Review Seventh Son

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Seventh Son kami tiada pilihan menonton cerita yang lain. Waktu yang harapkan untuk membawa anak-anak melihat cerita kartun nampak gaya tidak kesampaian.

Yang Mana Satu Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

Jadi sebagai peminat cerita animasi hii.. bab naga, lawan, mistik.. depa memang suka melayan maka Suri layankan sahajalah. Usah ada cerita unsur lucah dari awal sampai akhir sudahlah..

Seventh Son..pada zaman dahulu, sebuah kuasa durjana hampir dilepaskan yang mana perang antara kuasa luar biasa dan manusia akan berulang semula. John Gregory (Jeff Bridges) ialah seorang Spook, seorang yang bertarung dengan Kegelapan. Dia telah berjaya memenjarakan ahli sihir hebat dan kejam, Mother Malkin (Julianne Moore), berabad-abad dahulu. Malangnya, Mother Malkin telah melepaskan diri. Sebagai cara membalas dendam, Mother Malkin menyeru semua pengikutnya yang pelbagai jenis untuk menakluk dunia. Namun, hanya satu sahaja halangan yang perlu diatasi iaitu John Gregory.

YahoOOO!! JAHIT 5 JENIS JUBAH

Dalam sebuah pertemuan berbahaya, Gregory berdepan dengan kejahatan yang sentiasa digeruni. Kini, dia hanya mempunyai masa sehingga bulan purnama untuk melatih seorang anak murid, Tom Ward (Ben Barnes) walaupun pada kebiasaannya, latihan yang diberi kepada anak murid baru mengambil masa bertahun-tahun. Nasib manusia bergantung kepada anak lelaki ketujuh kepada anak lelaki ketujuh. sumber

Review Seventh Son tiada yang menariknya banyak berdebar sahaja lagaknya. Bolehlah tahan sebab bagi Suri kalau sesuatu cerita itu berjaya menarik minat anak Suri “duduk diam..tekun” bermakna jalan cerita dia best haaaa.. dah tak habis dekat dalam pawagam luar pawagam sehinggalah dalam kereta mulut dia akan jadi macam “bertih jagung” uhu…

Pandangan sisi kedua cerita pasal balas dendamlah biasalah kuasa jahat nak takluk dunia uh..Tapi jangan kita ikut jalan cerita macam inilah. Bab berdendam tak akan bawa ke mana-mana. Begitu juga jika kita mempunyai kuasa sihir sekalipun itu sungguh tidak baik amalkan dalam ajaran islam bukan. Cara paling mudah hanya orang yang berfkiran singkat sahaja yang akan bersikap dan berkeinginan begitu. Jadilah seorang pemaaf sentiasa redah apa berlaku dan sesekali jangan salahkan takdir.

DIY Baju Kurung Baby Girl Baju Melayu & Seluar Baby Boy!

Kasih ibu sukar di tepis pada anak-anak. Lihat kisah si bongsu itu apa sahaja keadaan menimpa abangnya adiknya tetap akan segera mencari ibunya. Sampaikan untuk dia berpisah dengan si ibu sungguh berat hatinya sekali. Di mana si ibu sanggup berbohong kerana takut anaknya jadi mangsa korban yang seterusnya. Dan saat sedih juga berlaku apabila ibu cuba melindungi anaknya sendiri yang akhirnya nyawa sendiri yang menjadi galang gantinya.. Tapi kita.. adakah sanggup gadaikan nyawa kita pada ibu saat ibu kita sakit..susah..derita..atau keseorangan..memang ada tapi tak semua mampu melakukannya sebegitu. Mempertahankan ibu, menjaga ibu dalam apa jua keadaan sekali pun.

Renungan Tajam Princess Cut Polk Dotku..

Jangan mudah percaya pada seseorang yang baru kita kenali. Apa lagi dalam bab jatuh cintakan bahaya kerana ia boleh makan diri sendiri tanpa kita sedar. Yalah orang tengah enak dilamun rasa indahnya cinta katakan . Cinta hadir tak salah tapi bila kita letak kepercayaan sepenuhnya itu yang jadi lain sungguh maknanya. Itu yang ada unsur kejam seperti “tikam belakang” pada si dia dalam sedutan filem ini. Letakkan sebahagian hati kita pada dia sahaja.. agar kita tak kecewa teruk untuk kemudian hari. Bukan benci keran cinta tapi berhati-hati.

 Kisah Kekeluargaan SANA

The Lego INI

Book Of life SINI

Tidak kisalah apa jalan cerita yang kita tonton tapi molek biarlah baik jalan penceritaanya. Bagus.. terbaik kita ceduk jadikan sebagai pengajaran darinya bukan setakat untuk hiburan dan kemudian habis di situ sahajakan.

TERHAD!! Kelas Baju Kurung, Abaya Menyusu/Moden

Sampai bertamu di sisi cerita pawagam yang lain pula 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

30 Responses to “Review Seventh Son”

  1. Ikhwan Fahmi

    Jan 22. 2015

    seorang ibu boleh menjaga 10 orang anak, 10 orang anak belum tentu boleh jaga seorang ibu 🙁

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 22. 2015

      ya..benar pun jaid kenyataan sudah..macam cerita ada anak berpelajaran da kurnag belajar tu yang lebih pandai sering agungkan yang kurnag bijak di pinggirkan…tapi yang kurang ilmu tu le slu byk bakti jasa pada ibu bapa. ada byk cerita dan perkara boleh katakan..

      ia hakikatnya…

      Reply to this comment
  2. akubiomed

    Jan 22. 2015

    Rajin Suri pergi menonton wayang. Saya tunggu tiket percuma sahaja. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 22. 2015

      ada orang ajak date kita ikut jer heee.. 😉

      nak juga try tapi kalau try sapa pula yang nak pi tengok wayang nanti..jauh tu dri ipoh nak turun kl semata2 nak dpt tiket free hee..mmg bestkan kalau saya dok sana mmg macam2 nak test dg nuffnang ni

      Reply to this comment
  3. KesumaAngsana

    Jan 22. 2015

    Maaf lama x singgah ke sini. Tapi blog ni tetap di hati KA, mst best kan citer ni !

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 22. 2015

      tahu ada kerja lebih utama punya heee..

      terima kasih sb dalam sibuk suka gak ke mari. saya layankan jer ceritanya…mujur best bolehlah 😉

      Reply to this comment
  4. AZENI AHMAD

    Jan 22. 2015

    Lama tak tengok wayang nie.
    Kena ambik cuti sekali sekala tengok wayang dengan husband.

    Reply to this comment
  5. AZENI AHMAD

    Jan 22. 2015

    Lama tak tengok wayang nie.
    Kena ambik cuti sekali sekala tengok wayang dengan husband.
    Berdating sekali kan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 22. 2015

      boleh tak salah amik hari rabu kata orang harga lagi murah gitu..tak ramai orang pun kala waktu cuti pawagam sslu penuh uh.. 😉

      Reply to this comment
  6. Aretikz

    Jan 22. 2015

    Belum boleh tengok wayang ni.. baby masih kecik.. huhu

    Reply to this comment
  7. Mak Jemah Jual Vitamin

    Jan 22. 2015

    dah lama benar rasanya tak meononton movie..walau dok rumah pun kadang-kadang tak sedar hari dah petang. cepat masa berlalu…

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 22. 2015

      sesekali merendek ke sana ok layan gak otak yang sendat ni nak2 org cam suri rumah cma suri ni..eh..ehe…haaa 😉

      Reply to this comment
  8. Faarihin Talip

    Jan 22. 2015

    Rajin Suri pi panggung wayang. Saya selalu tunggu cerita tu keluar kat tv je lah. Tengok pun dah expired waktunya. Hehe.

    Tapi kalau cerita macam ni memang antara kegemaran saya. Suka tengok cerita klasik cam ni.

    p/s: Blog tu saya dah tutup. mungkin update kat blog yang terkini je la kut. =)

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 22. 2015

      alah ada duit lebih bolehlah kalau tak ad akata orang diam jer heee..tengok tv dekat rumah dah cukupkan..

      ya ker layan cerita ok gak..bab perang ke heee..

      p/s: oh ya ke ok..note

      Reply to this comment
  9. titan

    Jan 22. 2015

    wahh..

    gi tengok wayang ehh..

    Reply to this comment
  10. Ain Ridzuan

    Jan 22. 2015

    saya last nengok cerita Taken 3 minggu lepas… Rasanya nak terjah wayang minggu ni lak.. hehe

    Reply to this comment
  11. blogger lelaki

    Jan 23. 2015

    dah lama rasanya aku tak jejakkan kai ke panggung wayang

    Reply to this comment
  12. nadi ajohari

    Jan 23. 2015

    tak tengok wayang lagi..huaaa..suami buzy memanjang

    Reply to this comment
  13. emalinmohd

    Jan 23. 2015

    Lama sangat dah tak tengok wayang tapi anak-anak ni dah di ajar tengok wayang pula oleh makcik pakcik diorang. Harapkan ibu bawa memang tak la kan…

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 23. 2015

      kalau dia tak ajak kita oklah jimat wang saku tu heee…

      anak2 rapat dengan pak sedara tak per..kalau pak sedara jenis layan jer 😉

      Reply to this comment
  14. Nadri Mohd

    Jan 23. 2015

    Dah lama tak tgk wayang…last sekali tgk cerita Hobbit dgn wife & anak2

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 23. 2015

      bila nak date dengan dia tanpa bawa anak nghee,,,,

      sesekali bawa anak memang meriahlan nadri 😉

      Reply to this comment
  15. Sani Sini Sana

    Feb 01. 2015

    Lama dah tak tengok wayang ni.. tengok TV aje suri…:-)

    Reply to this comment
  16. RefrensiFilm

    Feb 12. 2015

    sudah lame tak tengok wayang ni

    Reply to this comment

Leave a Reply