Cerai Lemak Tebal Dalam Diet Dan Plan Betul

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Bakar lemak dengan pantas bukan satu perkara mudah. Sepertinya berteriak  untuk berCerai Lemak Tebal Dalam Diet Dan Plan Betul mudah untuk  katakan dari bibir tapi sukar untuk lakukan dengan nyata.

2 Teknik Pemalas Membakar Lemak /Kecil Perut !!

Silap hari bulan bila rutin harian jalani apabila berat badan yang harapkan tidak turun kemungkinan dari kita akan jadi tidak betul pada masa tersebut bermulah pola makanan seseorang itu tidak menjadi tentu arah buatnya. Kala anda jenis ingin kurus cepat mungkin langkah drastik ambil seperti pengambil ubat kurus segera pasaran luar.

Oh tidak!

“Tolong hentikan ia mungkin hanya untuk sementara anda bergembira tapi sampai bila ia harus berterusan..”

Bagi bijak anda akan mencuba cari di mana kesilapan dan baiki mutu plan diet betul untuk menceraikan lemak tebal dalam badan mengikut plan diet tepat.

Apa perkara yang perlu lakukan untuk memastikan diet dan berat badan kita impikan menjadi satu kenyataan:-

Tetapkan target berapa kilo untuk menurunkan berat badan. Jika anda berhasrat turun satu minggu satu kilo itu lebih bagus. Penurunan berat badan cantik satu kilo seminggu jika mampu berlanjutan dalam tempoh panjang bermakna anda berjaya dalam langkah pertama itu.

  • Diet bukan satu perkara mudah kalau kita tidak serius hanya anggap satu target tapi tidak mampu laksanakan dengan baik dan penuh disiplin.

Penimbang perlu ada untuk memantau berat badan anda. Jangan sesekali menimbang berat badan paling baik menimbang dalam kadar dua minggu sekali.

  • Awas! Sekiranya anda kerap menimbang berat badan ia akan membuat anda tertekan jika berat badan anda tidak turun seperti yang harapkan.

Cerai Lemak Tebal Dalam Diet Dan Plan Betul

Motivasi ada sesetangah orang mencari sumber untuk kurus dan bakar lemak dengan pantas dengan mencari pakaian lama mereka lalu gantung pada kawasan yang sering lalui.

  • Tiada motivasi agak sukar untuk mencapai apa kita hajatkan. Buatlah sesuatu yang bermanfaat untuk semangat mendapatkan berat badan yang ideal jika gagal anda mungkin akan kecundang tengah jalan.

Gembiralah dan nikmatilah menu makanan yang berkhasiat jauhkan dari makanan ringan yang menggemukkan dari sumber lemak, minyak, bersantan boleh menambahkan beban pada tubuh anda.

  • Ini pentingya 1200kcl tidak boleh lebih. Lagi kurangkan lagi bagus. Jika terlepas dari target ini bermakna badan anda akan gagal membakar kalori dalam badan. Pantau dan ambillah berat. Makan bukan untuk sehari dua tapi berterusan untuk mendapat berat badan sedap berkorbanlah.

GIGIT LEMAK DENGAN PANTAS

Bersenamlah untuk menghapuskan lemak dalam badan anda. Lemak jahat perlu buang bukan untuk setiap hari anda perlu bersukan tapi ingat dalam seminggu ada juga hari perlu anda rehat.

  • Tanpa bersenam dengan sihat ia agak sukar untuk mendapat berat badan cantik lagi menggiurkan. Lakukan senaman ringan ke pemberat supaya badan akan terbiasa jika tidak penurunan berat badan akan akan mengambil masa yang agak lama.

Untuk mendapatkan cara mudah  Cerai Lemak Tebal Dalam Diet Dan Plan Betul sesuatu penggorbanan perlu lakukan segera  >>>>>>>> SINI

Pstt..Usah peram lama-lama mustahil dapat kurus cepatkan. Sabar dan teruskan usaha tanpa rasa jemu. Orang berjaya adalah orang puas dan bangga hasil usaha sendiri.

HOMEMADE Baju Kurung Budak Sekolah!

BAJU KURUNG VS BAJU MELAYU SELUAR BABY OR DEWASA

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

16 Responses to “Cerai Lemak Tebal Dalam Diet Dan Plan Betul”

  1. Kereta Sewa Shah Alam

    Dec 18. 2014

    Banyak dah lemak2 tepu kat badan ni, nasib ada tips skit2 ni boleh la meleraikan nya hehe

    Reply to this comment
  2. Suri

    Dec 18. 2014

    ya tak banyak sikit.tapi kalau sikit mustahil nak buang ciput jer hee..mesti nak buang semua ya tak 😉 baru nampak gantang gitu 😉

    Reply to this comment
  3. akubiomed

    Dec 18. 2014

    Masalah obesiti adalah satu masalah besar rakyat Malaysia.

    Reply to this comment
  4. puteri kasih

    Dec 18. 2014

    Selamat malam suri…ramai yang nak diet untuk buang lemak kan…puteri nak tambah lemak…hahaha

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 19. 2014

      heee..boleh ambil susu wigh gain tu 😉 cubalah ambil multivitami setiap hari 😉

      Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Dec 18. 2014

    tapi masalah berat badan berlebihan memang seperti mengundang penyakit kan

    Reply to this comment
  6. Suri

    Dec 19. 2014

    ya.itu bahaya kalau dapat berat idea cukup bagus punya.kalau lebih itu hati-hati..berat lebih ini kalau tak kawal boleh undang penyakit susahkan diri kekadnag orang lain juga.

    memanglah sekarang ini kesan tak ketara tapi cuba berfikir pada usia kita makin meningkat bagaimana..sekarang kos perubatan makin naik rawatanya uh…

    hidup sihat tak salah tapi kita masa untu nikmati hidup lebih bahagia tanpa sebarang penyalit iitu lebih menggembirakan 😉

    Reply to this comment
  7. emalinmohd

    Dec 19. 2014

    Kadangkala bukan weight loss tapi inch loss. Jadi jangan kecewa kalau angka kat penimbang tak kurang tapi Baju menjadi longgar

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 19. 2014

      haa…ada sahaja tu nak menguji…

      tapi kurang sukalah hari tu yer tak sebab usaha berbalo sangat..sangat.pastni cari baju saiz kecil dengan gumbira sekali 😉

      Reply to this comment
  8. ummi

    Dec 19. 2014

    memang susah nak turun berat badan ni kalau tak disiplin dan taknak senaman…hihii..

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 20. 2014

      dua perkara kena cari sendiri motivasi dan kuat hati…tu jer heee.kalau salah satu down susah gak.itu perlu panduan trik ampun untuk dapat berat badan idamkan.

      semua boleh tapi kita sendiri kena rela dan sanggup berkorban

      Reply to this comment
  9. Mak Jemah Jual Vitamin

    Dec 19. 2014

    setujulah dengan bersenam tu adalah kuncinya..walau camana seguni ubat telan pun kalau tak bersenam, metabolisma tetap tak boleh ditingkatkan…

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 20. 2014

      ya betul. sambung pula dengan pemakanan kalau ini gagal aik susah mau mau kurus ekekeke 😉

      Reply to this comment
  10. TehR

    Dec 22. 2014

    sekarang ni musim cuti+musim hujan
    maka bertambah la lemak
    huhu

    Reply to this comment
  11. Dr Fattah

    Feb 02. 2015

    pemakanan diet harus dijaga untuk memastikan pelan diet berkesan.

    Reply to this comment

Leave a Reply