Cara Buat Jubah Pengantin Muslimah !

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Cara membuat jubah pengantin muslimah..jubah pengantin muslimah online nak beli atas talian mahal ataupun jubah pengantin irma hasmie teringin nak buat sendiri dan memiliki kemahiran membuatnya seperti itu seakan kabur..

Pakej Rahsia Bun, Pau dan Pizza

Dulu aku berkerja bila berkerja task utama wang masuk setiap bulan perkara maha penting yang akan aku asingkan dulu adalah duit untuk kepuasan diri setelah penat berkerja aku akan beli baju kurung atau blous, jubah empayar cut kegemaranku. Biasalah bila sudah dapat ia satu keyakinan bila masuk sahaja pejabat baju baru bau kedai akan sarung dengan penuh rasa yakin untuk memulakan tugas harian.

Cara Buat Jubah Pengantin Muslimah by kain net

Cara Buat Jubah Princess Cut Pengantin Muslimah by kain net

Tapi bila saban hari asyik memakai baju yang lebih kurang  sama design  dengan rakan sebelah pejabat atau berselisih dengan orang luar di kedai semasa membeli lauk – pauk mulalah aku mahu tukar koleksi baju lagi..lagi dan lagi..

Pendek kata mahu design lagi bestkan lagi bagus. Tanpa berfikir kedaan begini lebih menyeksakan aku sendiri. Ya kepuasan dalam membeli tiada limitnya!

Akhirnya aku belajar sesuatu dengan berjimat-cermat. Untungnya dia pandai menjahit cara membuat jubah pengantin muslimah dapat jugala save duit untuk wang simpanan sendirikan bahkan budget beli kain pasang sahaja perlu peruntukan.

Nah bermulaan dari saat itu aku mula belajar menjahit pelbagai jenis jubah sendiri dan mendapat kusukaan serta kuasa mutlak dengan apa aku lakukan sehingga sekarang.

Tidak perlu sakit mata melihat design up to date muka buku kerana segala design potogan badan boleh aku belajar dari sini.

misi membuat jubah ala pengantin terkini berjaya Yeah!!

Tidak perlu rungsingkan kepala kain tempah lambat dapat, ukurun senteng, lain cakap lain pula rekaannya.. pendek kata ia tidak berjaya memenuhi citarasaku kini segalanya tragedi itu telah tamat serta merta.

Alhamdulillah berkat kesungguhan cara jahit jubah tanpa jemu setiap hari baik pola jubah kembang payung, princess cut, baju kurung riau anak, baju kurung tradisional cara membuat koleksi jubah pengantin muslimah simple abaya, baju melayu berjayaku lakukan. Walaupun ia part time tapi sedikit sebanyak modal aku laburkan untuk belajar itu berbaloi dan puas.

Dapatkan edisi khas ——————————> ini

p/s: Membilang hari ke hadapan setiap hari adalah memakai baju yang cantik, warna memukau dan design yang berlainan oh sungguh terbaiklah my homemade!.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

21 Responses to “Cara Buat Jubah Pengantin Muslimah !”

  1. akubiomed

    Nov 11. 2014

    Amboi modelnya bukan main lentek macam princess dari cerita fairy tales. 🙂

    Reply to this comment
  2. Suri

    Nov 11. 2014

    nampak kene lihat youtube cerita fairy tales itu 😉

    Reply to this comment
  3. Najib Ariyan

    Nov 11. 2014

    boleh lah buat jubah pengatin muslimah tapi pakai kain ala2 Titanic tu… berkilau2 pandangan orang datang hahaha

    Reply to this comment
  4. Kakiblog

    Nov 11. 2014

    kepakaran suri buat baju boleh digunakan untuk tulis ebook sendiri..cubalah

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 11. 2014

      hee…tak mahulah malu lagi ni nghee..cukup lepas buat sendiri mak mertua keluarga..terima kasih atas dorogan sokongan berikan. 😉

      Reply to this comment
  5. Ain Ridzuan

    Nov 11. 2014

    Dah macam jubah pengantin Frozen.. boleh tiru ni nak pakaikan untuk anak..

    Reply to this comment
  6. MNH

    Nov 11. 2014

    lebih bagus kan kita jahit jubah kita sendiri. kita boleh ikut citarasa kita. kalau beli kat kedai tak best. kena ikut orang punya citarasa.

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 11. 2014

      itulah HEE..setiap orang kaya dengan idea maka gunakan apa kita fikirkan untuk kebaikan diri yey~

      Reply to this comment
  7. Hero Borneo

    Nov 12. 2014

    kelebihan untuk membuat dan menjahit baju sendiri..memang jimat sekali

    Reply to this comment
  8. TehR

    Nov 12. 2014

    macam pernah nampak je model ni kat blog mana ntah 😀

    Reply to this comment
  9. puteri kasih

    Nov 12. 2014

    pandai suri jahit…puas hati bila jahit sendiri kan 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 13. 2014

      sugguh puas ini cara jahit jubah yang paling simple saya buat masih tak letak apa-apa item lagi. masa memang nak pakai cepat kalau tak dah sarat dengan macam-macam heee.. 😉

      puas hati gembira sangat 😉

      Reply to this comment
  10. puteri kasih

    Nov 12. 2014

    nanti jahitkan untuk puteri juga ye…nak warna pink…hehehe 😀

    Reply to this comment
  11. myliferia

    Nov 13. 2014

    Nak amik signature lah!…hehehe

    Cantiknyer baju….rasa cam pergi majlis kawen plak 🙂

    Reply to this comment
  12. shiqin sunshine

    Dec 02. 2014

    Hahaha mmg suka bab2 fairytale ni….

    Reply to this comment

Leave a Reply