Cara Mudah Mengasingkan Kuning Telur Dengan Menggunakan Kuasa Encik Botol ?

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Hai susah sungguh nak memisahkan satu benda ini menjadi hidupnya berasingan. Kalau berjaya mahu juga Suri tepuk tangan tanda bangga diri..ewah..

Bercerai,berpisah apa benda semua ini..?

Jangan buat hal ek..

Inilah salah satu cara paling mudah tahap gaban untuk mengasingkan kuning telur sedia setia pada si putih telur.

Selalunya time nak membuat kuih raya, kek segala menu makanan or minumanlah katanya pengasingan bagus untuk menetapkan syarat resepi yang di ikuti.

salah satu cara yang selalu Suri buat

salah satu cara yang selalu Suri buat

Bagaimana cara mudah memisahkan kuning telur dan putih telur jom tonton video ini bawah:-

Lazada Malaysia

Bagaimana mudahkan cara memisahkan kuning telur tu tadi. Jadi kalau anda ada masa bolehlah mencuba ya atau manalah tahu tiba-tiba teringat semasa nak membaking kuih or cake tu janganlah lupa lakukan cara yang sama seperti di atas ya ๐Ÿ˜‰

Selamat berhujung minggu semua !

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

53 Responses to “Cara Mudah Mengasingkan Kuning Telur Dengan Menggunakan Kuasa Encik Botol ?”

  1. hafidzramli

    Aug 16. 2014

    Baru tau ada kaedah nih.
    cara nih ๐Ÿ™‚

    Reply to this comment
  2. Mazni Azmi

    Aug 16. 2014

    Senang lah macam ni.. Kalau nak ambil pakai sudu.. SUsahnya

    Bukan mudah

    Reply to this comment
  3. akubiomed

    Aug 16. 2014

    Memang memudahkan kerja mengasing kuning telur.

    Reply to this comment
  4. Hero Borneo

    Aug 16. 2014

    kreatif juga cara tu..

    Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Aug 16. 2014

    setakat ni puteri belum test cara yang guna botol tu..sebab tak ada masalah nak asingkan telur putih dan kuning ๐Ÿ™‚

    Reply to this comment
  6. puteri kasih

    Aug 16. 2014

    baguslah kalau my sahabat dah sihat…jom minum white coffee dulu ๐Ÿ™‚

    Reply to this comment
  7. Bahrain

    Aug 16. 2014

    Pernah buat kadang-kadang termasuk semua. haha. kena ada teknik nak buat tu.

    Reply to this comment
  8. yandi

    Aug 16. 2014

    wow cool sekali caranya, kuning telurnya bisa tidak pecah, terima kasih sudah berbagi informasi menarik

    Reply to this comment
  9. mummy dina

    Aug 17. 2014

    comelnye cara ni..teringin nak try la..:)

    Reply to this comment
  10. Aisyah

    Aug 17. 2014

    wah.. menarik ni.. boleh try buat.. hehe.harap2 menjadi..

    Reply to this comment
  11. lollipop manis

    Aug 17. 2014

    hahahaha. cool gile gune botol!
    comel pulak tengok kuning telor dlm botol tu. hahaha

    Reply to this comment
  12. yandi

    Aug 17. 2014

    menarik sekali tipsnya, bisa tidak pecah kuning telurnya masuk ke dalam botol plastiknya

    Reply to this comment
  13. kak yatiadam

    Aug 17. 2014

    tq.. tips yang menarik.. kak akan cuba..

    jemput jalan2 ke blog kak yati.

    http://www.yatiadam.com

    Reply to this comment
  14. ahmadyani

    Aug 17. 2014

    Gunakan jaring lagi mudah kot…

    Reply to this comment
  15. eray

    Aug 17. 2014

    saya lagi suka cara old school tu…pecah, golek2, maka terasinglah telur kuning dan putih.

    padahal tak cuba lagi style botol nie, manusia memang susah nak berubah

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 20. 2014

      AH.yalah tu itu manualkan saya masa belajar dulu pecah kecil jer hujung telur dan pandai2 asingkan pakai tapak tangan ๐Ÿ˜‰

      Reply to this comment
  16. Raudzah

    Aug 18. 2014

    Tak pernah terfikir nak buat macam ni..hmmm..nanti boleh cuba..

    Reply to this comment
  17. Raudzah

    Aug 18. 2014

    Hanya bluebirds yang ada..lain kali ya…

    Reply to this comment
  18. onlajer

    Aug 18. 2014

    wah kebaboom lah teknik dia

    Reply to this comment
  19. Myra Jay

    Aug 19. 2014

    Ala tak dapat tengok video la sktg ni..
    tapi MJ setakat ni ketok sikit telur lepas tu tuang jela putih tu pelan2..

    Reply to this comment
  20. mai has

    Aug 19. 2014

    wah…hebat2,,,

    Reply to this comment
  21. Hafizul

    Aug 19. 2014

    Huhu..terima kasih kongsikan..nanti leh cuba juga ni..

    Reply to this comment
  22. ohcikgu

    Aug 19. 2014

    Hoho..sesuai la untuk orrang yang rajin buat kuih dan

    Reply to this comment
  23. Denaihati

    Aug 19. 2014

    nampak senang je, cepat dan boleh sekali banyak pulak tu.

    Reply to this comment
  24. Ezlaila

    Aug 21. 2014

    Wow, senangnya nak asingkan telur kuning. seronok tgk video tuu. Thanks Suri for sharing.

    Reply to this comment
  25. iamNurul

    Aug 23. 2014

    Senang nak masak kek lepas ni. Melajulam kerja.

    Reply to this comment
  26. hanakhairi

    Oct 14. 2014

    waa sangat berguna

    Reply to this comment

Leave a Reply