The Boxtrolls

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Sesekali melayan jiwa anak best jugakan. The boxtrolls adalah cerita kami tonton Aeon, Ipoh.

Tak kisah cerita kanak-kanak apa bentuk animasi kami layankan saja.

Filem The boxtrolls yang mendapat sentuhan magis Graham Annable dan Anthony Stacchi ini mengisahkan tentang kehidupan seorang anak yatim yang bernama Eggs hasil lakonan Isaac Hempstead-Wright yang dibesarkan dalam keluarga pengutip sampah yang hidup di bawah tanah. Mereka ini digelar sebagai “The Boxtrolls” dan telah menjadi target utama musuh mereka iaitu Archibald Snatcher (Ben Kingsley) dan Eggs harus menyelamatkan keluarganya daripada musuh mereka.

Pengajaran dari cerita The Boxtrolls

  • Bila kita ada kuasa tidak bermakna kita boleh mengarah orang sesuka hati. Terkadang apabila kita terlalu memberikan kepercayaan pada seseorang melebihi orang ada sekeliling kita boleh jadi kita akan selewangnya pula.
  • Persahabatan bukanlah sesuatu ikatan yang sukar untuk bina tapi sekali ia tebina ia membuatkan kita rasa kawan itulah ada segalanya walaupun rupa tidak cantik tapi budi yang salurkan buat kita rasa terharu dengan penggorbananya. Itulah kawan saat susah ia akan ada bersama kita saat senang apabila ia menyenangkan kita.

Kerana Aku Dan Ini Dia Ada . . .

  • Perkara atau niat yang jahat jika sorokkan akan terbit juga kesalahan itu nanti walaupun ia makan masa agak lama. Berusaha untuk buktikan dan kemenangan itu akan jadi milik kita sebab ada pepatah bergema berani kerana benar takut kerana salah.

The Boxtrolls mungkin sebuah kisah hayalan tapi ia mampu mendidik kita bahawa tidak ada orang sesempurna kita tapi apa lebih penting setiap orang inginkan kebahagian dalam kehidupan untuk gembiran bukan hirup dengan kisah lama yang mengharukan. Kehidupan baru harus teruskan.

4/5 Star 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

15 Responses to “The Boxtrolls”

  1. Hero Borneo

    Oct 04. 2014

    cerita kartun yang ada mesej memang bagus juga untuk dilayan..

    Reply to this comment
  2. Suri

    Oct 04. 2014

    layankan sahaja semua kartun ada masage tertentukan

    Reply to this comment
  3. titan

    Oct 04. 2014

    itu rupanya boxtrolls. baru gua tahu nih. haha

    Reply to this comment
  4. ahmadyani

    Oct 04. 2014

    Karektor kartun ni belum dikenali lagi….kurang promosi agaknya.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 07. 2014

      banyak cerita kanak2 kurang promosi dekat tv selalu cerita popular sahaja akan promosi tv atau produk makanan segera

      Reply to this comment
  5. imran

    Oct 04. 2014

    kartun ni bagus jugak untuk di tonton.

    Reply to this comment
  6. siti hazreen

    Oct 05. 2014

    Wah…mesti tonton nih 😉

    Reply to this comment
  7. akubiomed

    Oct 05. 2014

    Wah ada cerita animasi yang menarik untuk ditonton bersama keluarga.

    Reply to this comment
  8. Hilmi Hasan

    Oct 06. 2014

    Mcm best je nih 🙂 Walaupun tak pernah dengar sblm ni. Nampak sgt tak follow cerita2 nih

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 07. 2014

      cerita best jugalah apa nak ikut tak apa nanti lambat laut manu tau keluar dekat astro ke heee

      Reply to this comment
  9. Hafizul

    Oct 10. 2014

    Huhu..leh layan gak cerita ni ha..macam sedap jer…

    Reply to this comment

Leave a Reply