Homemade Aiskrim Bubur Kacang Merah Dari Air Tangan Ibu

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Make bubur kacang merah heeee..sudah selesai untuk entri sempoi dan mudah INI. Bagaimana pula untuk mendapatkan mould ais krim jeguk SANA. Mari tunjukkan diy mudah membuat Homemade Aiskrim Bubur Kacang Merah Dari Air Tangan Ibu edisi cahayacinta ahai..

RESEPI & TOPPING DONUT GEBU BIG APPLE SEDAP

MY JUBAH PEGANTIN MUSLIMAH 2014

DIY Jubah Menyusu Cahayacinta.com !!

Homemade Aiskrim Bubur Kacang Merah Dari Air Tangan Ibu. Ini masuk dua kali pusingan ya uh…

Harga bukan 30 sen..rm1.00 ia percuma sebab buat sendiri

Harga bukan 30 sen..rm1.00 ia percuma sebab buat sendiri

Sedap, lemak dan empuk begitu haaa..

Pada entri yang sebelum INI ada juga buat tapi Suri guna perisa buah jambu bahtu..jambu batu heee… 😉

BAJU KURUNG VS BAJU MELAYU SELUAR BABY OR DEWASA

telah selamat di gigit..

telah selamat di gigit..

Homemade Aiskrim Bubur Kacang Merah Dari Air Tangan Ibu..Amacam berani mencuba jimatlah buat lima ke sepuluh batang heee..kalau beli sebatang dah rugi bikin sendiri lagi puas hati meh!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

51 Responses to “Homemade Aiskrim Bubur Kacang Merah Dari Air Tangan Ibu”

  1. Aisha

    Dec 15. 2014

    Buat sendiri..boleh tambah lemak..kurangkan manis,..dap dappp

    Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

    Reply to this comment
  2. Myra Jay

    Dec 15. 2014

    Amboi terliurnya tengok eskrem tu…. 🙂

    Peberet

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 15. 2014

      ini kegemaran dulu dapat rm 20sen sekarang nak dapat 30 sen dah makin susah heee…

      Reply to this comment
  3. Manan Qayyim

    Dec 15. 2014

    Sedap nye tengok….

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 15. 2014

      alhamdulillah anak suka.sebelum beli dekat tesco tapi tak berbaloi.itu buat sendiri

      Reply to this comment
  4. akubiomed

    Dec 15. 2014

    Ada bekas ais krim segera. Macam-macam perisa boleh dibuat. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 15. 2014

      ini jumpa sana.masa tercari juga bila ada rasa tak akan lepaskan pelung indah ini.makan dan nikmati bersama anak memang best 😉

      Reply to this comment
  5. zaila hafni

    Dec 15. 2014

    lately memang addicted dengan aiskrim kacang merah ni sebab excited jumpa sebatang 90 sen! Dah tengok resipi ni kena buat sendiri la nampaknya lagi puas hati. Thanks share ye 😀

    Reply to this comment
  6. Outbound

    Dec 15. 2014

    Mak nyus. Sepertinya kalau dijual laku keras itu ice cream. Yummy

    Reply to this comment
  7. Ain Ridzuan

    Dec 15. 2014

    Waduh-waduh… bikin air mataku meleleh.. hehe.. nak buat untuk family la..

    Reply to this comment
  8. Suri

    Dec 15. 2014

    boleh kalau ada plastik panjang buat ais krim malaysia pula

    Reply to this comment
  9. puteri kasih

    Dec 15. 2014

    buat sendiri lagi sedap kan..cukup rasa dan bersih 🙂

    Reply to this comment
  10. yoorin

    Dec 15. 2014

    baru semalam nak buat bubur kacang merah.. dah rendam semalaman.. pastu nak rebus, tinggal kejap air kering.. last2 hangit.. sedihhh.. dah laa 1 paket kacang merahh.. takde mood terus nak buat baru.. huhuhu..

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 16. 2014

      cub abuat dalam kuantiti yang sedikit dulu heee…

      tak bermakna sekli cuba akan gagal lagi..cuba lagi sampai jadi dna blh makan tau 😉

      Reply to this comment
  11. KesumaAngsana

    Dec 15. 2014

    mmg best ler kalau wat sendiri ~ neway tq ttp ke blog KA even dh lama x jenguk kesini yer

    Reply to this comment
  12. cik oreo

    Dec 15. 2014

    wahh baru taw. lepas ni nak try laa. thanks for sharing ya!

    Reply to this comment
  13. blogger lelaki

    Dec 15. 2014

    fuh..memang heaven dapat makan aiskrim kacang buatan sendiri tue

    Reply to this comment
  14. Alongxp

    Dec 15. 2014

    wife saya selalu gak buat benda ni… sebab anak saya rajin carik… budak dah pandai selongkar peti ais , macam tu lah…

    Reply to this comment
  15. Mak Jemah Jual Vitamin

    Dec 15. 2014

    mak aiii sedap menarik tertarik tengok kacang merah tu..

    Reply to this comment
  16. emalinmohd

    Dec 15. 2014

    Ini sure sedap sangat ni berbanding yang dijual sebab ikut selera sendiri…

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 15. 2014

      ha kalau ikut tekak sendiri le tapi tak pekat sangat tahu mnis bahaya pula/sedang 2jer ni

      Reply to this comment
  17. imran

    Dec 15. 2014

    wah nampak cam best je aiskrim ni hehe

    Reply to this comment
  18. raudzah

    Dec 15. 2014

    Bestnya my favorite ice cream potong sejak kecil..

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 16. 2014

      ini boleh potong kalau mahu buat sahaja dalma bekas 4 segi atau pi beli plastik panjang boleh baut ice krim mlsia 🙂

      Reply to this comment
  19. Malaysia Tercinta

    Dec 15. 2014

    Buat sendiri baru best…cukup lemak manisnya.

    Reply to this comment
  20. Iffah Azhar

    Dec 16. 2014

    nyumss nyumss. dap nyaa!! nak kena cuba ni!

    Reply to this comment
  21. Hafizul

    Dec 16. 2014

    Haha..ada lebih tak?bak sini sikit..macam sedap jer..

    Reply to this comment
  22. MNH

    Dec 16. 2014

    sedapnya la ais krim bubur kacang tu. terliur tengok walaupun tengok gambar je. haha

    Reply to this comment
  23. ajumohit

    Dec 17. 2014

    Hmm sedapnya, anak-anak akak selalu buat pakai air sirap and milo je, tp yg ni memang terbaikklahh

    Reply to this comment
  24. AZENI AHMAD

    Dec 17. 2014

    Sedap nya.
    Macam senang je kan.
    Kena buat untuk anak-anak la.
    Hihi

    Reply to this comment
  25. Khairul Zamri

    Dec 17. 2014

    Dah lama tak makan kacang, berpantang sedikit

    Reply to this comment
  26. permatamama

    Jul 29. 2015

    Nampak sangat sedap aiskrim buatan sendiri pulak!

    Reply to this comment
  27. wihh, kayanya enak banget tuh. mau nyoba dirumah ahh

    Reply to this comment

Leave a Reply