Biskut Red Velvet, Baju Raya Kami Dan Tudung Labuh Muslimah Bidang 60 dan 45

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

 Cak!

Yahooo!!! Suri sudah dapat tab kembali. Apa terjadi semua sms, what up dan panggilan telefon telah Suri balas dengan segera. Tapi masih ada juga tanya pasal stok tudung labuh 60 bidang dan tudung labuh 45 bidang ituh… Sudah cakap jualan ramadhan telah tamat mungkin next bath akan buka lepas raya kira-kira pertengahan bulan ogos. Tapi anda still tanya lagi pada hakikatnya telah maklum dekat sana uh..

tempahan tudung labuh dari pelanggan

tempahan tudung labuh dari pelanggan

Suri tak buat promosi sangat tapi kalau ada terperasan kiranya potongan harga yang anda dapat itu dah kira rezeki koranglah yer hii…hi…

My Jubah Leretlah !!!

DIY Baju Raya

DIY Baju Raya

Dua minggu penghujung ramadhan Suri teramat sibuk. Semalam baru sahaja Suri sudahkan baju kurung moden untuk anak yang ada poket a.k.a kocek untuknya kata nak isi duit raya nanti. Suri punya  urm..beberapa helai jubah jugalah aha… 😉

Tahun ini Suri buat tema kala oren nd kelabu tahi anjing hiii…

Abang mesti segak dengan baju melayu warna sama juga..

Anak..lain kala sebab..? eh nantilah Suri cerita eh uh..

Malam semalam selepas Suri selesau berbuka dan solat berdesup Suri hadap pula aktiviti membuat kuih raya lagi heee.. Resepinya adalah biskut red velvet cahayacinta  NGHEE…

BUDGET Bikin Kuih Raya Murah

Bahan -bahan membuat biskut red velvet:-

  1. 120g planta
  2. 10g gula minyak sapi -suri pakai minyak masak biasa
  3. 100g gula kastor
  4. 120g tepung gandum-diayak
  5. 50g tepung beras-diayak
  6. 50g badam-cincang
  7. 1 biji kuning telur
  8. 1 sudu besar serbuk koko-tak guna pun hii
  9. 1/2 sudu besar esen vanilla
  10. 1/2 sudu besar pewarna merah
  11. 30g cokelat cip putih
  12. 30g coklat cip
Biskut Red Velvet Cahayacinta.com

Biskut Red Velvet Cahayacinta.com

Cara mudah membuat biskut red velvet :

  1. Pukul planta, minyak masak dan gula kastor sehingga kembang. Tambahkan telur dan gaulkan sehingga sebati.
  2. Masukkan esen vanilla, pewarna merah dan pukul sehingga sebati.
  3. Masukkan tepung, badan dan cokelat cip, gaul sehingga sebati.
  4. Ambil adunan dengan dua sudu teh dan susun di atas loyang.
  5. Hiaskan permukaan biskut dengan beberapa biji cokelat cip dan badam serta bakar pada suhu 150c selama 18-20 minit.
  6. Sejukkan biskut atas rak sebelum menyimpan dalam bekas kedap udara.

Pertanyaan tudung boleh pm sini

Aduan patah hati sana

Apalagi..cukuplah heee..btw rindu nak balas jejak korang kembali. Tunggu eh.

Love u !

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

35 Responses to “Biskut Red Velvet, Baju Raya Kami Dan Tudung Labuh Muslimah Bidang 60 dan 45”

  1. Mummy Dina

    Jul 23. 2014

    Untungnye kalau orang pandai jahit ni kan..boleh jahit sendiri je..tak yah sibuk2 nak cari taylor dah..:)

    Reply to this comment
    • Suri

      Jul 24. 2014

      mudah sahaja mummy dina kalau kita nak belajar membuatnya..ada rasa gian klu tak buat ni semua heee

      Reply to this comment
  2. KesumaAngsana

    Jul 23. 2014

    Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    Reply to this comment
  3. Mazni Azmi

    Jul 23. 2014

    Semakin maju bisnesnya. Tahniah sis 🙂

    Semoga makin banyak rezeki untuk anak anak da keluarga

    Reply to this comment
  4. akubiomed

    Jul 23. 2014

    Eh samalah kuih raya Suri dengan saya. Biskut Red Velvet. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Jul 23. 2014

      😉 saya buat dua variasi satu letak koko satu tak letak koko ngheee…jom raya 😉

      Reply to this comment
  5. onlajer

    Jul 23. 2014

    Wah dah jumpa dua blogger yang buat bisku Red Valvet ni 🙂

    Reply to this comment
  6. mai has

    Jul 23. 2014

    rajinnya buat kuih raya!!saya jangan harap lah…hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Jul 23. 2014

      saya tak rajin sangat tapi suka mencuba pastu rajin nak buat dia ikut mood juga sis mai heee..tpi tiap2 tahun ada buat tak dalam 2 ke 3 jenis. tu bawa kt mk mertua dan umah mak kt melaka hii

      Reply to this comment
  7. ajumohit

    Jul 24. 2014

    rajinnya suri buat kuih raya, nak rasa sikit 😉

    Reply to this comment
  8. Ezlaila

    Jul 24. 2014

    Wahh macam2 Suri buat, seronok lah nanti dapat beraya sakan bersama keluarga tersayang.

    Reply to this comment
    • Suri

      Jul 24. 2014

      apa sakan tu heee benda buat kalau badan saya sihat sebab saya pula jenis suka buat dari tak buar rasa tak meriah pula hee.

      syukurlah..

      sis apa cerita pula?

      Reply to this comment
  9. zara

    Jul 24. 2014

    Salam suri..hebatnya…menjahit boleh buat kuih raya lagi ye..biskut red velvet tu nampak sedapnye..almaklumla puasa kan biskut mayat pon boleh terliur 😉

    Reply to this comment
  10. ema

    Jul 24. 2014

    baru nak tanya, eh’ macam pernah tengok rupa biskut ni…sekali baca komen hah, dari bro biomed…

    Reply to this comment
  11. Raudzah

    Jul 24. 2014

    Comel kuih tu..Tapi apasala fokus jauh sangat..Close up sikit..he..he..

    Reply to this comment
    • Suri

      Jul 24. 2014

      kuih biasa je tu kalau deat lagi tak nampak ini kira jarak ambil gambar palig doket heee

      Reply to this comment
  12. Raudzah

    Jul 24. 2014

    Dove for you…

    Reply to this comment
  13. Layla

    Jul 24. 2014

    wahh, jimat belanja ni..jahit baju sendiri, buat biskut raya sendiri..tang nama biskut tu lovely sungguh..red velvet cahayacinta tuu..;)

    Reply to this comment
  14. titan

    Jul 24. 2014

    rasa geram plak tengok biskut valvet tu. laparr..

    Reply to this comment
  15. Hafizul

    Aug 03. 2014

    Wah-wah..sempat lagi siapkan baju ekk..hehe..

    Reply to this comment
  16. Afiffuddin

    Aug 05. 2014

    Beli tudung dapat free biskut red velvet ok gak.

    Reply to this comment
  17. Ummi Hanie

    Aug 06. 2014

    sedapnye biskut merah suri….

    suri ada buat tudung labuh satin?

    Reply to this comment

Leave a Reply