iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Bang minta tutupkan i punya laptop dekat depan boleh? Oh..terima kasih..anda semua nasihatkan jangalah tutup laptop atau apple iPhone 5s katanya  ini merupakan gajet impian setiap blogger macam Suri ahaks.. Terima kasih 😉 rindu sayang awak 200% mari teruskan baca ini impian kecilku dalam gobok cahayacinta.com

Lambat vs cepat

Sukalah kalau dapat iPhone 5s  sebab mudahnya nak update barang terbaru dalam blog itu dan ini tiba masa terbaik  barang yang homemade sendiri itu adalah barang terbaru katanya.

Keadaan akan menjadi lambat bila kami selalu berebut laptop satu ni. ni..yang leka aku sedang menaip sakan ini entri aha..Sungguh tak aci kan.

Sakit malas atau ada sebab rajin

Boleh katakan sebahagian task selain mengadap miss dapur, keluarga, membelai pokok bunga ros, mesin jahit dan blog bisa membuatkan bahu Suri menjadi sakit atau tegang urat . Jadi masalah bahu sengal sering menjadi entri dalam penulisan yang lepas..lepas sudahlah apa mahu kesah aeh, aku ambil kisah ya hii.

Tapi keadaan akan jadi terlebih rajin bila keajaiban akan terjadi sekiranya iPhone 5s gajet impian setiap blogger itu aku dapat dan untuk sedikit kemungkin aku akan bersedia bergolek atas toto bunga -bunga cinta sambil  layan ini blog, update status terkini laman muka buku, buang spam guna plugin WPCommentCleaner atau barangkali aku bisa berselfie! ! !

 Setia lama tapi mau baharu

Hidupku dulunya seorang pengamen eh pasal apa boleh sampai ke laut sambung kembali aku yang dulu bukanlah yang sekarang dulu ditendang sekarang ku sayang dulu dulu dulu  ku menderita sekarang aku bahagia kalau dapat iPhone 5s  itu kira sebagai rezeki..

Bentuk solid molit cuma sedarlah tersangat pada keadaan sekarang ini Suri lebih rela pakai sahaja apa yang ada. Mahu berebut bersama suami dan anak memang kalah. Lepas anaknya main game baby bus kendian sambung pula bapaknya ke laman fox sports katanya EPL kalah… menang blah…blah..

Jadinya Macam manalah harapan Suri untuk mengumpul duit katanya beli iPhone 5s yang ada versi tiga warna cun itu. Awas ya kalau aku dapat yang baru itu sure edenlah orang yang paling bahagia dalan dunia blogger ini eh…salah taip ker ahaa…

Idea dan Irama

Irama dan lagu, tak dapat dipisahkan, jika dipisahkan, pincanglah lagu, rosaklah seni seperti filem antara dua darjatlah pula tapi kini idea dan irama sahaja ya. Berkongsi, menaip salah satu cara blogger mengeluarkan isi terpendam dalam hati namun begitu masih ada sebahagian blogger yang mungkin mengambil masa agak lama untuk memualkan apa tersimpan untuk luahkan dalam blog masing-masing. Cara Suri lihat pada idea asal seseorang lepas itu kita buatlah dengan bahasa sendiri jangan sampai kita jadikan bahan si pencuri copy paste entri orang sudahlah.

Tapi dari sudut idea terkadang kering jugakan. Sungguhpun idea ada terkadang untuk seketika perasan seolahnya entri yang dihasilkan seperti tidak berirama. Bukanlah tidak menulis sepenuh jiwa tapi selalunya apa dapat Suri rasa sekiranya Suri membuka gadget pintar dan pasang iPhone 5s mahu tidaknya perjalanan entri lebih menusuk. Eceh..saat ini akan mudah berlaku kalaulah entri yang berlangsung ketika itu entri berkisar tentang “cinta” aduh..aduh.asyik !

“Itulah tabiat dari dulu sampai sekarang ulang kaji, up entri, menjahit suka sangat buka radio katanya cari ilham untuk sertai contest iPhone 5s dari denaihati.com

“Mood Suri  macam kapas bertebaran atas angin..”

Dua sebab lain

Menyukai aktiviti mengambil gambar bersama anak terkadang itu time kuali tengah panas sempat lagi nak ambil gambar katanya nak muat naik dalam blog kasi bukti saya berjaya buat benda ini adik manis.. Di katakan kualiti mengambil gambar menggunakan gajet iPhone 5s gambar akan ambil lebih tajam dan berkualiti.

Gila ketang kata tak suka kala emas a.k.a gold. Ini nak bagi tahu saya merupakan kaum hawa suka bangat sama emas apa lagi kalau gajet pitar ini benar-benar emas kayalah Suri. Walaubagimanapun ia bukan sadur emas tapi kemewahan tetap terserlah pada si pemiliknya tak gitu.

Sudah lelah Suri merancang ada pasti tercengan apa pasallah entri kali ini banyak impian sungguh macam tak tercapai alahai. Tahu sebab ini merupakan sebahagian langkah pertama cahayacinta.com untuk melayakkan diri sertai contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Tugasan Pertama Cabaran iPhone 5s

  1. Menulis satu entri sebagai tiket untuk ikut serta contest dengan tajuk “iPhone 5s gajet impian setiap blogger”
  2. Pengisian entri adalah bebas tetapi mesti kreatif dan mengikut cara penulisan blog yang betul dengan memasukan :
    • Satu backlinks kepada blog Denaihati.
    • Entri mesti tidak kurang daripada 300 perkataan.
    • Senaraikan semua blog penaja dengan backlinks. Dapatkan senarai penaja di SINI.
  3. Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014.
  4. Peserta diwajibkan meletakan satu banner Denaihati di mana-mana posisi di blog anda. Pilihan banner Denaihati boleh didapati di SINI.
  5. Sila tinggalkan entri cabaran iPhone 5s di SINI.

Hadiah Cabaran iPhone 5s

Hadiah Utama : Tiga unit iPhone 5s 16GB untuk tiga pemenang

Hadiah saguhati : Wang Tunai akan diumumkan jumlah dan katogeri di entri yang lain.

1. http://ejamothman.com
2. http://www.eridy.com
3. http://www.hilalazmi.com
4. http://www.eizil.com
5. http://www.asamboi.my
6. http://www.diarymama.com
7. http://pendekarberkuda.org
8. http://www.saji.my
9. http://abangensem.com
10. http://www.enveeus.com
11. http://www.pakarniaga.com
12. http://anarm.net
13. http://www.daddydee.net
14. http://www.sunshinekelly.com
15. http://sweetkurma.com
16. http://awn.my
17. http://mawarmerah2008.com
18. http://www.blogieta.com
19. http://www.broframestone.com
20. http://www.akmaomar.com
21. http://khairilmazri.com

Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.

Pstt..Ada lagi aha..iPhone 5s benda cuma ada tiga bijik jer jadi rugilah kalau tak cuba nasibkan jadi itu pasallah Suri masuk contest ini tu jerh..

PIC_google.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

37 Responses to “iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger”

  1. Fazrol

    Aug 23. 2014

    Good luck..
    nak join gak…

    Reply to this comment
  2. Tudung Labuh Online

    Aug 23. 2014

    Selamat berjaya sis. Kami tak mina iphone.

    Hehe..

    Boleh tahan ramai senarai penaja ya

    Reply to this comment
  3. yuli ghundol

    Aug 23. 2014

    salam kenal dari saya yuli, sukses selalu buat admin. semoga berkah. Aamiin

    Reply to this comment
  4. titan

    Aug 23. 2014

    fuhh..ramai juga yang join nih..

    Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Aug 23. 2014

    semoga berjaya my sahabat.. nanti boleh puteri pinjam…hehe

    Reply to this comment
  6. Zali

    Aug 23. 2014

    Pergh esok tarikh tutup. Kena join ni. Good luck Suri.

    Reply to this comment
  7. akubiomed

    Aug 24. 2014

    Selamat berjaya dengan penyertaan cabaran iPhone 5S

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 24. 2014

      terima kasih ab sungguh ada sokongan saya rasa lebih yakin.padal merepek jer lebih seo ke laut cina heeeee

      Reply to this comment
  8. hafiz

    Aug 24. 2014

    Good luck suri..

    Reply to this comment
  9. wazy

    Aug 24. 2014

    Selamat berjaya dalam contest yang hebat ini Kak Suri

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 25. 2014

      ya semoga dapat siapkan task yang berikan.harapnya tak banyak alahai suri bukan tahu sangat bab nak nulis contest pasal seo uh…zerok terkebelakanglah jawabnya …

      Reply to this comment
  10. TehR

    Aug 24. 2014

    nampaknya masa dah nak habis ni
    selamat berjaya untuk suri

    Reply to this comment
  11. Raudzah

    Aug 25. 2014

    Good luck ya..kalau dapat tu memang meriahlah….

    Reply to this comment
  12. Raudzah

    Aug 25. 2014

    Invest di pagi Isnin…

    Reply to this comment
  13. Denaihati

    Aug 25. 2014

    billion terima kasih sudi sertai cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger dan semuga sukses ke tugasan seterusnya
    p/s: sila lihat FB message ada beberapa isu.

    Reply to this comment
  14. Hafizul

    Aug 25. 2014

    Huhhh..selamat berjaya Suri..artikel ni leh kalahkan artikel pondok kecil haaa…apa-apa pun, semoga terpilih ke pusingan sterusnya..

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 27. 2014

      wah duh mandai jer btw thnks pk kacak heee.sama sertai saya main cuba sahaja terima kasih

      Reply to this comment
  15. Hero Borneo

    Aug 27. 2014

    semoga berjaya dalam kontest ini..

    Reply to this comment
  16. eyfa writer

    Aug 27. 2014

    Semoga Berjaya ya sis 🙂 Amin..

    Reply to this comment
  17. Kamil Salleh

    Aug 27. 2014

    Salam Suri…. nampaknya Suripun ada join juga. Semoga berjaya buat Suri. Cabaran seterusnya sdg menanti.

    Reply to this comment
  18. Kamil Salleh

    Aug 31. 2014

    Salam kemerdekaan kali ke-57 buat Suri ku….Semoga terpilih ke cabaran seterusnya. Insya Allah… Moga ada rezeki untuk anda untuk impian miliki gadget canggih iPhone 5S. Ada masa baca entri yang saya pula.

    Sekian, terima kasih.

    Reply to this comment
  19. PuanGojes

    Sep 04. 2014

    Good luck awak 🙂
    PG dtg dari segmen yang sama 🙂

    Reply to this comment
  20. Sobri Mansor

    Sep 17. 2014

    Join….. Jangan tak join…. Semoga berjaya

    Reply to this comment

Leave a Reply