Cahayacinta Layan Geram Homemade Resepi Cendol Melaka

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Jiwa sedikit reda bila menguruskan blog yang satu ini. Kedatangan hari jumaat yang lepas pelbagai masalah di alamai. Sehinggalah apabila masuk hari sabtu dalam keadaan yang geram Suri terus buat dan publish kesemu entri tentang CPUV Nuffnang CPUV32, CPUV33 dan CPUV34. Seriusnya Suri tidak dapat fokus untuk edit dan publish entri baharu.

Tekanan menjadi kacau apabila ingin membayar renew masalah lain pula yang lalui. Redha bersyukur bila semua telah selesai sehingga makan masa  satu hari suntuk membuat diri ini agak down untuk meneruskan penulisan yang seterusnya.

Jahit Baju Kurung Tradisional + Kain susun tepi
Jahit Baju Kurung Moden + Kain Kipas Belakang
Jahit Baju Kurung Riau/ Pahang + Kain Lipat Batik

Benarlah kata orang andai kata ada sesuatu yang terjadi pada blog selagi ia tidak dapat selesikan saat itulah tidurnya tidak tentu masa, makan minumnya entah ke mana. Bila keadaan reda barulah boleh tidur dengan bahagian. Ia satu hari cukup memenatkan badan, tenaga dan mengerah otak.

Jadinya Suri minta maafkah sebab agak lewat barangkali membalas jejak anda kembali. Insyallah. Terima kasih pada insan terlibat serta atas sokongan anda selalu mampir sini tanpa jemu meninggalkan jejak mahupun komen. Moga Tuhan sahajalah yang boleh membalas jasa baik anda kelak.

buat sendiri lagi manyak untung ma..

buat sendiri lagi manyak untung ma..

Suri lepas geram kemudiannya dengan cara membuat homemade cendol Melaka sendiri. Sudah lama nak buat dan asyik tunggu sahaja ini ha i belanja u gambar cendol hii..

Mar: Kau tak buat cakoi double bertingket-tingkek or resepi licin cakoi pasar malam lagi ker jenis sebelah mata keror.

CC: Tak..aku rest kejap..

Mar: Kenapa suka buat resepi cendol Melaka?

CC: Sebab boleh lenyek manik-manik hijau banyak bila banyak boleh makan puas-puas bermamgkuk-mangkuklah katakan. geram pun terlepas cendol melaka dapat aku makan ok.

Mar: Kenapa tak potong kain lagi?

CC: Tunggu ada stok baru masuk nanti aku publishan he..boleh cuci mata dengan ini jubah muslimah moden, kembang payung princes cut hujanbaju kurung kanak-kanak reben tangkap muat! pun lepas jugalah.


Jahit Baju Melayu + Seluar

Ok cukup pernah makan cendol? pernah alami error 404 pada entri lama yang pernah korang publishkan. Mohon kongsikan pada Suri..thnks !

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

27 Responses to “Cahayacinta Layan Geram Homemade Resepi Cendol Melaka”

  1. Kamalia Lee

    Nov 10. 2014

    alamak, bestnyer..kisar ais, letak gula apong kalau belah Sarawak sini, tabur kacang tanah panggang sikit huhuhu

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      ha..ada taruk lagi ker heee…boleh..boleh tak ada masalah punyalah 😉 ikut item kegemaran ya 😉

      Reply to this comment
  2. MNH

    Nov 10. 2014

    sedapnya cendol… lama dah tak makan cendol.

    Reply to this comment
  3. myrujukan

    Nov 10. 2014

    dah lama x pekena celdol, kak suri, blog kamu ni dari homepage nampak macam x siap, sayang lah blog banyak informasi ni.. :), cadangan saya kak suri cari theme yang menawan dan homepage terus nampak segar dan tertarik.. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      best.. untuk musim panas..

      masih godek2 lagi sendiri hii bisalah ada sahaja kurang 😉 terima kasih. kalau bak bagi cadangan 🙂

      Reply to this comment
  4. blogger lelaki

    Nov 10. 2014

    memang terbaiklah kalau boleh buat cendol sendiri comfirm sedap

    Reply to this comment
  5. Zul

    Nov 10. 2014

    seddapnya buat cendol sendiri ! boleh bukak kedai lah sis challenge mamak punya cendol..komfem tutup kedai mamak nnt 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 11. 2014

      buat makan banyaklah ini hee..tapi awas kurangkan sikit manisnya ya heee..

      boleh untuk keluarga sahaja 😉

      Reply to this comment
  6. Hero Borneo

    Nov 11. 2014

    makan cendol memang best tau..

    Reply to this comment
  7. Ismail N

    Nov 11. 2014

    Hebat nih. Cendol pun boleh buat sendiri… respek ehhh..

    Reply to this comment
  8. onlajer

    Nov 12. 2014

    walawei ini cendol power nih

    Reply to this comment
  9. TehR

    Nov 12. 2014

    cendol buatan sendiri
    boleh la hantar resepi ni pada titan

    Reply to this comment
  10. ringantangan

    Nov 12. 2014

    Hoho..boleh makan cendol sampai puas. Berniaga cendol ker?

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Nov 13. 2014

    buat sendiri sedap kan…boleh makan sampai puas

    Reply to this comment
  12. puteri kasih

    Nov 13. 2014

    pass sini semangkuk cendol 🙂

    Reply to this comment
  13. myliferia

    Nov 13. 2014

    wahhh, terliur plak di petang hari ni nampak cendol, bak sini skit, suri…hehe

    Reply to this comment
  14. wildan

    Mar 18. 2015

    Segarnya makan cendoll

    Reply to this comment
  15. Best jugak kalau layan makan cendol masa panas terik macam ni…

    Reply to this comment

Leave a Reply