Jahit Poket Baju Kurung Tradsional Kain Susun Tepi Edisi Cahayacinta

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Mudah jahit baju kurung tradisional untuk sesi jahit poket baju kurung tradsional edisi cahayacinta.com. Tahun ini Suri menjahit baju kurung bayi kanak-kanak awal sikitlah heee..tidaklah kita akan rasa masa terkejar-kejar. Manalah tahu lepas ini akan ada corak baharu boleh tambah stok beberapa pasang baju kurung tradisional lagi ya tak 😉 haa.ah..

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

Nak tahu : Suri..yang Jahit jubah lima pasang itu apa cerita haaa..

Suri: Sudah siaplah tunggulah posting akan datang eh..

now cerita pada sesiapa nak belajar jahit baju kurung tradisional pula..lepas korang handal bab ni boleh bikin jahit baju kurug moden  kain kipas belakang, jahit baju kurung riau pahang kain lipat batik pulok.

TERHAD!! Kelas Baju Kurung, Abaya Menyusu/Moden

Baju Kurung Moden Sempena Hari Raya Haji 2014 !!

Pola baju kurung tradisional budak merah hati dibawah ini gambar teady bear rujuk entri comel Suri dekat SANA

Kelas Masa Sendiri Jahit Jubah A Cut, Moden, Princess Cut, Empire Cut & Peplum

Jahit poket baju kurung tradsional kain susun tepi edisi cahayacinta.com Kalau setakat cakap tak ada bukti tak guna juga ya tak mari Suri tunjukkan trick poket baju kurung lebih kekampungan cara jahit kocek baju kurung kata kawan Suri part ini enteng sekali.

Jubah Pengantin Saya!!

siap dengan jayanya yey!!

siap dengan jayanya yey!!

Ukuran poket baju kurung mudah kalau kita tahu cara mengambil ukuran baju untuk bayi kanak-kanak mahupun golongan dewasa

 DIY Baju Kurung Baby Girl & Baju Melayu Seluar Baby Boy!

kocek poket baju kurung  tradisional bahagian luar

kocek poket baju kurung tradisional bahagian luar

Teknik menjahit poket baju kurung bahagian hadapan boleh juga dilakukan untuk sepasang  baju kurung tradisional kanak-kanak kalau mahu kelainannya. Tak salah sebab sekarang pakaian jenis moden sekarang ini pun semua design orang sekarang sudah boleh terima  pakai. Biasanya yang pelik itulah orang akan tengok lebih dari dua kalikan haaa…

Jahit poket baju kurung tradsional kain susun tepi edisi cahayacinta.com  telah pakai beberapa kali oleh anak

Katanya best sebab boleh isi duit poket raya banyak sikit. Tak perlu bawa beg kecil kartun semak tak selesa heee…Ini namaya anak suka ibu percaya sahajalah..

Berminat untuk lebih ketahui teknik mendalam buat baju wanita dan lelaki dapatkan >>>>>> SINI

Yahooooo !!! Tahun ini plan buat tiga pasang baju dan warna tiga tone ya sayang 😉 hoYEh !

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

23 Responses to “Jahit Poket Baju Kurung Tradsional Kain Susun Tepi Edisi Cahayacinta”

  1. Lynn™

    Apr 08. 2015

    Untung orang yang ada kemahiran menjahit ni.
    Saya tak ada, setakat menjahir baju koyak tu boleh la.

    Reply to this comment
  2. Cetusan Minda

    Apr 08. 2015

    dulu2 rajin buat . sekarang dah ada handbeg lagi senang … tapi klu kena rembat nanges …

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 09. 2015

      haaa..alah itu semua dugaan juga kalau dah tersurat berlaku kita kata apa dah hu…sabar dugaannya ya..

      Reply to this comment
  3. islam di dadaku

    Apr 09. 2015

    baju kurung khusus ini edisi cahaya cinta tak ada di pasaran dan mesti lebih elok designya

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 09. 2015

      syukur alhamdulillah boleh buat beberapa pasang untuk sendiri anak-anak sebelum belah keluarga dan belah mak mertua pos kita bikin kit apunya baju dulu heee… 😉

      jahit sendiri puas hati

      Reply to this comment
  4. zara

    Apr 09. 2015

    siap ade poket tu yang best..saya dulu reti jahit baju kurung biasa je..takde poket..paling malans nak jahit kemasan tang leher tu..yang jahit sembat tu..kalau tulang belud lagilah malas..seal aje kat situ, pakai tudung xnampak hehe..

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 09. 2015

      haaa..itulah kalau ada poket seronok sikit menjahit untuk budaklah..kalau dewasa nak buat tak jadi hal jugakan 😉

      jom jahit mudha jer…;) tak rugi mana pun 🙂

      Reply to this comment
  5. Mak Jemah Jual Vitamin

    Apr 09. 2015

    comeinya baju motif bear. untunglah pandai jahit hehehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 09. 2015

      anak gemar kartun bear ni sama dengan ibunya hee…tak salah dna menjadi masalah bukan 😉

      Reply to this comment
  6. Ezlaila.com

    Apr 09. 2015

    Hi Suri apa khabar? Perkongsian yang menarik. Bakal mak mertua suka nie kalau tahu bakal menantu dia pandai menjahit. Hihi

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 09. 2015

      terima kasih alhamdulillah baik..
      sungguh ker wah untunglah dara luar sana kalau ada salah satu pengalaman yang bagus ini kata orang satu bonuslah kiranya 😉

      Reply to this comment
  7. Hero Borneo

    Apr 09. 2015

    kemahiran menjahit nie..tak ramai yang kuasai kerana faktor minat..

    Reply to this comment
  8. jannah PS Low

    Apr 09. 2015

    waaah bestnya pandai jahit sendiri. jimat duit. upah jahit pon dah makin mahal sekarang ni kan

    Reply to this comment
  9. Berbagai Info

    Apr 13. 2015

    nyimak gan., blom ada pengalaman nie masalah jahit menjahit..

    salam blogger aja buat semua..

    Reply to this comment
  10. Mek ila Jual Vitamin

    Apr 13. 2015

    Seronoknya bila ada kemahiran ni. Mek ila pandai gak menjahit tapi yang simple-simple je.

    Reply to this comment
  11. Suri

    Apr 13. 2015

    mari menjahit yang mudah sebab ada toturial tak jangan susah hati semudah abc 1×1 jer heeee

    Reply to this comment
  12. Raihanah Ahmad

    Apr 14. 2015

    untungnya ada kemahiran sebegini. dulu time belajar saya tak minat jd belajr setakat belajar.

    Reply to this comment
  13. Mama Hantek

    Apr 16. 2015

    kagum sangat dengan orang pandai menjahit ni, bukan setakat kemahiran, kesabaran pun perlu ada. saya tak betah nak main dengan benang especially yang bergumpal ni lama-lama hihiii

    Reply to this comment
  14. Hilmi

    Apr 20. 2015

    Bagus lah Suri. Kami yg x pandai ni start pening kepala dah mana mau hantar tempah baju raya 🙂 Isteri pun dah pening..silap2 cari yg dah siap

    Reply to this comment

Leave a Reply