Ebook Resepi Cakoi Mudah Dan Sedap Bersama Kuahnya

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Ebook Resepi Cakoi Mudah Dan Sedap Bersama Kuahnya. Episod kisah lama cakoi ada dekat ini. Hari cuti sanggup tidur lebih lama. Asal petang sahaja aku mulalah ke dapur dan mula menyiapkan cakoi kegemaran si dia.

Dengan selamba dia bangun terhidup kuah kaya cakoi  dari dapur. Amboi abang sabarlah pergilah mandi dulu kemudian kita makan petang bersama-sama oh yeah !!!

jemput makan semua

jemput makan semua

Ebook resepi cakoi mudah dan sedap bersama kuahnya petang cukup sempurna secawan kopi panas dan sepiring cakoi cecah bersama kuah cili sedap juga itu.

Abang : Ada potensi buka kedai cakoi pasar malam ini

Suri : Eh, ya ka. tak mahulah.. malu berniaga depan rumah boleh..

Abang : Boleh kalau ada kemahuan. Buat apa nak malu kita cari duit halal. Kalau orang yang berniaga goreng pisang pun boleh laku keras inikan pula cakoi sayang haa..sambil mencuit hidungku yang macung macam burung belatuk!

Suri : Tapi sudah ramai orang berniaga cakoi dekat simpang Sepakat itu apa lagi dekat pasar malam cakoi hari rabu itu.

Abang : memegang kedua bahuku.. kalau orang yang berniaga nasi ayam, KFC, berlambak buka cawangan sana sini inikan cakoi rangup gebu. Normallah itu. Kita hidup perlu ada cabaran baru ada saingan kemudian susuri dengan  usaha dan doa baru boleh maju ke hadapankan.

Nak makan Aneka Cakoi & Donut Special ini

Nak makan Aneka Cakoi & Donut Special ini

Pembelian Pakej Cakoi bersama Pakej Bun Pau & Pizza

Ebook Resepi Cakoi Mudah Dan Sedap Bersama Kuahnya Jangan cipta alasan sebab alasan tak akan bawa kita ke mana juga. Buat dan janalah sesuatu yang berharga kalau tidak berniaga dari rumah pun make untuk orang yang kita sayang tak salahkan. Jom cari ilmu sambil menambah resepi masakan ini

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

46 Responses to “Ebook Resepi Cakoi Mudah Dan Sedap Bersama Kuahnya”

  1. Afiq

    Oct 18. 2014

    Oh saya ni tau makan je, nama tu tak tau sangat. Baru tau nama dia cakoi. Terima kasih utk resipi, nak cuba buat la

    Reply to this comment
  2. Manan Qayyim

    Oct 18. 2014

    dah lamen tak mekan cakoi…. dulu ade mak cik jual dkt umah ni

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 20. 2014

      sudah boleh buka kedailah kalau orang tak ada berniaga dekat situ lagi ..part time ok juga tu

      Reply to this comment
  3. ringantangan

    Oct 18. 2014

    Cakoi rangup gebu cecah kuah kaya.. Fuhh.. Petang-petang ni memang berselera dibuatnya.

    Reply to this comment
  4. sabree hussin

    Oct 18. 2014

    cuba buat kelainan, jual cakoi dan cendol ke hhe baru orang ramai terpikat untuk datang beli

    Reply to this comment
  5. mitos

    Oct 18. 2014

    macam senang dan sedap je…

    Reply to this comment
  6. ahmadyani

    Oct 18. 2014

    Cakoi untuk sarapan pagi pun sedap juga….mengenyangkan.

    Reply to this comment
  7. Effa

    Oct 19. 2014

    Cakoi tue apa? Teringin plak bila baca entry2 suri nie. Mana nak cari kt kedah ek?

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 20. 2014

      erk..saya bukan ornag kedah heee kalau melaka saya tak sure mana kedai ada jual.kalau ipoh saya tak pasti.

      saya lebih rela buat sendiri dah tak payah nak cari keluar rumah sana sini heee 😉

      Reply to this comment
  8. Pahan

    Oct 19. 2014

    romantiknya.hehe. nak gak merasa ni.hehe

    Reply to this comment
  9. nadia majid

    Oct 19. 2014

    sedapnya.. lama xmakan.. kena cari jugak hari ini..:)

    klik sini

    Reply to this comment
  10. akubiomed

    Oct 19. 2014

    Sangat berbaloi kerana ia mengandungi panduan yang lengkap sehingga dikongsi panduan untuk bermula cakoi.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 20. 2014

      ya lengkap dari bahan sehingga mengira untung dan rugi cukup baru nak buka kedai niaga dari rumah pun maish boleh atau makan2 keluaga ataupun anak2 😉

      Reply to this comment
  11. Denaihati

    Oct 20. 2014

    pekena cakoi dengan kopi petang2, kena pulak hari hujan memang terangkat.

    Reply to this comment
  12. Norliza Osman

    Oct 20. 2014

    lama dah tak makan cakoi ni…kat sini ssh nak cari.org cina ramai la jual kat area sy ni.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 21. 2014

      kalau buat berniaga mesti ramai orang melayu serbu gerai sis nanti siapa tahukan aha.. 😉 belum cuba belum tahu

      Reply to this comment
  13. myliferia

    Oct 21. 2014

    Wah Suri, pos ler sini skit cakoi tu, hehehe

    Reply to this comment
  14. raudzah

    Oct 21. 2014

    sedapnya cakoi…

    Reply to this comment
  15. mardhiah

    Oct 21. 2014

    semoga cahaya cinta terus berjaya mengetengahkan cakoi bersama kuahnya..
    dekat terengganu tak pernah dengar cakoi ade kuah tau!!
    yang awak punye mesti lain dari yang lain.. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 21. 2014

      haa..lain dari lain ker eh..ada sahaja ya 😉 semua ada resepi dan rahsianya itulah kalau tak ada boleh dapatkan sekarang juga sementara stok masih di buka 😉

      Reply to this comment
  16. TehR

    Oct 21. 2014

    aku ni tahu beli dan makan je
    memang tak ada bakat nak cuba resepi

    Reply to this comment
  17. Haniza

    Oct 21. 2014

    sedapnya.. kalau kat kg sy pencicah manis

    Reply to this comment
  18. titan

    Oct 21. 2014

    memang ramai orang suka makan cakoi ni sebenarnya. haha

    Reply to this comment
  19. Fyda Noh

    Oct 22. 2014

    Saya pandai makan je. Zaman duk belajar kat Shah Alam dulu, abis kelas je, pakcik jual cakoi dah tunggu

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 22. 2014

      saya kedua boelh buat heeee..jadi tak ada masalah langsung.ini best kalau ada ilmu macam2 cakoi, bun pau dan piza saya boleh bikin hee..alhamdulillah jimat sungguh 😉 jomlah cuba 🙂

      Reply to this comment
  20. Ismail N

    Oct 22. 2014

    Kalau dah pandai buat cakoi ni, boleh jual kat pasar malam pulak kot? Kawe tengok mcm permintaanya agak baik gak. Anak kawe pun suka memakannya…

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 23. 2014

      boleh juga berniaga harap ada yang belinya nanti 😉 di mana ada kemahuan di situ ada jalan 😉

      Reply to this comment
  21. Hafizul

    Oct 24. 2014

    Huhu..macam sedap aje..mesti rangup ni kan?

    Reply to this comment
  22. Anma's Healthcare

    Oct 25. 2014

    sedapnya.. 😀

    Reply to this comment
  23. Mak Jemah Jual Vitamin

    Oct 28. 2014

    wah bestnya cakoi. ingat dulu masa kecik2 suka makan cakoi cicah air milo.sedap!

    Reply to this comment
  24. resep makanan

    Oct 06. 2015

    kesukaan aku masih kecil itu mah, rasanya enak banget.

    Reply to this comment

Leave a Reply