Review Buku Latihan Pandai Watak Animasi Frozen

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Al-kisah review buku latihan pandai watak animasi frozen. Bukan sekadar masa zaman kita sahaja perkara ini berlaku malah zaman moden pun ia masih terjadi. Eh..apakah itu haaa..

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

muka hadapan buku latihan frozen

muka hadapan buku latihan frozen

Macam biasa bila namanya sekolah akan adalah kertas comel macam dekat bawah ini selain dari kerja cuti sekolah yang guru berikan, surat pemberitahuan cuti sekolah ini surat kecil memang wajib ibu atau bapa laburkan sedikti wang untuk anak tersayang katanya..

Sebalik pujukan untuk mendapatkan buku latihan frozen ..

Anak: Bu ada surat ini?

Ibu: Surat? Surat apa lagi ini..lalu anak menghulurkan surat kecilnya..

Anak: Maira nak buku kartun frozen ini boleh tak ibu?

Ibu: Hurm..sambil buat tak tahu sahajalah padahal daku mendengar keluh – kesah wajah si anak seakan-akan meminta simpati..

Boleh tapi ada ke duitnya?

Anak: Em..anak laju sahaja menjawab tak apa minta pada ayah sahaja kalau ayah tak bagi ibu mesti akan bagi punya..haaa..lerai ketawa si anak memecah ruang tamu rumah.

Lepas selesai makan tengahari dia siap note resit kecil dekat kalender. Malam itu ayah dia tanpa banyak bicara bagi dia wang rm12.oo. Jangan tak tahu siap dengan pengepit baju sekali kau haaa..

habislah pengepit baju ibu!!

habislah pengepit baju ibu!!

Jubah Pengantin Tutu Versi Saya!!

TERHAD!! Kelas Baju Kurung, Abaya Menyusu/Moden

Ibu: Wah orang sibuk kepit bil air dan elektrik dia pun sibuk mengepit note nak beli buku sekali eleh..

Anak: Pulang dari rumah sudah dengar suaranya riuh-rendah dari luar. Ibu..ibu tengok ini Myra dah dapat buku itu.. senyum dia tak cukup siap cium ibunya lagi muka pintu.

Ibu: Senyum dan tarik nafas lega jugalah sebab sebelum ini ada juga dia berkenan satu buku kartun yang popular tu tapi sayang dia terlambat dapat sebab hari tu dia tak datang sekolah sungguh kecewa sungguh dia di saat itu. Kali ini memang rezeki anak dapat buku latihan yang lain pula.

Anak: Terima kasih ibu!

Ibu: Ya..sama-sama. Malam ini mula buat latihan ok.

Anak: Yes Mom!

Review buku latihan pandai watak animasi frozen.

  • Setakat ini apa yang ada dalam buku latihan frozen ini secara keseluruhannya 60% terdapat ilmu belajar di tadika ada kaitan dalam modul yang berikan.

 

  • Di belakang muka surat akhir ini ada tiga watak kartun muka frozen. Bolehlah dia gunting dan buat topeng di muka. Belajar sambil bermain ker huhu..

 

  • Buku menjadi kegemaran anak-anak masa kini mungkin atas sebab watak kartun ini sedang popular. Ia salah satu trick membantu anak menggalakkan membuat latihan dan belajar sendiri. Anak Suri tak perlu paksa buat latihan dalam buku ini sebab dengan sendirinya dia yang lakukannya tanpa paksa.

Bila dapat gembirakan hati anak-anak walaupun sedikit kita akan rasa puas hatikan. Walaupun ada perkara yang mereka minta kita sebagai ibu bapa  tidak dapat memenuhinya terkadang kita dalam diam berazam untuk dapatkannya juga suatu hari nanti untuk si anakkan. Kata orang tak besar tapi kecil cukup memadai. Tak sama tapi hampir serupa itu amat melegakan hati..

5 Homemade Jubah Cahayacinta..

Jubah Meleret Moden Jenis Cekak Tangan

muka belakang buku latihan boleh gunting buat pasang dekat muka hu...

muka belakang buku latihan boleh gunting buat pasang dekat muka hu…

Belajar Buat Kun Baju Kurung Tradisional & Pola Jubah Princess Cut Mengandung Menyusu

Itulah naluri seorang ibu ayah kala boleh ingin apa anak hajatkan perkara baik segalanya mahu kita penuhkan. Moga usaha kita untuk gembirakan hati anak sedaya mampu kepada perkara kebaikan akan di penuhi suatu hari nanti. Sentiasalah yakin dan berusaha anggap rezeki setiap anak lahirkan ada di mana-mana sahaja selagi kita tidak putus hubungan denganNYA.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

19 Responses to “Review Buku Latihan Pandai Watak Animasi Frozen”

  1. zara

    May 07. 2015

    wah sekolah pon ada buku latihan frozen ye..saya ingat-ingat lupa..tapi zaman sekolah dulu tak silap ada masa-masa tu ada jualan buku di sekolah..murah2 je bukunye..kita kene isi borang kuning kalau tak silap..pilih buku apa yang berkenan..nanti bawa balik minta duit dengan ayah..nanti boleh dapat bukut..tapi serius urat putus..lupa sapa yang jual buku tu..

    Reply to this comment
    • Suri

      May 07. 2015

      haaa..dulu memang masa sekolah taska tadika tak ada yang ada masa kit adarjah satu sampai darjah enam tak silap heee..memang sungguh menggamit kenangan ya dak.. 😉

      Reply to this comment
  2. akubiomed

    May 07. 2015

    Budak-budak memang suka animasi Frozen. Apa sahaja berkaitan dengannya akan cuba dimiliki. 🙂

    Reply to this comment
  3. nurinsaniah

    May 07. 2015

    anak saya memang suka kalau dapat buku ni..lagi2 kalau berkenaan dengan frozen…

    Reply to this comment
    • Suri

      May 08. 2015

      haa mesti anak girlkan dema gemar bab kartun ini kita ibu bapa tak larang langsungkan 😉

      Reply to this comment
  4. Hero Borneo

    May 08. 2015

    pengaruh frozen amat kuat la..anak saya juga begitu obses dengan watak kartun tersebut..

    Reply to this comment
    • Suri

      May 08. 2015

      kerana dua watak begitu cantik kalau ada anak dua orang perempuan memang cerita ini wajiblah mereka suka hii..

      Reply to this comment
  5. titan

    May 10. 2015

    budak-budak memang suka bab frozen nih..

    Reply to this comment
  6. Hafizul

    May 10. 2015

    mujurlah anak saya tak tahu lagi frozen ni apa..haha..kalau tak..kena kepit duit macam tu gak kot..hahaa

    Reply to this comment
    • Suri

      May 12. 2015

      haaa..budak sekarang macam hal ya..kepit jangan tak..kalau buku ok jer pk kalau lain pikir juga lebih berkali ..kali heee..

      Reply to this comment
  7. zik

    May 11. 2015

    tengah trending sekarang nih.. so apa lagi… mewarna karton frozen lah jawabnya

    Reply to this comment
  8. Sani

    May 12. 2015

    Wahh seronok dia bila dapat buku latihan tu ya… Siap boleh pakai lagi…ANak gadis saya pun macam gitu juga suka sangay dengan Frozen ni..

    Reply to this comment
    • Suri

      May 12. 2015

      itulah mudah sangat pengaruhnya kalau ada kartun tu nak juga tengok walaupun ia baju atau iklan sahaja heeee

      Reply to this comment
  9. imahtalks

    May 12. 2015

    comeynya lahai ada buku latihan cam ni. bukan anak jer teruja ibu-ibu pun sibuk nak join kalo bab frozen ni

    Reply to this comment
  10. Funwap

    Jul 30. 2015

    Hehe buku frozen emang diminati oleh anak anak,,
    pastinya kita gakan tega bila tdk membelikannya

    Reply to this comment

Leave a Reply