Kuntum Senyum Ada 5 Pasang Homemade Jubah Muslimah Moden

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Kuntum Senyum Ada 5 Pasang Homemade Jubah Muslimah Moden..Laa..laaa..sesekali diam syok juga padahal jemu dengan blog itulah lari sekejap hadap kain katanya bidang 45 dan bidang 60! ahak..melepaskan rasa geram jugalah untuk tahun baharu 2015 abaya baru katanya Suri buat lagi dan lagi..

Oh My Princess Cut Polk Dot Cahayacinta.com

ABAYA MODEN/ MENYUSU

Mari..mari cuci mata dekat bawah ahak…

Kain sempat di borong sampai lebam!

Kain sempat di borong sampai lebam!

  • Ini namanya tak ada kerja kita cari kerja tau!
  • Nak hantar dekat tukang jahit sekarang mahal lambat dapat dah satu hal..
  • Itu belum lagi dok nak mengata dekat dema kita nak design dugong ke itik pulang petang ker atau jenis pelum ke jubah kembang payung atau jubah princes cut erk..

Lima pasang buat homemade jubah muslimah moden untuk diri sendiri i buat dekat rumah sahaja tau habis tenaga kerah semalam itu pun buat berhenti sekejap sambil masak dekat dapur, makan kejap sambung, hadap kraf quilling paper lagi..

HOMEMADE BAJU MELAYU SELUAR BABY BOY OR BAJU KURUNG BABY GIRL?

dalam masa sama layan karenah anak dg kainnya lagi sempat lagi main gulung kertas adOI..

HOBI : dalam masa sama layan karenah anak dg kainnya lagi sempat lagi main gulung kertas adOI..

…kemudian sambung potong kain kesudahnya malam baru siap hurm..mujurlah masa encik suami sampai kain telah selesai di korbankan kalau tak bersepah ruang tamu Den..

Ini pola jubah muslimah moden untuk bahagian atas badan hiiii

Ini pola jubah muslimah moden untuk bahagian atas badan hiiii

Now..tinggal mahu tebuk lubang baju kata nak buat versi zip eh.. ker buat versi simple itu aha…Pstt.. lepas itu bolehlah rempit motor skuter dekat pekan kejap untuk jahit tepi hik..hik..

Apa susah tak perlu garu kepala yang tak gatal just beli kain dan belajar ikut PANTAS JAHIT 5 JENIS JUBAH lagi mudah dan cepat. Yang penting Hati gembira macam si Suri tuh.

Note untuk korang semua sampai 15/01/2015  jer Kamdar akan buat last sale haaa..kalau lambat mu pergi ke jakel atau mana -mana kedai kain yang berdekatan ikut budget masing-masing hokey.

Haa..iklan tak di taja sungguh U!

lepas jahit tepi siap sedia untuk jadikan sepasang jubah pula sukanya!!!

lepas jahit tepi siap sedia untuk jadikan sepasang jubah pula sukanya!!!

Inilah salah satu cara nak jimat boleh sahaja buat lebih ikut suka katanya haaa…yang penting setiap bulan ada kain baru masuk kita bikin design baru..kata suka bau kedai muhaa…haaa..

JUBAH PENGANTIN MUSLIMAH

Psst..nampak gaya masih sempat nak siapkan ini homemade jubah muslimah moden  sebelum due majlis kenduri kawin anak sedara pada 31/1/2015 ahaks..melaramlah aku pasni..

..Jap..pas habis kenduri pula nak pi bergolek dekat Pantai PD haa.. 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

33 Responses to “Kuntum Senyum Ada 5 Pasang Homemade Jubah Muslimah Moden”

  1. Noor Azlin @ Bizznurse

    Jan 08. 2015

    Seronoknya org pandai menjahit… Kalau saya kain tinggal kain sahajalah hehehe…

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 09. 2015

      alah rugi kalau dh beli tapi tak buat sendiri lagi rugi ada ilmu tapi tak manfaatkannya sayangnya uhu…..

      Reply to this comment
  2. blogger lelaki

    Jan 08. 2015

    ada tak gambar penuh baju tu..hu3

    Reply to this comment
  3. Suri

    Jan 08. 2015

    itu gambar penuh dia tapi baju belum di jahit tepi 😉 nanti dah siap boleh je saya tepak kat sini macam entri2 yang sebelum ini yg sebelum potong kain sampai siap 😉

    Reply to this comment
  4. puteri kasih

    Jan 08. 2015

    rajinnya suri menjahit…patutlah senyap je dekat blog..hehe

    Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Jan 08. 2015

    ada 5 pasang kan…sepasang untuk puteri la tu…hehehe.

    Reply to this comment
  6. emalinmohd

    Jan 08. 2015

    Pandai nya Suri menjahit. Saya nak jahit lencana anak pun terkial-kial…hihi

    Reply to this comment
  7. TehR

    Jan 08. 2015

    baju baru jahit sendiri
    tahun baru nak pergi kenduri

    Reply to this comment
  8. Kakiblog

    Jan 09. 2015

    wah..bestnya dapat buat sendiri baju yang diingini

    Reply to this comment
  9. muzai

    Jan 09. 2015

    bestnye pandai menjahit…jelesss

    Reply to this comment
  10. Mak Jemah Jual Vitamin

    Jan 09. 2015

    lepas ni agak-agak rasa nak buat jubah bleh tempah dengan puan suri lah 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 09. 2015

      haa..cukuplah tak larat nak terima belah mak mertua ..adik beradik sendiri uhuk..

      sis dekat sana tempah jubah berpa rm eh ?

      Reply to this comment
  11. nOe

    Jan 09. 2015

    untungla suri…pandai menjahit…klu noe ntah la…bertahun2 x siap rasanya…

    lama rasanya x terjah sini…selamat tahun baru suri…

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 02. 2015

      hai neo apa khbar kamu ?

      aik mana pi kita ada sahaja dekat sini ma 😉

      selamat tahun baharu dan camat bulan mac katanya hii…

      Reply to this comment
  12. imran

    Jan 11. 2015

    mak saya tukang jahit, dia selalu jahit sendiri pakaian kitorang adik beradik.

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 02. 2015

      ITULAH UNTUNGNYA JIMAT..bila mak buatkan kita rasa lebih bangga dan suka memakainya..rasa tak mau di tanggalkan baju itu heeee 😉

      Reply to this comment
  13. akubiomed

    Jan 11. 2015

    Tangan yang berbakat. 🙂

    Reply to this comment
  14. Mummy Dina

    Jan 11. 2015

    bestnye suri..saya yang tak pandai menjahit ni terpaksa beli je la..hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 02. 2015

      itulah awak suruh belajar benda mudah asal dapat lepas asas tak kira ok heee…

      ada banyak untung tau heee… 😉

      jangan malu dan segan bila lagi nak mulakan dari saat inilah 😉 tak kan mahu lihat sahaja kot heee.. 😉

      Reply to this comment
  15. humbleyat

    Jan 16. 2015

    tetiba rindu pada suri..nmpk sgt lama tak jenguk huhu

    bestnya suri rancak buat jubah..dpat jimat kos kan klu buat sendiri..nak nak zaman gawat nnti hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 02. 2015

      eh mesti zaman gaway lagi bijak berbelanja heee..benda yang murah kita boleh buat kasi nampak mahal gituh heee..

      wah syukur kerna masih ada insan yang merinduiku..ker hanya rindu nak masok ini belog sahaja heeee.. 😉

      Reply to this comment
  16. Mak Jemah Jual Vitamin

    Jan 17. 2015

    bagi yang ada bakat menjahit macam suri ni kir abertuah, boleh jimat banyak berbanding nak upah orang..

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 02. 2015

      alhamdulillah gila sungguhlah mengerjakan ini kain lalu menjadi sepasang baju waduh…. 😉

      Reply to this comment
  17. Norasikin

    Jan 22. 2015

    Sekali buat 5 pasang kaaa? Setahun berapa kali buat?

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 02. 2015

      SETAHUN ada dalam 10 helai kot haaa..dak juga tengok kain gak kalau rasa cantik beli buat tak tentu..kekadnag rajin suka buat sekali harung dengan kain yang ada ..sekali kain baru di beli heee…

      buat satu satu pasnag memeg leceh buat sekali jalan jer dapat 5 pasang heeee… 😉

      Reply to this comment

Leave a Reply