Awesome! DIY Rubber Band Mania

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Awesome! DIY Rubber Band Mania..Raba..bukanlah rubber makna pemadan bukan orang gila seks yang suka raba orang tu eh.. Tak situasi ini teringat masa zaman sekolah kawan-kawan suka menggunakan perkataan raba..raba..masa nak pinjam pemadam. Time guru bahasa english masuk kami kena marah apa raba..raba..rubberlah..

Murid Romi: “Rubber tu getah ke cikgu?”

Guru English : “Tersenyum sambil melipat baju tangan…”

Murid Mail : “Pemadam tu apa apa pula eh?”

Guru English : Sekali bertanya tu kepala depa kena luku uh…dasat…selak kamus kamu apa makna rubber eraser sekarang!

..”Apa lagi masing-masing lekas-lekas gayau a.k.a cari maksud dua perkataan dalam kamus bahasa melayu-bahasa english dan bahasa english -bahasa melayu!”

Ater kalau rubber band mania ini baru Suri perasanlah. Masa kejadian menemani anak mewarna kertas pakai warna pasir warna-warni itu seorang budak perempuan cina beria sangat meminta ibunya belikan rubber band mania sampaikan dalam layar muka buku pun benda a.k.a getah warna -warni cukup popular.

Ajaib sebab bahan dia hanyalah getah dan sediakan kayu untuk menahan sewaktu diy sedang berlangsung. Paling menarik warna dia ada banyak pilihan kalau gemar berkreatif itu masa inilah kita boleh buat gelangan tangan, rantai dan sebagainya.

Pernah cuba tak produk DIY rubber band mania ini.

DIY PELBAGAI JUBAH MUSLIMAHΒ 

Lazada Malaysia

Erm…

P/s: Masih terngingai waktu anak-anak kecil kami main lompat getah tepi pantai. Asal melompat jer skirt terselak dek angin bayu ahaks.. masa tu memang memori sungguh pula kalau dapat up ke game lebih tinggi dari pihak lawan aceh..Ada pengalaman dalam memori dalam games ini jom kongsikan πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    • hee..bab getah dah lama kenangan ini terkebelakang uh..tak ada minat nak rujuk/buat lagi lain kalu anak besar nak buat kena beli kt aeon πŸ˜‰

  1. salam CC. 1st time hinggap kat sini, dapat link dari puterikasih… 1st comment dari puterij, cantik sungguh nama “cahayacinta”.. sweetttt sgt cam terbuai-buai diawangan rasa nyer.. πŸ™‚ asyik sunggoh. truely name site ni sunggoh ohsem, sukerrrrr sgt sgt

    • oh..kira ini kawan cik puteri kasih ar yea..

      ya sungguh bercahaya sebab ada sudi singgah sini πŸ˜‰

      terima kasih kembali. saya akan jejak laman kamu ya πŸ˜‰

    • suri tak beli.cuma kredit gambar pada tuan blog google sahaja.kan ada gamabr tu ada link website tu tuan punya gamabrlah uh..

      harganya sekitar $181.77 ini ebay hu….alahai…

      kala dekay aeon section 18 ada tapi tak sure berapa πŸ˜‰

    • itulah sebab itulah suri ke sana lebih 2 kali komen di campak a.k.a lebihkan komen tapi tetap refreshkan tak ada pula pakwer yang cun-cun tu kan….

      alahai.. πŸ˜‰

    • raba itulah masa anak kecil main ikut sedap mulut jer heeee..sekarang mulut tu dh tak nakal lagi kanss πŸ˜‰

      suri kalau jumpa nak cuba tapi tak nak beli risau anak masuk dan terus telan dalam mulut πŸ˜‰