Resepi Topping Cokelat Donut Ala Big Apple

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Resepi Topping Cokelat Donut Ala Big Apple kegemaran kami sekeluarga. Kata mencari resepi donut lembuat dan gebu gabungan bersama dengan taburan pemanis  warna pelangi sedap mestilah belajar dari modul ini sebab i rela buat dan mendapat kepuasan sendiri tau. Jimat usah di sangkal lagilah.

Resepi Topping Cokelat Donut Ala Big Apple

Buka Kedai Sendiri Pakej Lengkap Resepi Donat

Cuci mata dengan hasil resepi topping donut big apple simple anak-anak tidak suka saiz besar katanya jenuh nak habiskan yang tercicir selalu tinggal roti haa..

Bapa suka donut atas saiz besar Ala Big Apple jadi kena buat dua saiz yang berbezakan lalala..

Suri tidak suka cokelat tapi suka topping donut big apple sendiri warna perang ..pink mungkin..sedap macam mana nak buat bolehlah dapatkan sana. Bukan ada satu resepi malah ada banyak resepi boleh buat dan ketengahkan bakat anda nanti.

Jahit Jubah (A Cut, Moden, Princess Cut, Empire Cut & Peplum)

Untuk ingin tambah pendapatan sampingan nak buat jualan dalam pek segera pun boleh juga atau mungkin anda ada hajat buat stok dalam peti ais pagi besok sudah boleh menggoreng dan menghias topping donut big apple kemudian bolehlah anak-anak membawa ia ke sekolah 😉

Bergoyang Cara Mudah Membuat Aneka Cakoi Sedap Dan Donut Lembut Tahap Kecur

“Aku tak yakin boleh buat”

“Boleh kalau kita nak dan berani  sahut cabaran”

“Sekarangkan zaman orang sibuk ini salah satu cara yang dapat membantu menyelesaikan masalah mereka 🙂 “

Resepi Topping Cokelat Donut Ala Big Apple kita boleh tiru cara membuat topping coklat ganache orang punya kerja tapi kerja bagus adalah kerja yang kita buat dan hasil usaha sendiri.

Lanjutan lebih resepi dan topping donut  pelbagai —————–> ini

..Bye! nak packing donuts untuk mak  mertua dan kawan kejap 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

29 Responses to “Resepi Topping Cokelat Donut Ala Big Apple”

  1. Denaihati

    Nov 04. 2014

    buat sendiri memang banyak boleh jimat ni…bika donutnya lembut gebu memang sedaplah…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2014

      ya sedap. buat sendiri boleh kita hasilkan banyak stok donut heee..tak kira nak sira secara tradisional atau moden boleh ikut suka 😉

      Reply to this comment
  2. raudzah

    Nov 04. 2014

    Suka donut..tapi tak suka yang banyak coklat..manis sangat…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2014

      selalu kalau anak-anak sedara datang dema suka cokelat, anak sendiri pula cokelat habis dia main celop lagi dekat dalam mangkuk cokelat heee.. 😉

      Reply to this comment
  3. akubiomed

    Nov 04. 2014

    Tak tahan melihat lelehan cokelat dan kemudian ditabur dengan sugar rice. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2014

      yang itu kerja sayalah heee…part tabur terlebih selau kerja anak yang skema ini saya punya ler hii…

      Reply to this comment
  4. MNH

    Nov 04. 2014

    sedap pula tengok gambar donut tu. lapar tengok.

    Reply to this comment
  5. Mak Jemah Jual Vitamin

    Nov 04. 2014

    wah hebatlah boleh buat macam-macam..mak jemah kalau kuih muih memang failed, boleh masak lauk simple je..

    Reply to this comment
  6. puteri kasih

    Nov 04. 2014

    datang sini nak minta donut coklat…ada lagi ke?

    Reply to this comment
  7. Hero Borneo

    Nov 05. 2014

    suri ada masa juga nak buat donut..saya sibuk memanjang dengan blog..nak cuba resepi kek buat pun tak sempat..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 05. 2014

      hee..takat ini nak habiskan stok manis-manik yang ada ni heeee.. kalau dha habis stok manis gula pemanias agaknya baru berhenti nak buat donut kecil dna dounut big apple heee…

      Reply to this comment
  8. onlajer

    Nov 05. 2014

    memang sebiji macam big apple lah

    Reply to this comment
  9. Suri

    Nov 05. 2014

    apa boleh buatlah kasi telanlah 😉

    Reply to this comment
  10. BG Home

    Nov 05. 2014

    Enak kali itu donatnya, jadi lapar saya lihat lelehan coklat dari donatnya. 🙂

    Reply to this comment
  11. Iffah Azhar

    Nov 05. 2014

    anak saya kata, “donut ummi lagi sedap, bila ummi nak buat lagi?” kekeke… lama dah x buat donut gebu gebana tu. nyumss!

    Reply to this comment
  12. nur razali

    Nov 05. 2014

    bila buat sndiri terasa kelembutan donut tu..jimat banyak kan suri 🙂

    Reply to this comment
  13. Hafizul

    Nov 06. 2014

    huhu..sedapnya..ada lebih tak?bak sini sikit…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 12. 2014

      haa..licin dah kalaua da rezeki insyallah saya belanja pic dekat blog ini lagi heeee 😉

      Reply to this comment
  14. KesumaAngsana

    Nov 06. 2014

    pergh terbaik leh suh angah cuba nnti … tq share yer

    Reply to this comment
  15. SuperNifz

    Nov 10. 2014

    Fuiyooo hebat aa sis… leh aa di cubak nih… anak-anak sayang memang berantu bab coklat-coklat nih…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 12. 2014

      itulah anak akan suka tambah kalau mom buat air tangan ibu selalu mereka nantikan.suami mak mertua apa lagi 😉

      Reply to this comment
  16. Zul

    Nov 12. 2014

    kalau kat big apple yg cheese paling best !!

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 12. 2014

      ya chees best itu mahal jugakan heee..apa perasa insert kita tetap keluarkan duit betul tak.

      selalu yang sedap, gebu dan paling sukai paling banyak permintaannya 😉 itu boleh buat duit kalau kita berniaga dari rumah 😉 atau nak buat part time katanya 😉

      Reply to this comment
  17. resep makanan

    Oct 07. 2015

    jadi pengen buat deh kuenya …

    Reply to this comment

Leave a Reply