Review Lazada Takada Double Grill Pan TK-DGP01 Red

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Semenjak sebulan dua ini Suri amat menyukai aktiviti membeli-belah barangan keperluan harian secara online macam produk lazada takada double grill pan TK-dgp 01 red. Erk…bagaimakah itu..erm..salah satu benda yang baru suri beli sudahpun katakan pada entri yang sebelum ini.

Suri memesan barang ini 23 Julai 2014 dan keesokkannya barang selamat sampai dengan jayanya hii..

Suka dengan balutan dia heee..tanpa perlu berselindung baju bagai terusnya balut dengan pembalut putih dan belakang siap resit dah.

Suka dengan balutan dia heee..tanpa perlu berselindung baju bagai terusnya balut dengan pembalut putih dan belakang siap resit dah.

Apa kebenda itu dek non?

Takada Double Grill Pan TK-DGP01 Red dari lazada ini gunakan untuk memudahkan kerja suri rumah or bujang memanggang, merebus,membuat kek, kuih raya katanya dengan cara mudah dan cepat.

Mudahnya Menjahit Jubah Super Gojes!!

Kalau masa zaman suri sebelum ini tanpa Takada Double Grill Pan TK-DGP01 Red suami terpaksa menggunakan kaedah lama dengan meyediakan tempat pemanggang khas siap sekali dengan kayu arang satu guni itu. Lepas itu apalah lagi depa dua beranak mulalah membuat tiup, mengipas serta menjelmakan asap belakang rumah isyh..isyh.. sedar dengan tak habis dapur kami berasap sekali dengan diy langsir kesayanganku  telah selamat terbau busuk uhuk.. 🙁

Try masukkan hello kita seketol !

Try masukkan hello kita seketol !

Ada nampak getah warna merah tak. Itu lekat pada sekeliling takada double grill panlah. Kiranya untuk elakkan makanan yang kita masak itu terjunam keluar. Aha..begitulah kaedahnya yer 😉

boleh buka dan masak secara berasingan !

boleh buka dan masak secara berasingan !

Suri suka membeli mesti bersebab:-

  • Mahal tak jugalah sebab ini di kira harga yang berbaloi sebab kalau rasa masa tetamu datang berhari raya tu anda terkejar-kejar maka takada ini boleh selamatkan keadaan dengan memisahkan benda ini dan terus  memanggangnya secara serentak!

Masa bila lagi nak jadi super dupeh chef dapur sendiri yar tak?

  • Bukan setakat itu sahaja tapi bahagian paling best part bawah mangkuknya dia boleh buat kerja memasak kita menghasilkan kuah dalam jumlah yang lebat. Maksud “lebat” ruang bawah kita boleh menghasilkan kuah dengan banyaklah berbadiang dengan periuk ajaib lain ruang “mangkuknya” alahai terlalu kedekut sekali bhaa.. 😛
Takada Double Grill Pan Kerja Memasak Lagi Mudah

Takada Double Grill Pan Kerja Memasak Lagi Mudah

Kesimpulannya pengalaman pertama kali shopping di Lazada amatlah Suri berasa puas hati cuma satu jer asal pekerja GDEX itu suka-suki jer masuk dan menghantar barang sampai ke tempat letak kereta eh? Sebelum ini mana ada abang pos laju buat lagu tu erk..

“Itu bukan masalah Tuan Lazadalah..”

“Oh,  ya ka? haa.. ok. ok..”

Lazada Malaysia

Ikuti bahagian kedua suri main masak-masa dengan Lazada Takada Double Grill Pan TK-DGP01 Red. Harapnya review yang tidak seberapa ini jangan ada yang cemburu pula eh ekekekek..

Bahan Asas Membuat Putu Piring

Psst..jom cuci mata Lazada.com banyak sale sedang giat jalankan nhgeee..

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

48 Responses to “Review Lazada Takada Double Grill Pan TK-DGP01 Red”

  1. onlajer

    Aug 09. 2014

    hohoh macam nak oder satu jer, buat masak ikan bakar

    Reply to this comment
  2. Denaihati

    Aug 09. 2014

    betul-betul serbaguna, boleh jadi 2 pan juga. bakar ayam salut madu pun sodap ni.

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 11. 2014

      ah itu sedap dan ragup juga boleh bikin punya,,boleh sahaja ke laman atas header si debar heee

      Reply to this comment
  3. Faarihin

    Aug 09. 2014

    Akak saya pun kata, beli kat lazada ni memuaskan juga.
    Selamat memasak dengan rajinnya! hehe.. =D

    Reply to this comment
  4. ahmadyani

    Aug 09. 2014

    Bagusnya keran aia dapat mengurangkan penggunaan minyak. Tidak guna minyak langsung pun boleh juga…

    Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Aug 09. 2014

    double grill pan ni memang memudahkan kerja masak memasak kan

    Reply to this comment
  6. puteri kasih

    Aug 09. 2014

    mayfair untuk suri 😀

    Reply to this comment
  7. TehR

    Aug 09. 2014

    seronok dengan ada benda ni
    tapi tak seronok nak cuci
    berat

    Reply to this comment
  8. Hero Borneo

    Aug 10. 2014

    selepas ini suri semakin galak memasak la..he..he..

    Reply to this comment
  9. akubiomed

    Aug 10. 2014

    Wow ada orang sudah membeli kuali ajaib. Boleh buat permintaan tak? 🙂

    Reply to this comment
  10. hafidzramli

    Aug 10. 2014

    Salam Hormat Sis.

    Wah~ Dah boleh buat ikan bakar hari-hari nampaknya 😀

    Reply to this comment
  11. Hafizul

    Aug 10. 2014

    Hehe.terbaiklah Suri..saya ni belum ada rezeki lagi nak mencuba produk di lazada..hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 11. 2014

      hee..saya lama mencari jadi terus sambar.ayuh beli di link iklan saya mudha cepat lagi 🙂

      Reply to this comment
  12. Raudzah

    Aug 10. 2014

    Salam hujung minggu…So hari ni buat apa dengan pemanggang ajaib tu…

    Reply to this comment
  13. mai has

    Aug 10. 2014

    mai dah beli satu!mmg tak menyesal.mcm2 bole masak dalam ni.huhuhu

    Reply to this comment
  14. Ismail N

    Aug 11. 2014

    Wah! shopping kat Lazada ehhh.. Tapi mmg senang kan? Plus, kualti brg pun not bad gak…

    Reply to this comment
  15. Tudung Labuh Online

    Aug 11. 2014

    Memang bagus ni. menjimatkan masa. masak burger panggang pun senang.

    Masak sampai dalam

    Reply to this comment
  16. encikarman

    Aug 11. 2014

    wow.. senang le nak masak cam tuh ek..

    Reply to this comment
  17. hafiz

    Aug 11. 2014

    grill kambing atas ni mesti sedap punya..

    Reply to this comment
  18. zara

    Aug 11. 2014

    Oh ada brand lain rupanya..last week zara baru beli double pan brand Happy Call 32 cm rm75..beli dari lazada juga..rupanya hampir sama..

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 11. 2014

      30 x 24 cm sis.mangkuk bawh boleh buat kuah banyak. isi ikan dua 3 ekor lepas ni ayam best

      Reply to this comment
  19. mummy dina

    Aug 11. 2014

    macam best je..nak jugak!
    alamak!dah tercemburu la..kene beli jugak nampaknye ni..hihi

    Reply to this comment
  20. Ezlaila

    Aug 12. 2014

    Wahh bagus, kerja2 memasak akan lebih senang dan cepat dengan adanya produk pemanggang ini.

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 12. 2014

      sekarang sudah menjadi trenkan heee..saya dah lama nak beli kali ini baru berpeluang heee

      Reply to this comment
  21. Melastik Bintang

    Aug 12. 2014

    ada sebiji kat rumah..tapi brand lainlah… beli kat langkawi….

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 12. 2014

      saya nak beli dekat sana tapi mahal jadi terus pendam dan dapat ini kira puas hati.

      boleh masak leboh rancak lagi ya 😉

      Reply to this comment
  22. Aisyah

    Aug 14. 2014

    menarik ni.. senanglaa nk masak nanti.. dia bagi sekali dengan hello kitty ke suri? hihihi

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 14. 2014

      mana ada dia bagi si kity tu ekekeke..kalaua da sure lagi lambak a org pi beli heee..jom beli sb stok dah tak banyak lagi heee

      Reply to this comment
  23. Ummi Hanie

    Aug 15. 2014

    makin gamatlah dapur suri lepas ni ya!

    kami sudah beli di langkawi tahun lepas… sebelum ada baby kecik ni hikss

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 14. 2014

      akak saya nak beli tapi tak beli.ta[i tahu lazada murah dia rasa baik beli di lazada heee

      Reply to this comment

Leave a Reply