Petua Dan Cara Menajamkan Mata Pengisar

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Rindu bertandang lagi kekasih..ewaah..pada.. sudah! sudah cukup sudah malaslah mahu song setelah sehari bercuti dari siaran maya hiii.. Hari ini Suri mahu kongsikan salah satu cara mudah untuk menajamkan panahan asmara mata eh tak cara mudah bagi petua dan cara menajamkan mata pengisar. Erk..

Jahit Baju Kurung Tradisional + Kain susun tepi
Jahit Baju Kurung Moden + Kain Kipas Belakang
Jahit Baju Kurung Riau/ Pahang + Kain Lipat Batik
Jahit Baju Melayu + Seluar

Kenal tak inilah dia gambar mesin pengisar..

Petua dan cara menajamkan mata pengisar bila kejadian sudah lama di lakukan makanya tidak salah jika Suri kongsikannya di sini.

Pakej Rahsia Bun, Pau dan Pizza

Bahan:

  1. Garam kasar

Petua Dan Cara Menajamkan Mata Pengisar:-

  1. Masukkan segengam garam kasar ke dalam mesin pengisar
  2. Kisar garam tersebut selama beberapa minit.

Jahit Jubah (A Cut, Moden, Princess Cut, Empire Cut & Peplum)

p/s: Lakukan senaman kardio ini kaedah ini seminggu sekali untuk mendapatkan mata pengisar menjadi tajam.

Ada lagi pehtua best jangan malu yang kongsikan dekat bawah yer. thnks! πŸ˜‰

Kerja Kosong Part Time/ Full Time Jer

Lazada Malaysia

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

42 Responses to “Petua Dan Cara Menajamkan Mata Pengisar”

  1. Denaihati

    Nov 03. 2014

    terima kasih, bagus dicuba ni… takde extra cost pun
    mohon share yer…

    Reply to this comment
  2. Zul

    Nov 03. 2014

    Kalau guna garam batu xboleh ke..pastu kisarlah sampai hancur…alang2 nak kisar kan.. :0

    Reply to this comment
  3. akubiomed

    Nov 03. 2014

    Baru tahu cara untuk menajam kembali mata pengisar. Terima kasih Suri.

    Reply to this comment
  4. Norhana

    Nov 03. 2014

    Ada 1 blender yang dah tak tajam..boleh try petua ni…terima kasih suri πŸ™‚

    Reply to this comment
  5. ajumohit

    Nov 03. 2014

    tq for sharing suri, wahh lepas ni senanglah kerja2 mengisar

    Reply to this comment
  6. MNH

    Nov 03. 2014

    tak pernah tahu pun petua ni. perkongsia yang bagus. boleh cuba ni.

    Reply to this comment
  7. Lyn™

    Nov 03. 2014

    Ooo…ini petuanya ya. Terima kasih.
    Cepat sikit kerja kalau mata blender tajam.

    Reply to this comment
  8. titan

    Nov 03. 2014

    okehh..meh asas blade kisar tu hari-hari..

    Reply to this comment
  9. Ell

    Nov 03. 2014

    Perkongsian yang sangat menarik, saya baru tahu petua menajamkan mata pengisar hehe boleh cuba kejap lagi hehe sebab pisau tu dah agak tumpul

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 05. 2014

      selalu kita guna aka tumpulkan sungguh tak bet kerj memasak kurang berjalan dengan lancar

      Reply to this comment
  10. Ain Ridzuan

    Nov 03. 2014

    wah! Baru tahu ni.. Terima kasih share tips.. boleh guna untuk mesin pengisar yang lama-lama..

    Reply to this comment
  11. Faarihin

    Nov 04. 2014

    Wahhh.. yeker ni.. nak kena try ni.. Tak pernah lagi dengar petua ni.. =)

    Reply to this comment
  12. myliferia

    Nov 04. 2014

    Pengisar??? Orang Ganue panggil blander, bak kata UAI….hahaha

    Wah, best punya petua nih. Lepas ni boleh kisar bahan dengan gembiranya πŸ˜€

    Reply to this comment
  13. shareena

    Nov 04. 2014

    Info baru.. boleh buat pas ni.. tq:)

    Reply to this comment
  14. Hero Borneo

    Nov 04. 2014

    petua yang sangat bagus..nak cuba juga nanti!

    Reply to this comment
  15. raudzah

    Nov 04. 2014

    Wah senang aje petuanya…boleh cuba ni..Thanks suri..

    Reply to this comment
  16. raudzah

    Nov 04. 2014

    promoted content for you dear..

    Reply to this comment
  17. Iffah Azhar

    Nov 04. 2014

    tips yang sangat senang tetapi bermanfaat. thanks for sharing!

    Reply to this comment
  18. puteri kasih

    Nov 04. 2014

    selamat malam suri…baru sempat singgah πŸ™‚
    mudah la petua ni…nak cuba jugalah nanti

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 05. 2014

      selamat datang sis πŸ™‚
      heee..cubalah kerja mengisar akanjaid lebih mudah dan lancar πŸ˜‰

      Reply to this comment
  19. Hafizul

    Nov 06. 2014

    huhu..tak tahu la pulak..boleh cuba gak ni..terima kasih kongsikan..

    Reply to this comment
  20. Sheila

    Dec 06. 2014

    Saya memang amalkan petua ni Suri.. 2 in 1.. Garam halus, blender pun tajam… senang kerja di dapur..

    Reply to this comment
  21. nurul

    Apr 13. 2015

    Xperlu letak air ke suri??;)

    Reply to this comment

Leave a Reply