kira amaunnya haaa…

Kau rasalah korang banyak untung ke rugi? silap jawap sendiri Suri tak mao masuk campur kali tambah tolak..

Jom ikut Suri menjahit pakaian keluarga sendiri..borong kain ajak suami dan anak-anak heee..kalau tak ada mesin jahit tu cari sahaja mesin jahit manula yang pakai kaki itu heee..murah rege dalam rm300.00 sudah boleh dapat tau!

DIY Baju Kurung Baby Girl & Baju Melayu Seluar Baby Boy!

DIY Jahit poket Baju Kurung Baby/ Kanak-Kanak Kain Susun Tepi Jer

Borong kain mudah toturila jahit baju kurung, baju melayu seluar dan jubah. Kalau kata kurang mampu sure boleh bayar ansuran sebulan rm100 genap tiga bulan hutang dah langsing langsai hiii..

DIY JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH BUDAK

Bertindak sekarang!

Dapatkan naskah borong jahit pelbagai jubah, jenis potongan baju kurung dan baju melayu INI

p/s:Tak sabar nak menggayakan kain bau kedai. Siap jahit terus  di sarungkan baru ada aura semangat baharu. Inilah penangan si penjahit yeee..haaa !!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

30 Responses to “Borong Kain Mudah Tutorial Jahit Baju Kurung, Baju Melayu Seluar Dan Jubah”

  1. akubiomed

    Oct 07. 2015

    Sudah mula goyang kaki dapat duit. 🙂

    Reply to this comment
  2. rahimah

    Oct 07. 2015

    Macam mana rupa baju kurung pesak betawi tu ? Macam cutting baju kurung pahang atau baju riau?

    Reply to this comment
  3. Suriya

    Oct 07. 2015

    terus rasa bersemangat nak menjahit. hehehe. tapi mesin takde. projek ert sekolah dulu pun ngelat, minta tolong ibu buatkan…hahaha

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 07. 2015

      itu masa zaman sekolah sekarang jangan jauhkan pula minat tu cuba kata ya dan pupuk dalam hati lama minat akan datng dengan sendiri nak bila baju buat hasil sendiri itu menjadi nyata 😉

      Reply to this comment
  4. bukharimalek

    Oct 07. 2015

    saya suka menjahit.. tapi x berapa pandai.. mesin ada kat rumah, highspeed ngan jahit tepi.. tapi dah berhabuk je.. hahahahaahah

    Reply to this comment
  5. asiiikkk dapet ilmu baru..makasih ya ilmunya

    Reply to this comment
  6. Hero Borneo

    Oct 08. 2015

    wah…borong kain..bestnya..mesti boleh untung banyak

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 08. 2015

      untung banyak kalau rajin beli kain rajin jahit sendiri buat jual sendri eh..eh heee…

      Reply to this comment
  7. Noriza Rahman

    Oct 08. 2015

    Borong kain memang best kan…hihi

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 08. 2015

      sungguh best kalau dapat ajak mak kakak syoknya..tapi dema dok jauh dengan kita dah..huaaaaaaa 🙁

      Reply to this comment
  8. Zaleha Awaluddin

    Oct 08. 2015

    wah.. bestnya jahit baju sendiri…
    memang betul kak suri… kalau datang penyakit malas banyak benda yang kita rugi.

    Reply to this comment
  9. cik tom

    Oct 08. 2015

    cantik2 corak kain kedai jelita…memang seronok suri memborong nampak gayanye….hehe

    Reply to this comment
  10. ajumohit

    Oct 08. 2015

    mesin jahit ada kat rumah tp masa je mencemburui, memang jimat banyak kalau pandai menjahit ni

    Reply to this comment
  11. ohsempapa

    Oct 08. 2015

    Apapbila minat sudah mula ada…lema kelamaan akan jadi satu perkara yang mendatangkan keberhasilan. Untung sebab mudah dapat cari kain dari kedai borong. Harap murah juga la kan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 08. 2015

      kalau banyak akan dapat murahlah..pakat kawan beli dapat harga borong ya dak

      menjahit kena minat.kekadnaga da orang tak ada minat boleh jadi ia membanu dari sumber pendapatan tau 😉

      Reply to this comment
  12. Mek ila Jual Vitamin

    Oct 08. 2015

    Borong ni best, dapat harga murah daripada biasa. Boleh jual jugak kan 🙂

    Reply to this comment
  13. Mizz Aiza

    Oct 08. 2015

    beli borong mesti murah kan.. rumah aiza takde mesin jahit..

    Reply to this comment
  14. Afzai Afandi

    Oct 08. 2015

    Selain berbudi kepada tanah….berbudi kepada kain juga mendatangkan hasil yang lumayan

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 10. 2015

      ya kalau kita buat sesuatu yang manfaat kita dapat hasil yang tak akan mengecewakan kita 😉

      yang penting yakin serta usaha baru kita percaya pada keyakinan diri maju ke depan

      Reply to this comment
  15. cik tom

    Nov 05. 2015

    memang untung siapa pandai menjahit ni..boleh jahit baju sendiri banyak2..hehe

    Reply to this comment

Leave a Reply