Pencuci Muka Produk Nivea Extra White Make Up Clear 3 in 1 Scrub Or Mud

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Pencuci Muka Produk Nivea Extra white make up clear 3 in 1 Scrub Or Mud..Kelmarin sempat membeli salah satu lagi produk penjagaan kecantikan dari nivea. Bila sudah sental badan SINI tak salah kita mencuba produk nivea untuk kebersiha dan kecantikan muka pula kansss..

Pau Kukus Ke Pau Bakar?

RESEPI DONUT DAN CAKOI SAYA

Suri gila juga bab make up tapi masa zaman anak daralah hiii..sekarang susah cuma gemar menggunakan bedak compak, sedikit gincu dan celak mata uh..uh..

Ya kah..

Tak juga terkadang pemalas langsung bedak pun tak pakai hadoI.. membazir sungguh last anak-anak sedara atau anak sendiri berani sebat…pakai curik2 tanpa my pengetahuanku uhuk..ada nada sebak dekat hujung penulisan ini hiii.. 😉

Ci Ci Hampeh : Dah bila masa kau pakai?

CC :Time kenduri kot

Ci Ci Hampeh : Itu sahaja?

CC :Cari kerja ke..date sama abang ker..

Ci Ci Hampeh : Itu jer

CC :Ya la..sesekali duduk umah boleh pakai kata buang tebiat haa..tak pakai membazir lak beli

Pernah jugalah saat berjalan jauh untuk menunaikan solat Suri mengambil masa agak lama untuk menanggalkan sisa kotoroan celak di bawah bahagian mata. Sampaikan dalam beg alat solek wajib ada stok minyak rambut johnson  baby oil dan tisu lagi tau uh.. Terkadang agak sedikit tertekan bila kotoran lakaran celak yang berwarna itu masih melekat sepertinya tidak mahu hilang dan ada juga rasa tertekan sebelum ingin melakukan solat seperti biasa khuatir tidak sah sahaja. Walaupun ada sedikit baki ia tetap tidak memuaskan hati 🙁

YahoOOO!! JAHIT 5 JENIS JUBAH

5 Homemade Jubah Cahayacinta..

Kini..

Tidak lagi dengan Nivea Extra white make up clear 3 in 1 mud or scrub membuatkan keyakinan untuk bersolat lebih yakin lagi dan masa yang di ambil untuk membersihakn noda alat solek tidaklah terlalu lama. Muka lagi nampak sekata..lembab dan seimbang adalah 😉 whooooo!!

Cara menggunakan Pencuci Muka Produk Nivea Extra white make up clear 3 in 1 Scrub dan Nivea Extra white make up clear 3 in 1 Mud:-

  1. Picitkan sedikit cecair nivea make up clear atas tapak tangan dan campurkan dengan sedikit air.
  2. Kedua tapak tangan satukan dan terus di pupuk atas muka kita seperti kita memakai pencuci muka kaedahnya hii..
  3. Kemudian silalah tanggalkan sisa make up sekiranya anda tegar mengguankan penggaris mata ..celak mata itu buatlah beberapa kali pusaran.
  4. Cucilah muka anda dengan air bersih dan bilas seperti biasa.

Atau..

Untuk jenis mud itu lumpur biar warna hitam akan bertukar warna ya heee…lepas gosok mud sekitar muka kotor dekat muka ala manja-manja itu barulah kita boleh bilas macam biasa.

Pencuci Muka Produk Nivea Extra white make up clear 3 in 1 Scrub Or Mud

Agaknya mana nak dapatkan produk Nivea Extra white make up clear 3 in 1 Scrub dan Nivea Extra white make up clear 3 in 1 Mud..boleh sahaja dapatnya dekat Tesco atau pasaraya yang berdekatan.

Erm..masa Suri beli pek ini memang dia sediakan pek ngan produk berkembar. Itu yang Suri dapat sekali dua. Satu saiz besar satu lagi saiz kecil satu scrub and satu untuk mud tuh..

Renungan Tajam Princess Cut Polk Dotku..

TERHAD!! Kelas Baju Kurung, Abaya Menyusu/Moden

Harga untuk dua pek ini sekitar RM17.00 kalau tak silaplah hii..Rasanya ada soalan lagi ker? Erm..nanti tinggalkan dekat bawah kotak komen ya. Mataku sudah mula mengantuk ni..

DIY Baju Kurung Baby Girl Baju Melayu & Seluar Baby Boy!

Insyallah kalau ada kelapangan Suri akan buat Part II pula untuk Nivea Extra white make up clear 3 in 1 mud or scrub. Doakanlah supaya si Suri rajin up belognya okis 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

14 Responses to “Pencuci Muka Produk Nivea Extra White Make Up Clear 3 in 1 Scrub Or Mud”

  1. Mak Jemah Jual Vitamin

    Jan 20. 2015

    wah mantaplah suri! bila nak hadiahkan nivea ni satu kt mak jemah ehehee

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 20. 2015

      heee…ada jerlah tu ya nak sakat kita heeee..

      selalu benda mudahkan kerja pakai itu kita akan cari.. dah jumpa benda rasa urut dada lega sangat plus gmbira 😉

      Reply to this comment
  2. Rosmiza

    Jan 20. 2015

    Kite pun guna Nivea Extra White Make Up Clear 3 In 1 ni.. Yg scrub punya.. Memang senang tanggalkan makeup.. Sebelum ni guna pencuci yg pore minimiser tu.. Tu pun best gakk.. ^^,
    RosmizaAliDotCom™

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 20. 2015

      see..bestkan saya sejak percubaan mandian itu pastu kebetulan cari ad apula pencucui muka make up saya terus beli tanpa ragu lagi..

      kedua bagus..tercari juga jual satu produk tak der ..semua jual kedua dalam dah siap2 bungkus dlm ada dua heee..

      Reply to this comment
  3. akubiomed

    Jan 20. 2015

    Senanglah nanti hendak membersihkan wajah dari solekan.

    Reply to this comment
  4. Suri

    Jan 20. 2015

    cepat dan tidka perlu mengambil masa begitu lama.kalaua da anak kecil susah sikit nak balek muka basuh baga car aini mudah sekali siap pencuci muka boleh scrub sesekali heee 😉

    Reply to this comment
  5. Hanafi Abdullah

    Jan 20. 2015

    review berbayat ke nie suri..

    Reply to this comment
  6. Aretikz

    Jan 20. 2015

    Ada rasa macam ku putih ku putih tak? hehe

    Reply to this comment
  7. emalinmohd

    Jan 21. 2015

    Alasan saya untuk tak mekap tu…susah nak cuci muka untuk solat…hihi

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 21. 2015

      haaa..kini dah ada jadi jangan susah jiwa dan raga..sesekali oklah selalu tak ada maknaya heee..

      Reply to this comment
  8. Faarihin Talip

    Jan 21. 2015

    Nasib baik tak reti sangat nak bermekap ni. Kalau tak susah jugak nak bersihkan kalau tak jumpa produk nivea ni. >__<

    Reply to this comment
  9. resep kuliner

    Oct 06. 2015

    good

    Reply to this comment

Leave a Reply