DIY Pin Tudung Bunga Rose Muslimah Comel

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

DIY Pin Tudung Bunga Rose Muslimah Comel..Kelmarin mencari juga pin tudung yang lama. Entah mana letak agaknya mungkin kesemua homemade pin tudung reben bear telah tersemat pada tudung yang lain..

BAJU KURUNG BABY GIRL& BAJU MELAYU  BABY BOY

GAMBAR POLA BAJU KURUNG MODEN !!

DIY Pin Tudung Bunga Rose Muslimah Comel

Masa ambil untuk membuat pin tudung mudah kanak-kanak, dewasa atau baby asalkan kita ada pin, bahan hiasakan atas pin itu sudah cukup memadai. Mari semak cara  membuat pin tudung muslimah katanya edisi DIY Pin Tudung Bunga Rose Muslimah Comel.

BAJU KURUNG KANAK-KANAK KAIN LIPAT BATIK

Bahan asas mudah membuat pin tudung comel:-

  • Gunting
  • Benang/ gam
  • Jarum
  • Pin bulat
  • Hiasan bunga pelbagai warna
  • Pensel
  • Felt

Caranya DIY Pin Tudung Bunga Rose Muslimah Comel

  1. Kita buat puasaran bulatan ikut saiz besar pin inginkan. Felt buat akan jadikan sebagai tapak untuk bunga-bunga nanti.
  2. Ambil sekuntum bunga cubit sedikit kain felt belakangnya jahit sekali bersama felt yang kita lukis dan telah potong.
  3. Ulang sehingga bilangan kuntum yang inginkan mencukupi. Jangan lupa matikan ikatan benang belakang pin nanti supaya ia tidak mudah tertanggal.

JUBAH PRINCESS CUT VS KEMBANG PAYUNG

P/S: Untuk pin tudung Suri lebih gemar menggunakan jahitan menggunakan benang kerana mengikut pengalaman ia lebih tahan dan kukuh jika bandingkan menggunakan gam tembak atau gam UHU. Alhamdulillah setakat ini pelanggan menyukainya pin-pin tudung comel dari Suri ratanya suka puas hati hasil kerja tangan Suri katanya 😉

 DIY Pin Tudung Bunga Rose Muslimah Comel rugi kalau tak cuba tau!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

13 Responses to “DIY Pin Tudung Bunga Rose Muslimah Comel”

  1. Iffah Azhar

    Nov 18. 2014

    alolo.. comelnya. homemade pin tudung pun buat sendiri

    Reply to this comment
  2. akubiomed

    Nov 18. 2014

    Cantik putik bunga ros yang dihasilkan.

    Reply to this comment
  3. raudzah

    Nov 19. 2014

    Creative nya dia..comel….

    Reply to this comment
  4. raudzah

    Nov 19. 2014

    promoted content for you..

    Reply to this comment
  5. Myra Jay

    Nov 19. 2014

    Kalau rajin ni konpem menjadi, kan?

    Nak kena cuba buat la, tengok macam senang 😀

    Reply to this comment
  6. Kakiblog

    Nov 19. 2014

    semua cerita tentang perempuan la..

    Reply to this comment
  7. Hafizul

    Nov 19. 2014

    Huhu..inilah antara kelebihan ada kemahiran..leh buat APA shj..jimat modal..hehe

    Reply to this comment

Leave a Reply