DIY Kasut Macam Retis

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Suri amat menyukai aktiviti lasak. Jadi untuk pengalaman tak serupa macam beruk ada sahaja dekat ini aha… Tapi kerana kejadian itu sungguh teruja maka hari ini gua pi tukar cover photo facebook sambil songeh senyum nampak gigi dengan gambar ini wawa.wah!

Kalau kata Suri gemar memanjat dan melihat benda dari atas ke bawah wajiblah tersangat menggemari kasut tumit tinggi seperti salah satunya ini erk.. atau begini. Majlis sepetang bersama blogger anjuran team gah ini pun sempat pakai sepasang kasut hitam kata kau ngheee..

Perkara yang tidak sungguh menyeronokkan bila kasut tumit tinggi yang jaranglah sangat pakai ini bolelah pula terpalit kesan calar-balar bahagian penegak tumit kasut ini. Uh..sungguh tak acik..ah.. 🙁

Bila naik turun bas, jalan sana sini cik comel ini  suka bawa suri pusing area saloma dan tourism agaknya terkena dekat situ eh..eh..bijaknya nak salahkan orang heee..padahal kasut tu lu sendiri yang pakai..ha..

Malas cerita kalau kalian ada sepasang kasut comel lagu kacak tidak kisah kasut lama atau nak kelihatan lebih baru apa kata tutuplan cacat cela kasut anda semua itu kepada kaedah seperti ini.

Ah..begitulah tatacaranya yer. Kalau rasa nak glumus persilakan kalau rasa nak jenis biasa boleh sahaja cari serbuk yang pelbagai warna lembut asal benda ini jangan ada yang buat sup untuk makan tengahari sudahlah.

Teringin nak beli dan pakai kasut camni sambil lari sebab mudah ler ngejar anak nanti.

Timah lambong : “Nak tacap dekat kelopak mata boleh?”

Cahaya: “Boleh tersangat tapi mu tanggung sendiri pasal gliter ini di campur bersama gam kuat!”

Timah lambong : “Oh..begitu yer..”

Cahaya: “Idea lagi..tunggulah next entri 😉 sebab sini hujan lebat sudah mari gua mahu tutup ini sang laptop 🙁 “

Psstt sayang err..jangan pakai kasut tumit tinggi selalu ya sesekali pakai tak apa ok 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

35 Responses to “DIY Kasut Macam Retis”

  1. syamila

    Sep 09. 2014

    sejak ada anak mmg tak pakai dah kasut tinggi…susah nak kejar anak2…

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 09. 2014

      aha..kalau anak besar mudah sahajkan tapi ikut tempat jugalah.kasut biasa wajib bawa ke mana sahaja. saya satu dua kasut memang mudah nak ke sesuatu tempat sampai kasut dah rosak uh..sedihnya..

      Reply to this comment
  2. Raudzah

    Sep 09. 2014

    My heels hanya untuk pergi office…yang lain tak sesuai..he..he

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 09. 2014

      masa dulu keje ada pakai tapi kalau time itulah suami ke luar daerah dah plan esok kena pakai kasut rendah .alai pendeknya saya 🙂

      sampai opis selalu ler tanggalkan eh 🙂 pastu pakai selipar heeee

      Reply to this comment
  3. Raudzah

    Sep 09. 2014

    Tak ada yang menariklah dear nak klik-klik..

    Reply to this comment
  4. akubiomed

    Sep 09. 2014

    Dari jauh nampak bling-bling.

    Reply to this comment
  5. TehR

    Sep 09. 2014

    apasal suka pakai kasut tinggi?
    tak sakit kaki ke?

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 15. 2014

      suka sangat sebab saya orangnya pendek jer hii..

      dah biasa kalau tak biasa idak pakai 😉 jangan pakai selalu tehr sesekali ok 😉

      Reply to this comment
  6. Mai Has

    Sep 09. 2014

    idea yang menarik!saya suka diy project.hehe

    Reply to this comment
  7. eyriqazz

    Sep 09. 2014

    Cantik kasut..pinjam…

    Reply to this comment
  8. Denaihati

    Sep 09. 2014

    kalsut tinggi2 macam ni memang tak sstabil…heeee. refurbish tu memang bijak…

    Reply to this comment
  9. Vee Sandi

    Sep 09. 2014

    suka dgn lukisan kat kasut tu . tapi sis ni tak berseni . klu lukis confirm iras2 pu x hado nanti … heh heh

    Reply to this comment
  10. Hafizul

    Sep 10. 2014

    Seksa la kan kalau pakai tumit tinggi nak kejar anak..haha..

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Sep 11. 2014

    puteri jarang pakai kasut tumit tinggi..tak selesa. Lagi suka pakai yang flat

    Reply to this comment
  12. puteri kasih

    Sep 11. 2014

    wah malam ni meriah la…lactycd ngan mayfair. Suka tak? 🙂

    Reply to this comment
  13. Ismail N

    Sep 11. 2014

    Perghh tingginya kasut tu. Mau tambah satu kaki tinggi ehhh 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 15. 2014

      haa…itu kasut pink from googel dah…kasut saya ada pada entri yang lepas2 tu aduh..jangan salah tengok pula ahaks.. 😉

      Reply to this comment
  14. ema

    Sep 11. 2014

    tak berapa suka kasut tumit tinggi sangat…lagi nampak galah tingginya.

    Reply to this comment
  15. Mummy Dina

    Sep 12. 2014

    dah lame dah bersara daripada pakai kasut tumit tinggi ni..dulu masa zaman anak dara memang suka la..walaupun lenguh kaki tetap pakai..nak control ayu la kononnye..hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 15. 2014

      ha..masa dara sahaja.kalau ada anak besar panjang boleh.tapi baik pakai time tertentu sahaja. asal lenguh agaknya tak biasa pakai lama agaknya heee..

      selalu kalau rajin atau jarang pakai kita mesti buat senaman kaki dan rehatkan kaki baru kita rasa terbiasa tak rasa cepat penat.terkadnag ia jadi lenguh or penat bila kita pakai kasut tak sesuai dengan sesuatu majlis atau keadaan.

      satu lagi bila berat badan naik salah satu faktor kasut tumit tinggi menapung berat badan kita uh..wahualam 😉

      Reply to this comment
  16. ahmadyani

    Sep 12. 2014

    Bahaya bila dukung bayi pakai kasut tumit tinggi

    Reply to this comment
    • Suri

      Sep 15. 2014

      jangan buat hal tak pernah pula buat lagu tu kerja gila namanya heee..

      suri lebih rela pakai kasu sarung tapaknya nipis kan best 😉

      Reply to this comment
  17. Aishah Ahmad

    Sep 13. 2014

    Bijak la idea ni.suka3..tapi nanti la bila anak dh besar panjang dan AA dah langsing. Baru bole pakai high heel..

    Reply to this comment
  18. Myra Jay

    Sep 15. 2014

    Kalau kreatip + rajin.. konpem cantik..
    Mcm myra kalau buat konpem tak cantik la hasilnya nanti..hehee

    Reply to this comment
  19. Ani Haryani

    Sep 21. 2014

    Cantik! Kreatif Suri. Ani tak pernah terfikir idea tu. Boleh kongsi dengan kawan idea ni. Tq 🙂

    Reply to this comment

Leave a Reply