Review Power Max Glass Cleaner My Pembantu Rumah BERKILAU!

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku

12.25 tengahari haip!!

Buat apa itu? tengah menunggu masa untuk makan tengahari ya? Memu apa yang korang tapau tu. Erm..ada yang bawa bekal dari rumah 😉 tak ?..ke ada ikat perut sebab korang sudah banyak beli-belah kelmarin atau sebab puasa sunat hari isnin khamis.

Hari nak borak santai sahaja sebab penat mengelap tingkap bilik depan, pintu gelongsor isyh banyak habuk aduh.. Ni ha Suri nak kongsikan satu benda ajaib Suri pakai untuk mencuci glass atau tingkap rumah katanya memudahkan kerja rumah hanya sekali sembur depan dan belakang permukaan tingkap lepas itu kita boleh lap dengan kain pengelap.

Cara mengelap permukaan kaca dengan mudah dengan power max cleaner:

  • Apa pun sebelum nak mengelap tingkap rumah macam biasalah wajib buang habuk yang melekat dekat celah atau permukaan tingkap yang bakal kita lap nanti.

 

  • Lepas itu barulahk kita basahkan dengan air sedikit. Ada orang tak perlu lap dengan kain basah, dema terus sembur jer lepas buang habuk yang melekat tu hik..hik..hik..ikut suka demalah yerk.
jom beli dan cuba baru tahu !

jom beli dan cuba baru tahu !

Inilah pengelap ampuh lagi ajaib datangnya dari Power Max Glass Cleaner cosway. Masa dapat benda ini cukup tidak heran sebab ada pistol penyembur.

Nah bila sudah pakai sebanyak dua kali baru perasan benda ini tidak menyukarkan kerja mengelap, melicinkan permukaan kaca tapi makin lancar dan bersinar bersih bila kerja yang buat menampakkan hasil heee…

Ada gunakan surat akhbar lama untuk mengelap cermin kaca..apa pun ikut jenis kemudahan masing-masinglah yer.. Kaedah Suri pernah buat masa Suri bekerja sebagai sale girl hi..hik..hik..tapi bab pencuci apa yang bos suruh guna masa tu  lupa pula nak tanya apa jenamanyer uhu…

Lazada Malaysia

Lagi..cukuplah kalu yuk kalau berminat kasi tahu i laju-laju dekat kotak komen..harga murah-murah heee…eh..

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

29 Responses to “Review Power Max Glass Cleaner My Pembantu Rumah BERKILAU!”

  1. Tengok tingkap aja dah tahu cantik rumah Suri ni 🙂

    Reply to this comment
  2. akubiomed

    Aug 25. 2014

    Berkilat sampai nampak pantulan. Boleh jadi cermin. 🙂

    Reply to this comment
  3. onlajer

    Aug 25. 2014

    surat khabr itu penting buat lap

    Reply to this comment
  4. zool

    Aug 25. 2014

    memang berkilau dan bercahaya tu

    Reply to this comment
  5. puterijamu

    Aug 25. 2014

    puterijamu guna koran@surat khabar je… 🙂 power max tu memudahkan lagi kerja kan CC?

    Reply to this comment
  6. wazy

    Aug 25. 2014

    ternyata ia salah satu glass cleaner yang terbaik ..berkilau dan berkilat cermin tu 🙂

    Reply to this comment
  7. puteri kasih

    Aug 26. 2014

    puteri pun selalu lap guna surat khabar…lagi bersih kan 🙂

    Reply to this comment
  8. puteri kasih

    Aug 26. 2014

    apa khabar my sahabat? Lama tidak bersembang kan

    Reply to this comment
  9. TehR

    Aug 26. 2014

    penyembur tu memang banyak gunanya
    dan senang diguna

    Reply to this comment
  10. Akmal Zaidi

    Aug 26. 2014

    macam terlalu gempak sangat je, ke ayat terlebih power. hehehe…

    Reply to this comment
  11. Mummy Dina

    Aug 26. 2014

    uish..berkilau sungguh cermin umah Suri..kitorang pun la guna surat khabar jgk..hihi

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 26. 2014

      tapi dekat rumah selalu buangkan habuk dulu pakai penyapu heee..

      lepas itu baru pakai kain dan basahkan dekat part mana habuk melekat..

      kemudian air dan kain lapkan dkeat permukaan cermin sekali lagi..

      dah setel baru kita mulakan sembur ajaib ni

      Reply to this comment
  12. Mazni Azmi

    Aug 26. 2014

    Tengok kain langsir dan tingkap pun tahu cantik rumah sis suri

    Heheh

    Reply to this comment
  13. Hafizul

    Aug 26. 2014

    Emm pernah buat dengan surat khabar..ni nak try guna penyembur macam ni gak nampaknya…hehe

    Reply to this comment
  14. Norasikin

    Aug 26. 2014

    Sebelum raya aritu, saya cuci kereta putih saya tu sebab warna hitam berjalur-jalur seluruh body dia kesan dari aliran air. Kat kedai cuci kereta, org tu bgtau kesan hitam tu tak hilang. Dah sabun dah genyeh pun tak hilang juga.
    Balik rumah, saya pancit je dengan magic clean. Tak payah sental pun, Lap je dah putih melepak. Tapi lepas tu bilas la takut tanggal pulak cat nya.

    Reply to this comment
  15. Arman

    Aug 26. 2014

    Ha..ha…aku biasa guna ‘glo’ sahaja 3 in 1…boleh cuci pinggan mangkuk, cuci kereta dan tingkap…

    Reply to this comment
  16. Faarihin

    Aug 26. 2014

    Boleh dapatkan di mana-mana pasaran? Macam best je. Hehe.

    Reply to this comment
  17. Bahrain

    Aug 27. 2014

    Berkilat habislah bila suri yang lap. hehehe

    Reply to this comment
  18. Ismail N

    Aug 27. 2014

    Pakai sabun buku je tak boleh ke puan? 😀

    Reply to this comment

Leave a Reply