Buka Kedai Sendiri Pakej Lengkap Resepi Donat Dan Cakoi Hairul

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Buka Kedai Sendiri Pakej Lengkap Resepi Donat Dan Cakoi Hairul..eh, biar benar?

Tahu tak? masa hari rayalah Suri suka tunjukkan kemahiran membuat aneka cakoi dan donut yang sedia ada pada keluarga terdekat. Ewah.. semenjak jadi Suri rumah ini hanya berharap duit dari produk keluaran sendiri sahaja uh..mana cukup nak bayar duit pinjaman MARA lagi, semalam pasal renew ini, takaful anak lagi isyh..

saiz kecil molek sesuai makan untuk mulut comel jerh

saiz kecil molek sesuai makan untuk mulut comel jerh

Maka usaha lain apa benda jual sebahagian dalam gudang cahayacinta.com Suri mesti cuba buat sendiri untung-untung ada permintaan aku boleh buka meja lipat depan rumah.

Kalau ada perasan menu bergoyang ini telah selamat menjadi santapan kami anak- beranak hiii. Kali ini mahu tukar angin entah ke berapa pusingan Suri pernah cubalah edisi donut kecoh  sekarang bikin pula dua variasi iaitu donut comel saiz kecil nd donut BESAR saiz big apple katanya cara add dengan pemanis makanan uh..sedap..lagi salut coklet blh..blh..blh… “rahsia”

“..aku suka kala ijau macma daun keladi tu..”

“..suka letak kacang badam atasnya..”

“masalahnya kau tahu ke cara nak membuatnya?

inilah guru masakan saya!

inilah guru masakan saya!

Cikgu mana pula mengajar kali ini semestinya Mohd Hairul Hissam beliau sudah mempunyai pengalaman membikin bidang pembuatan menu petang dalam beberapa buah hotel terkemuka di Malaysia. Pendek kata menu yang berasaskan pakej lengkap resepi aneka cakoi dan aneka donut mendapat banyak sambutan menggalakkan dari pelanggan maya.

saiz besar kena lebih kali ngap!

Sekali buat terus menjadi. Amat bestnya juadah ini sungguh sesuai untuk korang nak cuba dapatkan duit poket sampingan atau untuk buat makan sendiri.

“Sekarang sudah boleh buka kedai sendirikah? “

“Boleh! sebab ada ilmu dan pengalaman dari bro Hairul

“Kau jamin?

“Mesti apa-apa hal aku boleh pm dia bila-bila masa jer 😉

Nampak gaya tak rugi Suri mencuba donut bersadur cokelat dan sira dengan manik-manik warna-warni gitu heee..bikin gempaklah sikit maklumlah mood beraya masih tebal lagi.

pst..Lebih suka buat cakoi sebab simple dan donut boleh main hias bagai mudah menarik minat anak dan suami makan..makan dan makan!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

38 Responses to “Buka Kedai Sendiri Pakej Lengkap Resepi Donat Dan Cakoi Hairul”

  1. Ezlaila

    Aug 05. 2014

    Cakoi dan donat nie memang ramai peminat. Kalau pi pasar malam sekejap jer dah licin orang sapu, lebih2 lagi yang sedap, lembut dan gebu, hehe.

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      itu semua menepati cita rasa anak malaysia gee..yang manis dan panas selalu sahaja lariskan

      Reply to this comment
  2. onlajer

    Aug 05. 2014

    haha tak perasan pula si hairul ada buat donut sekali 🙂

    Reply to this comment
  3. Denaihati

    Aug 05. 2014

    wah..ala-ala big apple ni, mesti laris banget. jenuh juga nak sediakan kalau tetamu raya ramai.

    Reply to this comment
  4. Ummi Hanie

    Aug 05. 2014

    rajinlah suri ! 🙂

    Reply to this comment
  5. chii

    Aug 05. 2014

    lama nya chii x makan donut ngn cakoi..ni yg rasa nk g cari blk jap lg ni :p

    Reply to this comment
  6. Mummy Dina

    Aug 05. 2014

    bestnye tengok donut gebu tu..dia ade ajar cara buat sos cakoi skali x?sy suka makan cakoi dengan sos hijau tu..:)

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      mesti ada. tak kira sos apa nak buat or suka mesti ada cara betul nak buatnya bertahan lama ye tak heee…

      itulah pentingnya berguru lalalala..

      Reply to this comment
  7. hafizi

    Aug 05. 2014

    suke cakoi tapi tak boleh makan byk byk nnti pening kepala sebb banyak minyak yng meresap..

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      masa nak angkat kena toskan dahulu jangan terus masuk mulut ya heee…

      cukup pakai minyak masa hanya 3 kali goreng lebih bahaya. kalau nak makan benda bergoreng bolah bukan tak boleh hee tapi berpada-pada 🙂

      Reply to this comment
  8. Solehah

    Aug 05. 2014

    Kalau boleh buat sendiri lagi bagus

    Anak anak pun suka makan donut big apple i.

    Buat air tangan ibu kat rumah. Lagi sedap dan jimat

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      benar sungguh itu jimat.kalau beli mahal dapat makan pun sesekali jer mahal satu hal heeee

      Reply to this comment
  9. akubiomed

    Aug 05. 2014

    Suri letaklah cokelat rice tentu budak-budak suka.

    Reply to this comment
  10. puteri kasih

    Aug 05. 2014

    puteri lebih suka makan donut berbanding cakoi…kalau donut yang bersalut coklat memang lagilah sedap 😀

    Reply to this comment
  11. TehR

    Aug 05. 2014

    sedapnya nampak
    ada lagi ke, suri?

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      syukur sebab anak suka cokelat letak tebal siap jilat..

      suami suka sira gula halssudah habis kena tunggu round seterusnya eh.. 🙂

      Reply to this comment
  12. Hero Borneo

    Aug 06. 2014

    nama cikgu masakan itu macam kenal je..

    Reply to this comment
  13. zara

    Aug 06. 2014

    Wah nampak sedap donut tu suri..cecah kopi panas petang2 pon sedaaap..saiz yang kecik tu buakn sahaja sesuai untuk anak2, mak-mak pon suke..telan sebiji2 sambil tulis entry ye suri hehe..

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 06. 2014

      ah..yang donut bawah itu pula saiz besar gigit kena banyak kali aduh..

      ayuh adun lagi satu doh untuk donat perisa cokelat rice 😉

      Reply to this comment
  14. ema

    Aug 06. 2014

    feberet anak ni kuih donut…. buat sendiri lagi puas hati…

    Reply to this comment
  15. Hafizul

    Aug 06. 2014

    Wah-wahhh..dah tu apa komen mereka yang telah mencuba tu?hehe

    Reply to this comment
  16. Hazmin Hamudin

    Aug 07. 2014

    Nampak menarik donut tu. Kalau diberi rasa tu confirm lagi sedap. Hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Aug 13. 2014

      ya sedap..sedap banyak makan tak larat cuma mampu buka edia depan umah jer lagi 🙂

      Reply to this comment
  17. Hazmin Hamudin

    Aug 07. 2014

    Nampak menarik donut tu. Kalau diberi rasa tu confirm lagi sedap. Hehe

    Reply to this comment
  18. mai has

    Aug 13. 2014

    bak kata Chef Li, cakoi adalah perniagaan yg keuntungan marginnya tinggi…

    Reply to this comment
  19. Vee Sandi

    Sep 27. 2014

    pos sikit itu ‘big apple ‘ mai sini … saya juga suka buat donat …

    Reply to this comment
  20. resep makanan

    Oct 06. 2015

    pengen tahu cara buatnya …

    Reply to this comment

Leave a Reply