Manfaat Yogurt Masam Manis Hamil, Diet Dan Keputihan

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Manfaat Yogurt Masam Manis Hamil, Diet Dan Keputihan. Masa zaman kolej dulu menu ini di perkenalkan kepadaku. Ketika itu rasa loya jugalah. Kata kawan ini yogurt bagus untuk perut kita ada banyak bakteria baik dalamnya..

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

Dek terpengaruh dengan kejadian dan sumber info entah mana dia ceduk Suri main beli dan makan. Masa belajar dulu tak mampu nak beli hari-hari. Tapi sekarang sudah ada duit lebih bolehlah katakan ada stok dalam sebulan dapat makan yogurt lite yo beberapaa kali oklah.Susu masam manis kata Suri dulu benci kini bertukar suka 😉

Kegemaran menu berasaskan yogurt mula mendapat tempat hatiku. Kali ini perasa lite yo menjadi pilihanku. Bukan jenama yogurt nestl’e tidak sedap tapi harga sedikit mahal heee..

YahoOOO!! JAHIT 5 JENIS JUBAH

Manfaat yogurt masam manis hamil, diet dan keputihan:-

  • Menurut bahan bacaan dalam gerabak perpustakaan mini Suri mengatakan pengambilan yogurt dapat mengurangkan keputihan pada wanita yang mengalaminya.

Mencuba ternyata ia berkesan tapi haruslah ambil secara berkala.

berry segar yum..

berry segar yum..

  • Bahkan kata juga baik untuk snek bagi ibu-ibu yang sedang hamil. Tapi awas pengambilannya harus terkawal sebab apa? Kandungan gula ada di situ hu..

Suri mengambilnya sebab muhu hilangkan rasa mual atau time bosan sambil baca majalah pa&ma..sambil menjahit boleh jadi juga tu haaa..

TERHAD!! Kelas Baju Kurung, Abaya Menyusu/Moden

Baju Kurung Moden Sempena Hari Raya Haji 2014 !!

  • Untuk berdiet juga boleh sarankan tapi tidak terlalu keraplah. Apa sarankan adalah menu diet piramid adalah yang terbaik untuk anda sedang diet dengan cara sihat alami. Salah satu menu diet cepat di hadam tapi pengambilannya harus di kawal. Ingatlah serat itu lebih bagus kalau lebih pada makan buah-buahan dan sayuran dan bijiran yang sebenar.

Dalam diet kebanyakkan cuba untuk mengurangkan karbohidrat kerana ia boleh bertukar menjadi gula dan akan mudah berlaku pertambahan berat badan.

Jubah Pengantin Sungguh Go..gOjes!!

DIY Baju Kurung Baby Girl & Baju Melayu Seluar Baby Boy!

Ada menyukai yogurt rendah lemak? Kongsikanlah.. tidak kenapa?

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

26 Responses to “Manfaat Yogurt Masam Manis Hamil, Diet Dan Keputihan”

  1. mazlan

    Mar 05. 2015

    Info terbaik…terima kasih bagi maklumat…isteri saya tgh mengandung 3 bulan..

    Reply to this comment
  2. myliferia

    Mar 05. 2015

    Best nyer yogurt ni suri, kalau nak lagi sihat, beli plain yogurt, lepas tu blend dengan buah terutama berries. Memang best!

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 05. 2015

      sis berries sush nak jumpakan..tak pernah cuba plain ada skli beli tak silap saya last terbuang..heeee…

      Reply to this comment
  3. akubiomed

    Mar 05. 2015

    Suka makan Yougurt ini terutama yang jenis rendah lemak dan rendah kalori.

    Reply to this comment
  4. Mama Nadia

    Mar 05. 2015

    Suka yogourt sbb masam..hehe..dulu mula2 nk try mmg rasa nak muntah jugak tapi kali ke-2 makan addicted plak!hehe

    Reply to this comment
  5. sensasi2020

    Mar 05. 2015

    Saya biasanya sukan yogurt jenis Blueberry dan Mango. Anak-anak pula suka Strawberry.

    Reply to this comment
  6. Mak Jemah Jual Vitamin

    Mar 05. 2015

    MJ boleh makan yogurt cuma takdela berapa gemar sangat. tapi suka yogurt ni untuk tepek kat muka, sejuk je rasa hehee

    Reply to this comment
  7. Hero Borneo

    Mar 06. 2015

    yogurt pun sedap di makan begitu sahaja…dan tak sangka ia boleh mengatasi masalah keputih di kalangan para wanita

    Reply to this comment
  8. Sejarah Bangsaku

    Mar 06. 2015

    yogurt memang perlu untuk dimakan setiap harinya

    Reply to this comment
  9. Mazni Azmi

    Mar 06. 2015

    Buat frozen yogurt pun sedap.

    Tak perlu beli mahal mahal di luar sana

    Reply to this comment
  10. ema

    Mar 06. 2015

    misi sendiri syorkan akak makan yogurt sebab akak ni jenis tak minum susu.

    Reply to this comment
  11. Suriya

    Mar 06. 2015

    memang best yogurt ni. baik juga untuk sistem penghadaman. sebab dalamnya ada bakteria baik.

    Reply to this comment
  12. Norasikin

    Mar 06. 2015

    Suri berbadan dua ye? heheheh

    Reply to this comment
  13. zara

    Mar 06. 2015

    Kalau takutkan kandungan gulanya mungkin boleh yogurt sendiri dari plain yogurt dan buah-buahan segar..

    Reply to this comment
  14. TehR

    Mar 07. 2015

    apa la nasib aku
    yogurt pun belum pernah aku cuba
    tak tahu macam mana rasanya

    Reply to this comment
  15. Ain Ridzuan

    Mar 07. 2015

    Tahu tak yogourt baik untuk ibu mengandung untuk elak keputihan 😉

    Reply to this comment
  16. imam

    Mar 07. 2015

    wah,,ini boleh dicoba tuk istri di rumah. 🙂

    Reply to this comment
  17. emalinmohd

    Mar 07. 2015

    Plain yogurt + Jem Strawberri beli kat Cameron. Memang sedap..

    Reply to this comment
  18. muhammad isra

    Mar 08. 2015

    terima kasih sudah sharing…makanannya enak… menambah kesehatan..

    Reply to this comment
  19. AZENI AHMAD

    Mar 09. 2015

    Saya suka yogurt.
    Lebih suka pada yang berperisanya.
    Plain tak suka sangat.
    Bagus yogurt utk dalaman wanita. Dan bagus tempek kat muka sekali. Hehe

    Reply to this comment
  20. Mek ila Jual Vitamin

    Mar 11. 2015

    Suka juga makan yogurt, tapi yang masam tu tak tahan hihi

    Reply to this comment
  21. Chii

    Mar 11. 2015

    chii suka mkn gk. Apricot ngn strawberi sedappp

    Reply to this comment
  22. Jasa Desain Logo

    Apr 15. 2015

    boleh juga tuh yougurt,tapi istriku blom pernah nyoba

    Reply to this comment
  23. klo untuk dayet aku tau yogurt bisa..tapi klo buat ibu hamil ga terlalu asam untuk c baby?

    Reply to this comment

Leave a Reply