Dua Cara DIY Comforter Bayi

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Dua Cara DIY Comforter Bayi. Alhamdulillah siap jugalah akhirnya. Berkurun simpan stok dalam lemari haaa..dalam banyak-banyak corak hanya ini sahaja design yang kuh jatuh hati hii..

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

qUILT baby ..tilam babyi edisi I

Comforter bayi online memang banyak terdapat dalam jualan atas talian ada murah ada dan juga rega yang mahal huhu..apa pun siapkan budget anda secukupnya untuk mendapatkan set comforter bayi gemari. Kalau kata mahu menjahit set tilam bayi serta bantal sekali itu amatlah bagus sekali hieee..
Siri quilt baby ala-ala sedang menonton pawagam pulak..

Siri quilt baby ala-ala sedang menonton pawagam pulak..

Kali ini Suri hanya larat membuat tilam bayi sahaja. Nak buat bantal peluk dan banal kepala moodnya sudah ke laut haaa..
Ini comforter bayi comel sudah dua kali Suri buat sendiri. Caranya berbeza dengan cara sebelum ini. Sebab sebelum ini Suri ada buat kelilingnya boder ala-ala bingkai gitu.. Ia hampir lunyai di guling oleh anaknda heee..yalah anakku sulong usia dia sekarang sudah menginjak enam tahun whuu….
Dua Cara DIY Comforter Bayi..Suri suka gambar comforter bayi comel dekat bawah ini..
Quilt baby edisi II warna biru ar plak..

Quilt baby edisi II warna biru ar plak..

Dua Cara DIY Comforter Bayi
Homemade quilt baby yang kedua. Cara  jahitan comforter baby yang dihasilkan ini agak berlainan. Suri kombinasikan quilt sudah siap ada gambar hadapannya (beli online)  dan belakangnya Suri masih menggunakan corak kartun.
Isi dalamnya pula Suri lebih gemar menggunakan fiber. Nak bagi tebal mambalkan katanya nak surh baby tidur wajib tilamnya empuk dan gebus gebas gitu heee..
corak bahagian belakang

Harapkan hasil yang ketiga nanti akan buat lebih baik dari yang sebelumnya amin..amin mana tahu lepas ini siap ada bantal kepala dan bantal peluk sekali kan..kan..dengan begnya sekali harung wah!!!

Comforter bayi selalu jual dalam harga RM60.00 ke seratus lebih jugalah huhu…

Jubah Meleret Moden Jenis Cekak Tangan

Dua cara DIY comforter bayi Seronok sebenarnya mencari ilmu ini walaupun perkara yang buat sama tapi jika kita tahu mempelbagai cara dan teknik  lagi mudah kerja menjahit lebih cepat siapnya haa..

Alhamdulillah 😉

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

23 Responses to “Dua Cara DIY Comforter Bayi”

  1. Mama Arif

    Apr 29. 2015

    bestnya kalau pandai menjahit..cantik dan kreatif suri buat..:)

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 29. 2015

      mula memang sabar tak semua benda kita buat terus jadi ini masuk kali kedua masih rasa kurang puas hati..

      ahai..rasa nak buat lagi..dan lagi..terima kasih sis mama arif 😉

      Reply to this comment
  2. Hafizul

    Apr 29. 2015

    Haha..kan untung pandai menjahit tu..macam-macam leh buat kan..cantiknya suri..hehe

    Reply to this comment
  3. Dr Fattah

    Apr 29. 2015

    buat sendir lagi puas hati, tanda kasih seorang ibu dan isteri, cinta lahir dari seorang suami.

    Reply to this comment
  4. Mak Jemah Jual Vitamin

    Apr 29. 2015

    memang cantiklah hasil comforter ni..kalau ada baby nanti bolehlah nak tempah dengan suri hehee

    Reply to this comment
  5. ajumohit

    Apr 29. 2015

    rajinnya suri, memang cantik, teringin pula nak beli 1 😉

    Reply to this comment
  6. Cetusan Minda

    Apr 29. 2015

    blh ambil tepahan ni suri … nice je tgk …

    Reply to this comment
  7. akubiomed

    Apr 29. 2015

    Comel comforter untuk bayi.

    Reply to this comment
  8. diana

    Apr 29. 2015

    Wah cantiknya. Anak-anak saya memang ada sorang satu pakai sampai lunyai. Simpan buat kenangan sekarang. Bagusunya pandai menjahit ya.

    Reply to this comment
  9. Hero Borneo

    Apr 30. 2015

    buat sendiri..hu..hu..bestnya dapat jimat banyak duit

    Reply to this comment
  10. Ani Haryani

    Apr 30. 2015

    Cantik, cantik comforter bayi yang Suri buat 😀

    Reply to this comment
  11. zik

    May 03. 2015

    Kalau boleh jahit sendiri lagi jimat.. insyallah nanti bakal menimang cahaya mata… harapnya dimakbulkan.. amin

    Reply to this comment
  12. BloggInspired

    May 03. 2015

    Rajin dan tekun pasti akan membuahkan hasil. Rajin sungguh kak suri ini.

    Reply to this comment
  13. Myra Jay

    May 10. 2015

    Puas hati dapat hasilkan sendiri ikut citarasa…
    Ditambah dengan kasih sayang masa nak hasilkan, tu yg akan jadi cantik..hehee

    Reply to this comment
  14. Sinopsis Drama Korea

    May 11. 2015

    wow, bagus kali kurun baju bayi tersbeut… kreatif benar kakak ini..

    Reply to this comment
  15. nurul

    Oct 08. 2015

    wah..cantik betul comforter tu! Selain untuk selimutkan baby, boleh jadikan alas untuk letakkan baby di bawah.

    Reply to this comment

Leave a Reply