Blogger Buat Duit Online

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Alhamdulillah iphone 5s gajet impian setiap blogger perjuanganku ini masih perlu diteruskan lagi. Syukur untuk Tugasan Kedua Cabaran iphone 5s blog cahayacinta berjaya menempatkan diri dalam perut 70 blogger komen terbanyak dalam laman denaihati. Satu cabaran bukan sahaja meninggalkan komen yang bernas tetapi juga melihatkan kesungguhan kita dalam menjayakan sesuatu misi satu kata mahu jadi blogger buat duit online.

Sebenarnya ada pelbagai cara untuk membuat duit online. Sebahagian yang Suri kongsikan ini adalah antara yang Suri sering lakukan duduk rumah sambil goyang kaki atas bantal. Ada beberapa cara blogger buat duit online:-

Blogger Buat Duit Online Iklan Percuma.

Nuffnang adalah salah satu medan iklan percuma semua orang boleh buat duit online darinya asal anda ada blog. Tahun 2013 barulah Suri beri perhatian lebih pada Nuffnang. Ini masih dalam tahap mengkaji untuk dapat earning lebih lagi. Jika anda pernah membaca entri berkenaan CPUV itu sebenarnya salah satu bonus mata anda menggandakan wang lebih dari CPC!

Sebenarnya bukan iklan nuffnang sahaja ada lagi iklan best sesuai dengan trafik masing-masing masih ada juga iklan yang boleh di mohon seperti lazada, adsense, innity, komli, churp-churp, exabytes, 8share dan sebagainya.

Blogger Buat Duit Online Affiliate.

salah satu produk affiliate sertai

Kala orang berkata duduk rumah jadi suri rumah jer ker? tak kerja ke?  ada ke duit bulan-bulan masuk? siapa bayar pinjaman MARA? bayar insuran anak dan sendiri? ada ke bagi wang dekat family, ada duit poket sendiri atau wang simpanan walaupun kau tiada potongan EPF..dan macam-macam persoalan pernah mereka ajukan pada Suri sehingga sekarang. Nah Suri belanja salah satu produk affliate berjaya Suri tuai. Alhamdulillah.

Blogger Buat Duit Online Dropship.

Salah seorang palanggan kami

Salah seorang palanggan kami

Dropship menjual barang asas kelengkapan bayi dan kanak-kanak juga antara sebahagian program pernah Suri sertai kira-kira beberapa tahun yang lepas dengan harga markup Suri yang tetapkan sendiri. Serius ia sungguh menguntungkan walaubagaimanapun ia bergantung pada kerjinan dan promotion sendiri.

Blogger Buat Duit Online Agen.

tudung saffron bidang 45 48 50 54 58 60

tudung saffron bidang 45 48 50 54 58 60

Terbaru Suri sekarang menjadi agen menjual pakaian dan tudung muslimah pada entri ini. Ya, ia semakian mendapat sambutan juga. Walaupun hanya menjualnya melalui blog dan facebook saingan agak sengit tapi boleh tahanlah kerana permintaan ini sering ada permintaanya tersendiri.

Blogger Buat Duit Online Kemahiran.

Blogger Buat Duit Online

Suri ada juga menghasilkan sendiri dan menjual produk muslimah seperti tudung labuh muslimah, sarung tangan, pin dan menerima tempahan tudung labuh jahit mesin/ jahit tangan/sulam perkahwinan serta ada juga menjahit tudung budak sekolah. Bagi menjadikan ia lebih serius Suri buka lagi satu blog atas nama penuh sendiri  bila dapat menyambar satu hosting jenama sendiri barulah orang ada keyakinan untuk membeli. Insyallah satu produk untuk mum dan baby bakal keluarkan.

Blogger Buat Duit Online Hobi.

Kraftangan blog Suri fokuskan pada quilling paper. Ini baru sahaja Suri gatalkan jari-jemari hee..Insyallah produk baharu akan pasarkan dalam masa terdekat ini. Tidak salahkan jika kita ada kemahiran tertentu kita juga boleh ketengahkan dengan hasil keluaran sendiri. Income alhamdulillah walaupun ia part time job.

Blogger buat duit online nampaknya hanya itulah sahaja minat dan pengalaman blogger cahayacinta buat duit online dari rumah. Yakinlah setiap orang ada potensi untuk melakukannya tanpa produk sendiri atau sebaliknya.

p/s: Ini adalah sebahagian tugasan akhir cabaran terakhir iphone 5s

Penaja Utama

  1. http://amariman.com

Penaja Individu

  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip

Alhamdulillah segala urusan penerbitan entri hari ini selesai publishkan. Pada sesiapa yang menyertainya semoga berjaya Suri ucapkan.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

42 Responses to “Blogger Buat Duit Online”

  1. Ismail N

    Nov 05. 2014

    Semoga berjaya dgn cabar iPong. Kawe tersingkir dah 😀

    Reply to this comment
  2. Oja Samid

    Nov 05. 2014

    oh, cabaran blogging rupanya 😀 good luck suri. salute tgk kesungguhan n min at sure berniaga. memang banayk peluang nak buat duit online nie kan? nak x nak je..hehe..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      ya salah satu task yang wajib kita buatlah nak lari macam mana nih heee..

      ya kalau ada mau jom sertai kami 😉

      Reply to this comment
  3. Iffah Azhar

    Nov 05. 2014

    moga berjaya Suri! mana tau rezeki Suri menang hadiah kan?

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      amin harap usaha sahaja sis top komen saya tak lalu ar nak fokus uh…mana mampu sahaja saya ikut ahai..

      Reply to this comment
  4. MNH

    Nov 05. 2014

    banyak cara nak buat duit online ni. tapi biasa blogger buat sama ada buat affiliate atau jadi dropship agent.

    Reply to this comment
  5. Hero Borneo

    Nov 06. 2014

    tahniah suri..terbaik kerana dah berjaya menghasilkan duit dari online

    Reply to this comment
  6. raudzah

    Nov 06. 2014

    Tahniah dear…moga berjaya..

    Reply to this comment
  7. Hafizul

    Nov 06. 2014

    huhu..terbaiklah suri..banyak gak dapat tu ekkk..haha..tahniah suri dan semoga berjaya dalam cabaran ni..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      alhamdulillah. aik dia banyak kata kitalah …terima kasih pk.pk ada sertai jugakan..kan..?

      Reply to this comment
  8. KesumaAngsana

    Nov 06. 2014

    rezeki tu.. mg berjaya.yer suri. nuffng satu kat sini

    Reply to this comment
  9. ladybird

    Nov 06. 2014

    Algmdulillah kak.. lady pun berjualn mcm2 dah..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      syukurlah ada banyak cabang tinggal lagi bila kita nak mulakan.semoga berjaya sis 😉

      Reply to this comment
  10. onlajer

    Nov 06. 2014

    wui.. berderet lah erning dia, terbaiklah suri

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      alhamdulillah lepas untuk apa kita hajatkan diri sendiri anak dan lanja suami ke keluarga syukur sangat-sangat

      Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Nov 06. 2014

    suka tengok earning affiliate yang berderet tu…tahniah semoga suri terus berjaya jana pendapatan online 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      syukur atas kurniaan rezeki dariNYA… semua orang boleh buat duit dari blog tau 😉

      Reply to this comment
  12. puteri kasih

    Nov 06. 2014

    good luck untuk contest ni 🙂

    Reply to this comment
  13. ajumohit

    Nov 07. 2014

    good luck suri, mcm2 cara buat duit online kan, yang penting rajin dan terus usaha

    Reply to this comment
  14. TehR

    Nov 07. 2014

    seronok dapat sahut cabaran
    tambah seronok bila dapat duit

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      kedua terlebih seronok bila dapat terima cabaran dan pengalaman seperti ini harap ia berjalan dengam lancar

      Reply to this comment
  15. Denaihati

    Nov 07. 2014

    billion terima kasih sudi sambung cabaran terakhir iPhone 5s gajet impian setiap blogger dan semuga sukses.

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 10. 2014

      redaha bila ia tertulis syukur terima kasih atas komen dan terima penyertaan saya ini

      Reply to this comment
  16. Lynn™

    Nov 07. 2014

    Moga berjaya dan rezeki makin bertambah suri.

    Reply to this comment
  17. Malaysia Tercinta

    Nov 07. 2014

    Banyaknya cabang buat duit online. Usaha lebih pulangan pun lebih

    Reply to this comment
  18. Wira Merah

    Nov 07. 2014

    Terbaiklah. Semoga berjaya. Berjaya menang iphone 5s dan lebih berjaya buat duit online..

    Reply to this comment
  19. asraff ruslan

    Nov 07. 2014

    semoga berjaya dln pertandingan ini…byk ilmu yg diperolehi melalui tips ini…

    Reply to this comment
  20. myliferia

    Nov 08. 2014

    Wahhhh suri, manyak masyukkkkk!

    All the best, darling.

    Reply to this comment
  21. SuperNifz

    Nov 25. 2014

    Go…Go…CHayok….. Moga berjaya memiliki ipong itu yaaa….

    ……dah dapat nanti kita share2 ya…akakakaka…..

    Reply to this comment
  22. Iskandar

    May 03. 2016

    memang bagus dapat wang sampingan utk perbelanjaan harian.

    Reply to this comment

Leave a Reply