Selamat Menyambut Hari Satu Malaysia Dan Aktiviti Kami Sekeluarga

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Selamat menyambut hari satu Malaysia. Apalah yang sedang rancak kalian lakukan pada hari cuti umum untuk sambutan hari satu malaysia 2014 ya. Masihkah ada yang membawa anak-anak pergi bercuti atau pun kalian lebih selasa berada dalam rumah sendiri.

Bagi keluarga Suri tiada apa yang menarikkan sangat cuma ia seperti hari hujung minggu lagakanya itupun bagi anak dan suami sahajalah menontot televisyen ataupun membaca dan makan-makan haaa.. Suri pula ada task perlu siapkan segera apa dia boleh rujuk dekat sana.

Oh..terlupa waktu yang terkadang apa racang selalunya tidak menjadi..bila terlalu lama duduk rumah kemungkinan juga kami akan lakukan aktiviti:-

  • Waktu terbaik kita dapat berkumpul solat subuh bersama-sama suami, isteri dan anak anak-anak.
  • Berjoging, berbasikal di dalam taman yang berhampiran dengan kawasan perumahan.

  • Kemungkinan akan menonton wayang itupun jika cerita yang sedang on cerita animasi sungguh seronok melayan dan menjadi sebahagian diri ini persis kanak-kanak.
  • Berkumpul di rumah biras, mak sedara belah suami, adik -beradiknya pun dapat mengeratkan hubungan sesama kami walaupun kami baru sahaja berjumpa dekat kampung rumah mak mertua di Kuala Kangsar.
  • Kemungkinan kami akan makan tengahari Tasik Raban. Erk tidak jugalah tapi selalunya begitukan sebab masakan rumah selalu sangat try and salah eh..ker sebab mereka tukar selera bercuti ini 😉

  • Menikmati minuman dan menu petang seperti laksa kedah di Padang Pola seperti mengingatkan kami pada memori melatih anak yang baru pertama kali hendak belajar mendapatkan kaki.
  • Ayuh..menjahit paling tidak pun Suri akan lakukan krftangan menggulung kertas.

Selamat menyambut hari satu Malaysia untuk semua dari Suri 😉

Apa rancangan korang pada hari ini kongsikan 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

22 Responses to “Selamat Menyambut Hari Satu Malaysia Dan Aktiviti Kami Sekeluarga”

  1. akubiomed

    Sep 16. 2014

    Bila ada cuti inilah masa untuk masa berkualiti bersama keluarga.

    Reply to this comment
  2. Manan Qayyim

    Sep 16. 2014

    pagi td bru pi jogging dgn kwn.
    pancit skit…

    Selamat Hari Malaysia 🙂

    Reply to this comment
  3. Hilmi Hasan

    Sep 16. 2014

    Yezza…kebetulan cuti umum ni jatuh pada cuti sekolah. Tak balik kampung pun cuma jalan2 sekitar kota raya 🙂 sempat juga hadiri kenduri sahabat di Klang. Ok lah kira terisi dgn baik laa heheh

    Reply to this comment
  4. sensasi2020

    Sep 16. 2014

    Assalamualaikum …suri. Salam Hari Malaysia. Suri… kamu ada masuk contest iPhone5s drp Denaihati kan? Tuan DH tak terima nama Kita/username, dia mahu nama blog sebagai nama sah untuk komen top 70. Harap maklum. Maknanya Suri kena guna nama cahayacinta atau Cahaya Cinta. Moga Suri faham….

    Reply to this comment
  5. amirulfaiz

    Sep 16. 2014

    Kami sekeluarga pergi jalan-jalan melihat tapak rumah di Lenggeng. 🙂

    Reply to this comment
  6. puteri kasih

    Sep 17. 2014

    tak banyak aktivit hari ni…letih banyak kerja hari tu, jadi duk rehat sahaja di rumah

    Reply to this comment
  7. puteri kasih

    Sep 17. 2014

    selamat hari Malaysia…puteri belanja suri lactacyd 🙂

    Reply to this comment
  8. Aishah Ahmad

    Sep 17. 2014

    AA x pegi mana2.husband kene kerja…kesiannnn

    Reply to this comment
  9. siti hazreen

    Sep 17. 2014

    Tak pergi mana-mana..habiskan masa d rumah saja

    Reply to this comment
  10. TehR

    Sep 17. 2014

    selamat hari malaysia
    moga2 malaysia sentiasa selamat

    Reply to this comment
  11. Khairul Zamri

    Sep 17. 2014

    Selamat hari malaysia kak suri 🙂

    Reply to this comment
  12. mama arif

    Sep 19. 2014

    selamat menyambut hari Malaysia. Saya dengan anak2 kat rumah jer. tak p mana2. fulltime indoor game bersama anak2.

    Reply to this comment
  13. Raudzah

    Sep 20. 2014

    Selamat Hari Malaysia dear…walau dah lewat 4 hari ..he..he

    Reply to this comment
  14. Raudzah

    Sep 20. 2014

    TM & Mayfair untuk Suri…

    Reply to this comment
  15. Ummu Aisyah

    Sep 21. 2014

    Masih belum terlambat Untuk ucap Selamat HARI Malaysia.. 🙂

    Reply to this comment
  16. zik

    Sep 21. 2014

    selamat hari malaysia…. cuti dekat rumah jer…

    Reply to this comment
  17. Sobri Mansor

    Sep 23. 2014

    Selamat Hari Malaysia yang dah terlepas. hehehe

    Reply to this comment
  18. Hafizul

    Sep 23. 2014

    Selamat hari malaysia..tak best cuti tu sebab tak sempat bawa keluarga jalan-jalan melihat malaysia tercinta..hehe

    Reply to this comment
  19. KesumaAngsana

    Sep 24. 2014

    Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. plg bestlah ada cuti2

    Reply to this comment
  20. Mummy Dina

    Sep 27. 2014

    kami celebrate kt umah je tahun ni sebab saya tengah berpantang..:)

    Reply to this comment

Leave a Reply