Melakar Syurgawi Idaman

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Sudah lama Suri tidak membuat sebarang ulasan buku. Kali ini buku ingin rumuskan bercirikan islam “membentuk kecermelangan diri dan keluarga” sesuai untuk isteri, suami dan anak-anak.

Pakej Rahsia Bun Pau Pizza

Jika anda masih rasa tertekan dalam melayari rumah tangga, teringin baiki kesalahan diri, baiki kelemahan dalam perhubungan suami isteri, pening menguruskan anak-anak insyallah Melakar Syurgawi Idaman dapat membantu mengatasi masalah tersebut.

Moto untuk buku ini adalah “Keluarga Adalah Amanat Allah“. Tajuk kupasan buku ini  “Melakar Syurgawi Idaman

Jubah Suri !!

Mana pula Suri dapat buku Melakar Syurgawi Idaman..? Boleh ke ceruk sana.  Ini baru satu buku ada beberapa buku lagi masih menanti untuk baca dan berikan ulasannya ;).

DIY Baju Melayu Baby

Pengisian buku Melakar Syurgawi Idaman mudah di fahami.

  • Bacaan santai tidak terhada kepada bakal ibu bapa, anak-anak kerana setiap bab yang cuba ketengahkan mempunyai peranan dan tanggungjawab yang berbeza-beza setiap peringkat umur.
  • Sajian panduan keluarga cermelang amat ambil berat dalam  penulisan Melakar Syurgawi Idaman kerana ia mengajar kita bagaimana cara termudah untuk kita membaiki kelemahan diri, desakan dalam hati jahat kembali kepada hamba seadanya. Kerana setiap jiwa kita adalah lemah dengan godaan dan hasutan syaitan.
  • Untuk membina sesebuah keluarga yang cermerlang berpaksikan islam penulisan Saat Sulaiman, Melaka juga menggariskan beberapa perlara-perkara penting kita sebagai orang islam harus buat tetapi agak jarang di lakukan. Kontes yang amat berat ini jika kita memahami lebih mendalam insyallah segala hati kosong dapat kita isi dengan sebaiknya.

  • Buku setebal 310 muka surat ini tidak semata-mata hanya bahan bacaan penulis  sahaja bahkan sandarkan juga beberapa gambar kartun isalm serta beberapa peringatan dalam setiap bab yang cuba ceritakan.
  • Untuk bacaan terakhir pula ada juga selitikan tentang beberapa buah kisah teladan. Dalam pengajaran ini penulis mengajak kita berfikir dalam setiap masalah akan ada kesudahan yang baik dalam keperitan akan ada jalan keluarnya.

Pakej Pelbagai Baju Kurung  Bentuk Kain& Abaya Princess  Cut

Ya. Harus dapatkan buku ini untuk membina sebuah keluarga idaman kerana banyak tips dan panduan suami, isteri dalam membina generasi yang cermerlang nanti.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

38 Responses to “Melakar Syurgawi Idaman”

  1. Bos Autumotive

    Oct 14. 2014

    singgah pagi
    salam kenal
    Bos Automotive

    Reply to this comment
  2. akubiomed

    Oct 14. 2014

    Rajin Suri memenuhi masa terluang dengan membaca untuk santapan rohani.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 15. 2014

      sesekali melayan best juga bro ab.hilang rasa penat boleh tambah ilmu sambil duduk minum teh hijau 😉

      Reply to this comment
  3. puterijamu

    Oct 14. 2014

    melakar syurgawi idaman, tajuk tu mcm melambai-lambai suruh baca 🙂 bacaan yg menarik based on rumusan CC.

    Reply to this comment
  4. jannah ps loe

    Oct 14. 2014

    Waah best. Berapa harga? Nak try baca juga

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 15. 2014

      harga rm28.00 tapi kalau beli harga ahli dekat popular saya kurang pasti berapa. buku ini ada seseorang yang berikan.boleh rujuk dekat entri atas link itu.dia belikan tak tahu dia beli masa ada sale ke apa heee…

      sarankan beli buku telaga biru isi selalu mampat dan santai dan tak pernah menghampakan.saiz buku ini agak lebar, kulit buku dia cantik

      Reply to this comment
  5. Faarihin

    Oct 14. 2014

    Memang bagus buku ini dibaca oleh semua yang dah berkeluarga. Yang belum pun tak salah juga nak baca untuk dapatkan ilmu. Saya dah kurang membaca, kena cari balik mood nak baca buku2 yang dah lama tertangguh untuk dibaca ni.. =D

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 15. 2014

      carilah mood semoga anda akan kembali bersemangat untuk berkarya dalam blog 😉 hiii

      Reply to this comment
  6. zara

    Oct 14. 2014

    rajinnya Suri membaca..buku ni bagus selalu nampak dekar rak best seller kalau dekat MPH..

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 15. 2014

      ini mesti hantu buku juga macam suri.beli sementara dia tengah ada potongan harga 😉 rasa berbaloi tambah pula ada keahlian kad heee

      Reply to this comment
  7. Bro Framestone

    Oct 14. 2014

    Macam menarik je buku ini….

    Reply to this comment
  8. Norasikin

    Oct 14. 2014

    Dah lama tak baca buku yang memberi motivasi diri. rasa macam lemau lak sekarang ni

    Reply to this comment
  9. raudzah

    Oct 14. 2014

    Tengok tajuk aje dah sejuk je rasa..must be good book kan…

    Reply to this comment
  10. raudzah

    Oct 14. 2014

    Maybank for you…

    Reply to this comment
  11. Mummy Dina

    Oct 15. 2014

    Macam best je buku ni..saya kalau cari buku macam ni memang cari yang bergambar..kalau tak,sure mengantuknye la..hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 15. 2014

      haa..saya suka begitu kalau asyik tulisan saya bosan juga silapnya saya akan tertidur

      Reply to this comment
  12. Hero Borneo

    Oct 15. 2014

    buku yang menarik dan mesti seronok kalau dapat baca jika isi penyampaiannya santai

    Reply to this comment
  13. LydSunshine

    Oct 15. 2014

    Menarik buku ni. Saya harap dapt beli satu hari nnt. Skrg takleh beli lagi sbb byk lagi buku belum baca.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 15. 2014

      ha.a..stok buku saya masih ada belum di buku sebab ad asalut plastik.aa..nak habsikan satu hari tak boleh sebab ada banyak kerja nak dapatkan heeee

      Reply to this comment
  14. linie

    Oct 15. 2014

    macam menarik je nih..kena dapatkan satu ni..thanks suri..dan salam perkenalan ^_^

    Reply to this comment
  15. Moms Avenue

    Oct 15. 2014

    Rajin suri baca buku ek..

    Reply to this comment
  16. Tehr

    Oct 17. 2014

    amanah berat yang tertanggung di bahu suami
    harap dapat kerjasama isteri

    anugerah allah adalah juga amanah allah

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 20. 2014

      semua yang berikan pada kita adalah satu tanggungjawab kalau tak dapat laksanakannya nanti mahu jawap apa sama Dia..

      setuju 😉

      Reply to this comment
  17. Nurul Fazreen Othman

    Oct 19. 2014

    harus dapatkan buku ni di pasaran…

    Reply to this comment
  18. Denaihati

    Oct 20. 2014

    bagus baca buku2 macam ni, timba ilmu utk boleh dimanfaatkan utk keluarga.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 20. 2014

      ya dari pembacaan banayk sumber yang boleh kita cedok dan amalkan dalam kehidupan seharian

      Reply to this comment
  19. SuperNifz

    Oct 24. 2014

    Memang bagus membaca nih…. Makanan rohani yang sangat baikk… jejoms kita teruskan membaca….

    http://supernifzvitamin.com/sejarah-manjung-perak/

    Reply to this comment
  20. FunWap

    Jul 30. 2015

    Assalamu’alaikum,,
    subhanallah,,lebih baik mengunakan waktu untuk membaca trutama buku2 yang mengandung hikmah seperti yg diatas dri pd membuang waktu dgn hal hal yang tdk bermaanfaat

    Reply to this comment

Leave a Reply