Tugasan Kedua Cabaran iphone 5s

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Alhamduillah terima kasih duhai denaihati kerana sudi menerima dan membaca penyertaan hamba hingga berjaya ke stage yang seterusnya dengan saduran entri ini bertajuk iphone 5s gajet impian setiap blogger. Nah, ini bermakna task seterusnya perlu perkasakan lagi dengan gelombang kedua dari denaihati bertajuk Tugasan Kedua Cabaran iphone 5s.  

Sungguhpun iphone 6 dan iphone 6 plus produk terbaru apple telah lancarkan ia tidak sedikit pun menjadikan jiwa ini kacau-bilau sebab yang penting impian untuk memilik iphone 5s gajet niat sudah ada eh..ewah..ku ketahui diri tidak seseksi iphone 5s apalagi persis iphone 6 plus terasa sungguh aku dan dia memang banyak jauh bezanya. “Yelah eden ini manusia biasa dia si iphone tu hanya gadget yang comel ok seriuslah ramailah peminat dia dari gua isyh… haaa..melampau sungguh kataku ini..

“Kata orang usaha untuk mencuba sehabis baik dan buat secara jujur dan ikhlas itulah antara eleman penting dalam sesebuah contes seperti ini.”

“Jika kita sudah sedaya mencuba tapi nasib tidak menyebelahi kita harusnya kita menjadi seorang yang cukup cekal untuk terima dengan apa telah kita usahkan dan jangan bersedih hati melainkan mungkin rezeki tidak berpihak pada kita mungkin ketentuan Sang Pencipta. Anggap sahaja percubaan kita sebelum ini yang terbaik dan akan datang usahakan lebih baik lagi.”

Baiklah berikut adalah Tugasan Kedua Cabaran iphone 5s berikan oleh denaihati

Peserta perlulah menjadi top 70 penulis komen dalam blog denaihati kerana ia akan melayakkan anda untuk ke pusingan yang seterusnya. Tempoh ini telah kuat kuasakan pada 15/9 – 15/10/2014.

  1. Jumlah komen akan dikira menggunakan wp top commentators widget.
  2. Peserta dikehendaki menggunakan username yang sama dengan nama blog untuk memudahkan pengiraan. contohnya sekiranya domain blog  hasrulhassan.com maka gunalah username Hasrul Hassan atau sekiranya domain adalah wanhidayat.blogspot.com maka gunalah username Wan Hidayat.
  3. Jumlah setiap komen mesti melebihi 10 perkataan yang kurang akan dipadam.
  4. Komen mestilah bersesuaian dengan tajuk entri jangan lari topik hanya kerana nak mendapat jumlah komen yang banyak sebab ianya juga akan dipadam.
  5. Syarat satu banner di blog peserta masih dikekalkan dan adalah diharap semua peserta dapat menukarkan banner yang ada kepada banner “Qurban di Kemboja” yang boleh didapati di sini. Semuga sedikit sumbangan mempromosi ini menjadi asbab kita akan mendapat gajaran yang berlipat kali ganda.
  6. Pastikan peserta sentiasa update senarai penaja dengan backlinks supaya tidak tersingkir dari cabaran kerana admin akan sentiasa memantau entri penyertaan.
  7. Peserta yang masuk dalam top 70 akan layak untuk masuk pusingan terakhir.

Berikut adalah senarai penaja untuk cabaran iPhone 5S kali ini.

Penaja Utama

  1. http://amariman.com

Penaja Individu

  1. http://ejamothman.com
  2. http://www.eridy.com
  3. http://www.hilalazmi.com
  4. http://www.eizil.com/
  5. http://www.asamboi.my
  6. http://www.diarymama.com
  7. http://pendekarberkuda.org
  8. http://www.saji.my
  9. http://abangensem.com
  10. http://www.enveeus.com
  11. http://www.pakarniaga.com
  12. http://anarm.net
  13. http://www.daddydee.net
  14. http://www.sunshinekelly.com
  15. http://sweetkurma.com
  16. http://awn.my
  17. http://mawarmerah2008.com
  18. http://www.blogieta.com
  19. http://www.broframestone.com
  20. http://www.akmaomar.com
  21. http://khairilmazri.com
  22. http://wowberita.org/
  23. Japan Budget Trip
  24. http://www.ombakcreatives.com

Ops..jika ada antara yang berminat untuk menjadi sebahagian dari penaja contest cabaran iphone 5s bolehlah terus ke laman ini.

Semoga kita mampu bersaing secara sihat hendaknya. Masihkah ada sisa untuk blog cahayacinta.com  bertapak sejauh apa yang harapkan. Moga urusanku permudahkan.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

23 Responses to “Tugasan Kedua Cabaran iphone 5s”

  1. akubiomed

    Sep 28. 2014

    Selamat berjaya dengan cabaran iPhone 5s.

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 28. 2014

      terima kasih ab.sunggu mencabar dan mencabar.moga di mudahkan urusan kerja saya nanti amin. 🙂

      Reply to this comment
  2. titan

    Sep 28. 2014

    dah tak larat dah nak mengejar. penat.

    Reply to this comment
  3. Myra Jay

    Sep 29. 2014

    Good luck Suri.. Usaha tangga kejayaan 😀

    Reply to this comment
  4. Myra Jay

    Sep 29. 2014

    Suri nak tanya, nak ke kuih siput tu?
    Berapa kg? or stengah kg?

    Reply to this comment
  5. Sobri Mansor

    Sep 29. 2014

    Sudah jadi top 10 ranking sekarang nih. Hebat…. Komen sambil tido ker? hehehe

    Reply to this comment
  6. Hafizul

    Sep 29. 2014

    Huhu..memang rajin diorang semua duk komen..sampai saya jadi tak ada semangat nak teruskan perjuangan yang masih berbaki ni..haha…gud luck buat puan Suri..hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 29. 2014

      saya lagilah tahap down sakan.mana ada masa pk semua nak belek kalau fokus itu sahaja mana boleh saya nak cari makan dgn blog ini tu nun sana hii,,,

      kalau mampu buat jer tak mmpu buat slow2 apa rezeki tak blh nak kata.klu kita dpt dalam lingkugan 70 kira nasib baik pastu stage seterusnya klu ada rezeki Allah tentukan.

      semoag berjaya pk dn blogger yang sertainya.thnks denaihati mmg sllu hidupkan untuk memberi

      Reply to this comment
  7. Raudzah

    Sep 29. 2014

    Banyakknya nak komen..he..he..Nway good luck to you dear..

    Reply to this comment
  8. Raudzah

    Sep 29. 2014

    Semuanya Bluebirds lah dear..

    Reply to this comment
  9. Mama Alya

    Sep 30. 2014

    Join jugak ke… eheh sesama la kita siapkan cbaran

    Reply to this comment
  10. ajumohit

    Sep 30. 2014

    good luck suri, aju x sempat join contest ni

    Reply to this comment
  11. Ismail N

    Sep 30. 2014

    Kawe dah give up lah.. tak larat nak komen banyak2 tiap2 hari..
    All the best pada yg masih bertanding.
    Tapi kalau tersumbat gak kawe dalam top 70 tu syukran gak..

    Reply to this comment
  12. Suri

    Sep 30. 2014

    ayat tak tahan tersumbat pula namaya wah hebat sungguh kalau ada rezeki ya.saya buat entri sekadar untuk lengkapkan contest sahaja.kalau lambat buat takut terlupa kering idea atau ada hal lain ini buat sementara masih ada ingat dan idea

    Reply to this comment
  13. Nadri Mohd

    Feb 08. 2015

    Keputusan contest iPhone 5S dah keluar hari jumaat lepas..dah check belum senarai pemenang

    Reply to this comment

Leave a Reply