Khasiat Dan Keburukan Minum Air Kelapa Muda Aku Tak Bingung Lagi No Coconut Shake !

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Air Kelapa Muda Khasiat Dan Keburukannya No Coconut Shake! kisah terjadi lepas menghantar anak terus cabut rumput yang tumbuh melata di hadapan rumah. Part paling  geram bolehlah pula tumbun cun dekat tempat letak kereta. Tarpacak anggun begitu.

Musim hujan memang mudah membiakkan apa sahaja tanaman hata tanaman tak suka kita belai macam lalang itu lagi lagi depa tumbuh kalau dekat luar rumahkan. Begitulah juga kalau sikap tak ambil kisah bab kebersihan ini payah nak cakap depan rumah akan mudah nampak serabut. Apa yang penting wajib buat benda sebualn sekali ya.

Uh...lepas simpan dalam peti ais! lepas itu sental isi dalam dia plk

Uh…lepas simpan dalam peti ais! lepas itu sental isi dalam dia plk

Uh..bila badan berpeluh mulalah anak tekak nak basahkan dengan air. Kalau di kampung halaman Coconut Shake ! menjadi pilihan untuk warga malaysia katanya tak pernah nak rasa bagaimana perisa air itu tapi bagi kami  air kelapa muda perasa original tetap menjadi pilihan hati.

HOMEMADE PUTU !!

Manfaat / Khasiat air kelapa muda:-

  • Dapat mengawal kembali sistem tubuh kita untuk meneutralkan racun.
  • Membatu mengurangkan kadar risiko batu karang dalam tubuh. Katakan batu karang ada dalam tubuh mampu untuk mengasidan buah pinggang  dan mengurangkan saiz batu dalam badan seseorang bahkan ia boleh menolak keluar benda asing ini melalui minuman dengan pengeluaran dari air kencing.

  • Bagi ibu yang hamil pada paras trimester ketiga air kelapa muda  amat sesuai untuk mereka kerana ia mengandungi sumber kalsium, kalium, klorida, magnesium, riboflavin,  elektrolit dan  sodium. Katakan dapat membantu kecerdasan fizikal ibu dan anak sewaktu kehamilan berlangsung.
  • Sesuai untuk pesakit yang menghidap kencing manis kerana kedaannya air kelapa muda ini mampu mengekalkan tahap gula dalam darah.

DIY PUTU  CUP ALA CUP CAKE !!

Keburukan  minum air kelapa muda:

  • Anda tidak galakkan selalu mengambil air kelapa muda terlalu kerap kerana boleh merosakkan sistem saraf badan.

Apa juga tindakan anda haruslah mendapatkan rawatan yang sewajarnya dari pada doktor pakar.

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

25 Responses to “Khasiat Dan Keburukan Minum Air Kelapa Muda Aku Tak Bingung Lagi No Coconut Shake !”

  1. akubiomed

    Aug 07. 2014

    Saya suka minum air kelapa muda. Cuma jarang-jarang dapat minum.

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 07. 2014

      selalu kalau dapat minum nak minum lagi katanya tanpa add dengan gula 😉 lagi baguskan

      Reply to this comment
  2. onlajer

    Aug 07. 2014

    oh bagus rupanya untuk ibu mengandung dan pesakit kencing manis rupanya

    Reply to this comment
  3. Raudzah

    Aug 07. 2014

    Suka air kelapa muda…tambah susu sikit..best sangat…

    Reply to this comment
  4. ema

    Aug 07. 2014

    air kelapa mudah yang fresh rasa sedap dapat kerana ada gasnya.

    Reply to this comment
  5. Hazmin Hamudin

    Aug 07. 2014

    Memang sedap dapat minum air kelapa muda ni. Nyaman je rasanya.

    Reply to this comment
  6. Tudung Labuh Online

    Aug 07. 2014

    Oh tak sangka pula air kelapa tak elok untuk saraf.

    Agak agaknya sebab sejuk.

    Masa panas memang sedap

    Reply to this comment
  7. TehR

    Aug 07. 2014

    dulu masa muda2
    selalu je minum air kelapa muda ni

    sekarang dah tua2 ni
    sesekali je minum

    Reply to this comment
  8. Ammar

    Aug 07. 2014

    Sedapnya air kelapa muda. Lama sungguh tak minum ni.

    Reply to this comment
  9. puteri kasih

    Aug 07. 2014

    puteri memang suka minum air kelapa muda..lagi lagi bila cuaca panas…rasa segar je badan 🙂

    Reply to this comment
  10. puteri kasih

    Aug 07. 2014

    sasa dan white coffee untuk my sahabat 🙂

    Reply to this comment
  11. Ismail N

    Aug 08. 2014

    Bila cakap pasal kelapa muda, kaw masih teringat Tan Sri Sabbaruddin Chik 😀

    Reply to this comment
  12. mai has

    Aug 08. 2014

    owh…tak boleh selalu yer?saya ni dah la hantu air kelapa.huhuh….nak nak pulak kat rumah parents ada pokok kelapa.free plak tu.hehehe

    Reply to this comment
  13. Hafizul

    Aug 08. 2014

    Seminggu sekali pun ok minum air kelapa muda yang original dari pokok ni ha..hehe..membuangkan racun dan toksin dalam badan..petua awek muda orang tua2 kata..haha

    Reply to this comment
  14. zara

    Aug 08. 2014

    Air kelapa memang best..tak letak ais dan gula pun sedap je..

    Reply to this comment
  15. ahmadyani

    Aug 09. 2014

    Salam. Untuk elakkan keburukkannya, elok tambah sikit dengan air biasa…

    Reply to this comment
  16. Denaihati

    Aug 10. 2014

    Macam nak pi cari kelapa muda lepas ni…memang sedap dan puas minum.

    Reply to this comment
  17. Mummy Dina

    Aug 10. 2014

    ni memang air favourite saya ni..tambah2 plak skarang tengah sarat mengandung..lagi la syok minum..kalau cuaca panas tu macam tak cukup plak segelas..hehe

    Reply to this comment
  18. aisyah

    Aug 11. 2014

    air kelapa muda+susu.. memang faberet Aisyah.. hihihi.. minum pulak time petang.. memang puass… tp ni baru thu, tak boleh minum selalu.. tq atas informasi yang berguna ni.. 🙂

    Reply to this comment
  19. Ezlaila

    Aug 11. 2014

    Bersederhana dalam setiap perkara adalah cara yang terbaik. Begitu juga halnya dengan minum air kelapa nie, kan kan.

    Reply to this comment
  20. Faizura Omar

    Oct 16. 2014

    Pemberian Allah yang mudah diperolehi byk manfaat utk kita smua. Teringat dulu, saya ni gastrik muntah2, doktor bagi ubat tahan muntah. Rupanya saya allergic ubat tu, jadi heartbeat laju mcm nak mati, gigil2, lepas tu minumkan air kelapa muda, alhamdulilah terus ok. Memang meneutralkan toksin atau apa2 dari badan.

    Reply to this comment
  21. bengkungmoden

    Mar 03. 2015

    nice info. tq

    Reply to this comment

Leave a Reply