DIY Cara Buat Gubahan Bunga Tangan Felt Pengantin

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Alhamdulillah diy hand bouquet felt flower. Bunga tangan pegantin siap dengan jayanya. DIY Cara Buat Gubahan Bunga Tangan Felt Pengantin sungguhpun makan masa agak lama jugalah untuk menyiapkannya tapi kata orang berkat kesungguhan dan minat akhirnya ia membuahkan hasil cukup menggembirakan.

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

Jom cuci mata melihat homemade bunga tangan pengantin edisi cahayacinta untuk majlis perkahwinan saudara Suri dalam tiga versi warna yang berbeza.

5 Homemade Jubah Cahayacinta..

Jubah Pengantin Tutu Versi Saya!!

TERHAD!! Kelas Baju Kurung, Abaya Menyusu/Moden

Bahan yang perlukan membuat gubahan bunga tangan felt pengantin:

  • Kain felt berwarna
  • Gunting
  • Jarum
  • Benang
  • Dawai
  • Pelan/corak bunga gemari
  • Manik/butang
  • Renda kain/kain bercorak
Ayuh kentalkan usaha menjahit anda heee..

Ayuh kentalkan usaha menjahit anda heee..

Belajar Buat Kun Baju Kurung Tradisional & Pola Jubah Princess Cut Mengandung Menyusu

Jubah Polka Dot..

dua kelopak bunga siap jahit

dua kelopak bunga siap jahit

kelopak bunga telah doublekan

kelopak bunga telah doublekan

siap masuk butang teady bear..

siap masuk butang teady bear..

DIY Jahit poket Baju Kurung Baby/ Kanak-Kanak Kain Susun Tepi Jer

bahagian bawah kelopak bunga

bahagian bawah kelopak bunga

Alhamdulillah sudha siap sepenuhnya..

Alhamdulillah sudha siap sepenuhnya..

Membuat gubahan bunga tangan felt pengantin satu cabaran buat Suri mana tak kesumua ada dalam 32 kuntum. Mujurlah dapat siapkan dalam masa tiga hari esoknya barulah dapat untuk poslaju ke Nogori Sembilan.

DIY Baju Kurung Baby Girl & Baju Melayu Seluar Baby Bo

Alahai minta maaflah sangat sebab gambar akhir ini tak berapa jelas lupa pula nak snap banyak-banyak huhu..si pengantin pula tak der hantar gambar bunga tangan ini pada Suri serius sedih tahap gaban tapi sudah niat hadiahkan apa nak kata..redhakan sahaja..

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

28 Responses to “DIY Cara Buat Gubahan Bunga Tangan Felt Pengantin”

  1. Dr Fattah

    May 12. 2015

    lebih jimat dan kreatif jika boleh buat sendiri.

    lebih menguntungkan bila kita boleh tawarkan servis ini kepada bakal pengantin.

    Reply to this comment
    • Suri

      May 12. 2015

      ia kalau bunga mudah cepat sahaja siapnya…tpai ini kelopak makan masa gak nak jahit dan kemaskan hua….

      salah satu sumber pendapat muda jana tapi kena bersabar nak lakukannya

      Reply to this comment
  2. adarain

    May 12. 2015

    kreatif kak suri buat. tapi buat banyak pastu buat sendiri penat ni.

    Reply to this comment
    • Suri

      May 12. 2015

      kalau rasa penat berhenti.kalau tak der tukang kacau/ganggu cepat siapnya ..

      mana boleh isi masa lapang kita rebutkan sahaja adarain 😉

      Reply to this comment
  3. islam di dadaku

    May 12. 2015

    memang senang bila bisa jimat buat sendiri dan cantik sesuai selera masing-masing

    Reply to this comment
    • Suri

      May 12. 2015

      ikut sahaja mereka mahu warna apa boleh sahaja buatnya kalau dapat pelanggannya heee 😉

      Reply to this comment
  4. Hafizul

    May 12. 2015

    Okeh…ni memang menarik..haha..nanti boleh letak kat hadiah hari guru juga ni..hehe

    Reply to this comment
  5. akubiomed

    May 12. 2015

    Cantik hasilnya. Memang boleh buat bisnes kalau macam nih. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      May 12. 2015

      terima kasih alhamdulillah..

      boleh sahaja tak ada masalah punya kalau ada permintaankan 😉

      Reply to this comment
  6. Mak Jemah Jual Vitamin

    May 12. 2015

    comeinya bunga..MJ ni jenis tangan keras kalau nk bergubah macam ni akibatnya bunga jadi batu hahaha

    Reply to this comment
    • Suri

      May 12. 2015

      ha..setiap orang ada seninya sis jangan kata begtu smua orang ada kelebihan masing2 tau 😉

      Reply to this comment
  7. onlajer

    May 12. 2015

    perg rajin benar suri buat ini semua

    Reply to this comment
  8. ajumohit

    May 12. 2015

    alahai comelnya hasil kerja tangan suri ni, memang tak jemu mata memandang

    Reply to this comment
    • Suri

      May 13. 2015

      alhamdulillah terima kasih sis aju…kalau orang luar pandang ok saya hari2 bikin jemu kot ahai…

      Reply to this comment
  9. Mek ila Jual Vitamin

    May 13. 2015

    Wah, comelnya Suri. Memang kreatif dan boleh buat bisness!

    Reply to this comment
    • Suri

      May 13. 2015

      boleh kalau rajin benda kena buat sungguh-sungguh kalau tak memang tak akan jadi sejambak bunga huaaaa…

      Reply to this comment
  10. Kamal Mustafa

    May 13. 2015

    kreatif, tapi kalau orang yang koreh tangan macam KM nie haa mau tercucuk-cucuk jari dek jarum huhuhu

    Reply to this comment
    • Suri

      May 13. 2015

      ha..ada sahaja ya km. boleh cuba kalau tak cuba tak tahu tangan boleh buat tidak.mana tahu ada bakat dekat situ mau kejot den nanti 😉

      Reply to this comment
  11. zara

    May 13. 2015

    wah comelnya bunga tangan..boleh cuba buat ni..zara ada banyak stock felt di rumah..almaklumla mood bercraft ke laut sekarang ni..tapi rasanya kalau buat pakai acrylic felt 2mm lagi cantik dan lembuttt ja..

    Reply to this comment
    • Suri

      May 13. 2015

      boleh sahaja buat kalau kita ada masa terluangkan sis zara 😉

      haa..asal ni ekekekr.. 😉

      apa jenis felt boleh kalau nak lembut atau keras atau bercorak boleh sahaja.

      Reply to this comment
  12. ros

    May 14. 2015

    wah.. cantiknya. suri memang berbakat.

    Reply to this comment
  13. mamat

    May 16. 2015

    Wah menarik ni , cantik2 belaka.

    Reply to this comment
  14. zik

    May 19. 2015

    semua design tiptop nih… bagus hasil kerja tangan puan suri..

    Reply to this comment
  15. kaki pelangi

    May 20. 2015

    nak buat semua ni kena ada minat, sy suka tgk sbb cantik, tapi kalau nak buat sendiri, payah nak menjadi sebab tangan ni ‘keras’..

    Reply to this comment
  16. Noriza Rahman

    May 21. 2015

    Cantiknya, saya bab sulam menyulam, menjahit aksessori ni ‘failed’..hihi

    Reply to this comment

Leave a Reply