Terima Kasih, Rindu Awak 200%

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Wah agak lewat memulakan kerja eh..eh..kerjalahlah sangat. Maklumlah task hari ini mengemas bilik jahit yang terbongkang macam tongkang pecah. Hari akhir masuk bilik jahit masa nak adjust labuh jubah princess cut katanya ahaks..dan apa pula kaitan dengan terima tasih, rindu Awak 200% adakah ia berkaitan dengan novel saya rindu awak 200% tu?

Ebook Lengkap Jahit Baju Kurung Moden Pelum!

Menyampah aku!

Ginilah ceritanya hari ini tak pasal-pasal Suri pakai jam tangan..erk.. kes fail baru di buka jeng..jeng..untuk tempoh 2 tahun yang lepas punya ceritanya yerk..

Suri : Awak jam tangan saya hilang..

Dia : Agaknya jam tangan itu dah tiup angin itu pasal hilang sahaja..

Anak :Ibu salah letak agaknya! eik..

..Masa jam tangan itu hilang sungguh kecewa hati nuraniku yang bersih bak pencuci clorox maklumlah itukan hasil pertama usaha gigih mengumpul wang memasang iklan dekat blog..

Entah macam mana dia mengemas dapur belakang rumah maknya. Dia cuma ter..ternampak sahaja. Katanya begini.

Dia : “Saya jumpa dia menyorok dekat celah kayu”

Suri : “Kayu? kayu api..mana mungkin jam tangan itu dema buat bakau pakai kayu api hanya semata-mata nak kacau dodol ..”

Dia : “Bukan, jam tangan awak tu tidaklah jauh terbang sampai ke Selat Melaka tapi tersorok dekat belakang tiang kayu itu!”

Suri : “Oh!terima kasih, rindu awak 200%!”

Dia : “Rindu saya atau jam tangan alba?”

Suri : “Erm…”

Makanya hari ini Suri pakai jam tangan. Tapi terpaksa jugalah pakai masa duduk dalam rumah kerana jam dinding ruang makan rosak! Cuma jam dinding dekat ruang tamu sahaja yang masih bernyawa.

Oh tak! sanggup Suri berlari anak-anak ke dapur semata-mata hanya nak tengok jam dinding dekat ruang tamu. Sekarang ini perasaan bila memakai jam tangan kembali seolah-olah Suri sudah boleh budget kerja dengan lebih cekap berbanding sebelum ini. Bab semasa mengukus menggunakan takada double grill panmasa itu selaunya tetap tepat gitu.

Lazada Malaysia

Suri : “Rasa rindu dan mood macam tengah berkerja pejabatlah pula uh.kak..cik.. encik ada kerja kosong tak?”

           :  “ekekeke..”

Pstt..Anda ada kenangan tentang jam tangan tak? kongsikan bawah 😉 terima kasih rindu awak 200% !

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

38 Responses to “Terima Kasih, Rindu Awak 200%”

  1. Myra Jay

    Aug 06. 2014

    Waahh kelas U buat kerja rumah ngn dapur pakai jam tangan..

    hehee rindu ke jam 200%, rindu ke si dia? mestila lebih kan 🙂

    Reply to this comment
  2. Ezlaila

    Aug 06. 2014

    Dah lama tak pakai jam, asyik hilang kat surau sebab tertinggal masa amik wuduk. Last2 malas lah nak pakai jam. Guna hs jer. hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 07. 2014

      alah mudah sahaja bila ada hp saya hp tak ada cuma tab ada tab anak jadikan buat main aktiviti game belajar dia uhuk..

      acener boleh hilang tu??

      Reply to this comment
  3. Hafizul

    Aug 06. 2014

    Hahaha..ingtkan apa yang dirindukan sampai 200% tuuu…

    Reply to this comment
  4. akubiomed

    Aug 06. 2014

    Memang agak susah kalau jam dinding rosak. Nampaka gaya makan dengan jam, tidur dengan jam dan mandi pun dengan jam. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      susah nak katakan ab jam saya sekarang sudah ber”wap” kelmarin hantar kedai betulkan dalam jam tu tapi dia kata org tu tak tutup kaca jam saya dengan betul uh..

      ekeke..tapi saya rasa bila pakai jam macam saya mula masuk kerja pejabat semua 🙂

      Reply to this comment
  5. NadyaBubble

    Aug 06. 2014

    Jam tangan cicir tak tahu di mana 🙁

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      saya dah jumpa tapi kena juga pakai sebab salah satu rindu nak berkerja semula uh… ;(

      Reply to this comment
  6. Tudung Labuh Online

    Aug 06. 2014

    Kalau dah rezeki kita.. hilang pun pasti jumpa semula

    Reply to this comment
  7. ngemusik

    Aug 06. 2014

    udah lama gak pakai jam nih .hehe

    Reply to this comment
  8. zool

    Aug 06. 2014

    takde kenangan jam tangan sebab tak minat pakai

    Reply to this comment
  9. Denaihati

    Aug 06. 2014

    dalam rumah pakai jam tangan, nampak memang eklusiflah…heee

    Reply to this comment
  10. puteri kasih

    Aug 06. 2014

    puteri tak suka pakai jam tangan…kalau keluar mana-mana harapkan telefon je..hehehe

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Aug 06. 2014

    korea dan white coffee untuk suri 🙂

    Reply to this comment
  12. ajumohit

    Aug 06. 2014

    syukur ketemu lagi jam tangan, kali ini dah senang nak buat kerja kan

    Reply to this comment
  13. Norasikin

    Aug 06. 2014

    keje memasak kat dapur tak boleh pakai aksesori kat tangan. Sbb tu la saya selalu lupa mana letak. Akhirnya ntah kemana jam saya.
    Selamat hari raya suri. Maaf zahir batin

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 07. 2014

      heee..kerj aguru lagi perlukan jam tangan nak set masa masak kuah kuih bila heeee..

      ya selamat hari lahir kak nora 😉

      Reply to this comment
  14. myliferia

    Aug 07. 2014

    Good idea ni, tapi jam tangan ku pulak dah abis bateri. Harus pergi tukar.

    Samalah kite, jam dinding kat dapur jer yang ok, Yang lain satu tumbang, satu dah padam….hehe

    Reply to this comment
  15. Hero Borneo

    Aug 07. 2014

    Suri memang alert dengan masa..bagus tu..cuma masa tidur jangan guna jam tangan ..ganggu sistem badan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 07. 2014

      tak pernah pula buat lagu tu hii alahai kalau nak tdo selu benda ada macma jam ke ni wajib di tanggalkan heee

      Reply to this comment
  16. Raudzah

    Aug 07. 2014

    Dah lama tak pakai jam tangan..Yalah hp kan almost 16 hours ada kat tangan ..he..he

    Reply to this comment
  17. Raudzah

    Aug 07. 2014

    Invest di sni…

    Reply to this comment
  18. ema

    Aug 07. 2014

    akak ni jenis tak boleh pakai jam sebab tangan gatal..tp sejak dapat hadiah jam tangan sempena hari lahir… tak pakai rasa janggal pula…

    Reply to this comment
  19. Hazmin Hamudin

    Aug 07. 2014

    Rindu jam rupanya ye. Ingatkan apa la tadi. Hehe

    Reply to this comment
  20. TehR

    Aug 07. 2014

    bila hati ku sedang rindu
    pada siapa ku mengadu
    bila hati bertanya selalu
    berlinanglah air mata ku

    riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiindu

    Reply to this comment
  21. umi

    Aug 08. 2014

    Hehe…
    Best sangat 200%

    Reply to this comment
  22. Kamil Salleh

    Aug 09. 2014

    Salam Suri… semoga apa saja jam yang Suri pakai dihara agar tepat pada masanya untuk membuat perkara-perkara yang memberi kebaikan, contohnya pergi kerja tepat pada masanya, solat pada awal waktu atau bila sudah tiba masanya.

    Reply to this comment
  23. Kamil Salleh

    Aug 09. 2014

    Sala Suri…masa itu emas, maka gunakan jam itu dengan sebaik-baiknya… bila rindu emak.. cepat-cepat pergi jengok mereka agar kerinduan awak 200% terlerai.

    Reply to this comment
  24. Mummy Dina

    Aug 10. 2014

    hahaha..pandai jam tu cari tempak menyorok ye..ngelat nak keje la tu..;)

    Reply to this comment

Leave a Reply