The Book of Life

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

The Book Of Life dapat update terbaru dari laman blog Nuffnang. Sebelum kejadian ini pun ada juga tengok papan tanda besar pasal The Book Of Life lepas kami keluar dari pawagan beberapa minggu yang lepas. Hurn..kebetulan bab -bab buku memang Suri minat. Apa lagi soal cerita kartu animasi sungguh Suri teruja.

Pakej Ebook Bakar Lemak Pantas!!

Eh…ada kait mengait ker haaa.. 😉

Masa sibuk baca The Book Of Life terus anak bising dari belakang katanya nak sangat tengok filem animasi komedi romantik ini. Ahai..jika begitu hamba mahu bawa si dia sekalilah ;0 ewah..

Sinopsis The Book Of Life menyaksikan kisah Manolo, seorang lelaki yang tersepit di antara harapan keluarga dan keinginan diri sendiri. Manolo mencintai Maria, tetapi dia terpaksa bersaing dengan jejaka lain iaitu Joaquin, La Muerte dan Xibalba yang bertaruh siapa bakal memenangi hati wanita jelita itu.

Pakej Ebook Bakar Lemak Pantas

Bimbang kalah taruhan selepas Maria jatuh hati kepada Manolo, Xibalba telah menghantar ular untuk membunuh Manolo dengan harapan Joaquin akan menjadi kekasih Maria. Manolo melalui pengembaraan menakjubkan dimana dia turut perlu berhadapan dengan perkara yang ditakutinya.sumber

Nuffnang gemar selitkan cerita dan watak animasi yang cute ini yang buatkan jiwa ini tidak sabar nak menontonnya pada 16 Oktober 2014

Mari Menjahit Pelbagai Jenis Baju Kurung

Seminggu dua ini semuanya stok entri peram hii..jangan marah ya insyallah entri best akan meyusul nanti 😉

Kredit picture here

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

29 Responses to “The Book of Life”

  1. Bahrain

    Oct 16. 2014

    Tgk macam kureng je movie ni belom tengok lagi.

    Reply to this comment
  2. HANI

    Oct 16. 2014

    best ke citer ni?

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 16. 2014

      hari ini cerita baru tayangkan heee…saya berfikir nak tengok juga bawa anak macam best jer..

      Reply to this comment
  3. raudzah

    Oct 16. 2014

    Macam best aje..kita suka tengok cerita kartoon cute..cute…comel je..

    Reply to this comment
  4. sabree hussin

    Oct 16. 2014

    cerita kartun ni pun kadang2 lagi best dari cerita orang betul

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 16. 2014

      haa..setuju sangat jarang cerita kartun jalan ceritanya agak menghampakan kan..kan..kan..

      Reply to this comment
  5. akubiomed

    Oct 16. 2014

    Peminat filem animasi perlu menonton filem ini.

    Reply to this comment
  6. Suri

    Oct 16. 2014

    bab warna macma pelangi itu cantik kena cerita fantasi uh suka sangat

    Reply to this comment
  7. zara

    Oct 16. 2014

    macam best cerita kartun tu..cuma ada pic oin oink (bak kata anak saya)

    Reply to this comment
  8. ringantangan

    Oct 16. 2014

    Dah jadi ibu bapa nih, selera menonton terikut selera anak-anak. 😀

    Reply to this comment
  9. titan

    Oct 16. 2014

    fuhh..macam best aje nih..

    Reply to this comment
  10. Hasfiza Hassan

    Oct 16. 2014

    kartunnye nampak pelik, tapi bagusla.. lain dr yg lain

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Oct 17. 2014

    sesekali layan cerita kartun best juga kan.. 🙂

    Reply to this comment
  12. Tehr

    Oct 17. 2014

    tengok apa yang keluar di tv je
    tu pun sesekali

    Reply to this comment
  13. Norhana

    Oct 17. 2014

    Kalau bawa anak tengok cerita ni, mesti dia suka…

    Reply to this comment
  14. Kesumaangsana

    Oct 17. 2014

    menarik ni, adik mesti suka lah

    Reply to this comment
  15. myliferia

    Oct 17. 2014

    Silap haribulan, maknya yang terlebih excited…hahaha
    Selamat menonton 🙂

    Reply to this comment
  16. Denaihati

    Oct 20. 2014

    nama2 sepanyol rasanya, nampak macam best je ni.

    Reply to this comment

Leave a Reply