Daiso Japan RM5 Jer

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Daiso japan RM5 jer hampir ke semua barang yang ditawarkan adalah dalam bentuk ringgit malaysia lima ringgit sahaja. Jika di Ipoh barang seperti ini mudah didapati dalam pusat membeli-belah  Aeon. Kalau di tempat lain maaflah Suri kurang pastilah hu..hu..

Hadiahkan ini untuk yang tersayang

Apa yang menariknya produk dari Jepun ini:

  • Ada menjual kotak pelbagai saiz, warna dan bentuk. Kalau kata ada kotak berbentuk empat segi polka dots saiz kecil sehingga saiz besar maka  mulalah hati ini berdetik

“..aku rasa nak jer borong kesemua kotak-kotak yang comel ini..”

  • Terkadang Suri suka mencari barang kraf di kedai buku popular hii sudah alang-alang memborong empat bijik buah novellah katakan..tapi itulah sayang seribu kali sayang barang yang di cari tidak ada maka daisolah salah satu tempat yang wajib Suri pergi kerana ia tidak menghampakan anda sama-sama 🙂
  • Beberapa sudut untuk diy. Bagus untuk anda yang baru  berjinak-jinak dalam dunia diy.
  • Menjual baju gebu ala-ala korea itu. Best ada sarung tangan, sarung kaki berwarna pelangi ahaks terasa nak beli dan pakai sahaja 😉

  “..barulah jiwa sentiasa muda and cool gitu..”

  • Beg tangan yang comel, beg untuk simpan baju kotor pun ada. Cuma pilih mana yang berkenan dan pay rm5.00 sahaja untuk satu barang!

Kali ini Suri memborong:-

Magnet note – warna warni- mudah segala note lekatkan dada  peti ais.

Double clip– khas untuk kertas dan projek quilling

Cork coasters– alas menu makanan atau minuman yang panas

Dia menjahit tanpa henti!

Papan note – Suri panggil papan luncur haaa..my projek quilling jugalah.

“..Motif beli papan note?”

“..sebab minat dan bukan beli di gunakan untuk tepek note comel-comel tu..”

Bekas plastik– andai anda seorang yang gilakan bekas comel untuk menyimpan manik-manik, segala macam jenis bentuk butang, quilling projek benda ini serius dapat membantu kerja kraftangan anda.

“..kalau nak simpan kerongsang pun boleh”

“..kalau nak simpan HATI?”

“..simpan hati tak  muat ar korang wajib luahkan pada si dia ler..”

Kotak hadiah polka dots – Khaskan untuk menyimpan renda, lace kain comel-comel untuk bikin homemade ini hii..

Pernah tak anda membeli barang di daiso japan RM5 jer. Masa itu korang borong barang apa eh?

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

44 Responses to “Daiso Japan RM5 Jer”

  1. ema

    May 27. 2014

    memang tak bayar RM 5 kalau singgah di sana..pastinya akan lebih..mana cukup beli satu barang..

    Reply to this comment
  2. Sis Vee

    May 27. 2014

    setakat ni daiso ada kat tgh kl jer . klu kat sini tetiba ada , perghhh mmg berderet lah org pi menyopping … libresse n lactacyd x de kat daso kot .

    Reply to this comment
    • Suri

      May 27. 2014

      haa.nampak gaya dia ada dekat town ya..sini ada dekat dalam pasar aeon sahaja. best juga membeli sb berbaloi day beli kedai diy tu

      terima kasih

      Reply to this comment
  3. Hafizul

    May 27. 2014

    tapi sayang..kat sini tak ada pulak..hahaha

    Reply to this comment
  4. nOesuhaimi

    May 27. 2014

    noe biasa dengar Daiso ni…tapi tak pernah jejak lagi…macam menarik je tempat ni…

    Reply to this comment
  5. akubiomed

    May 27. 2014

    Saya setiap kali ke Daiso tidak akan pulang dengan tangan kosong. Begitu juga setiap kali ke Mr. DIY. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      May 27. 2014

      barnag murah dan tahan lasak jugalah.eh wajib tak pulang dengan tangan kosong macam-macam ada 😉

      mr DIY ada juga barang beli. nanti saya review pulak ngheee..

      Reply to this comment
  6. Anim

    May 27. 2014

    dulu ada kedai 100 yen bertentangan dengan Ipoh Parade..kalau ke Ipoh, tempat itu dituju. la sudah ditutup. sudah bertukar jadi Daiso Japan ke suri?

    Reply to this comment
    • Suri

      May 28. 2014

      eh itu punya kedai dah tutup.kedai tu lagi mahal whooo!!! ni bukan dekat sana tapi dekat dalam aeon section 18 tu

      Reply to this comment
  7. ajumohit

    May 27. 2014

    mmg rambang mata masuk daiso ni, semuanya nmpk cantik dan comel aje

    Reply to this comment
  8. Raudzah

    May 27. 2014

    cute kotak-kotak tu suri…kalau kita pun mesti nak borong banyak-banyak..

    Reply to this comment
  9. Raudzah

    May 27. 2014

    2 X lactacyd for you..

    Reply to this comment
  10. Ammar

    May 27. 2014

    Murahya.. Nak beli jugak lah..

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    May 28. 2014

    tak sah kalau tak borong banyak-banyak kan…barang-barang craft..memang wajib dibeli..hehe

    Reply to this comment
  12. puteri kasih

    May 28. 2014

    selamat malam suri…puteri belanja volks, nestum dan lac…suka tak? hehehe

    Reply to this comment
  13. suriaamanda

    May 28. 2014

    Dh lama x terjah Daiso….

    Reply to this comment
  14. Ismail N

    May 28. 2014

    Loo.. mcm bini dan anak pompuan kawe gak.. Mmg suka beli brg kat Daiso… Kalau dah masuk kedai, kawe boleh sempat habis makan Nasi Ayam Penyet, baru diaorg keluar 😀

    Reply to this comment
  15. encikarman

    May 28. 2014

    brg2 cute2 sbb tuh gegirl suka

    Reply to this comment
    • Suri

      May 28. 2014

      banyak pilihan barnag dapur pun ada, beg, hiasan dinding atau perkebunan punya barang pun ader

      Reply to this comment
  16. zara

    May 28. 2014

    bestnye kat sini xde daiso..barang kraf mcm kain felt pun ade jual situ huhu

    Reply to this comment
  17. Sya Isya

    May 28. 2014

    memang 1 barang RM5. Tapi kalau masuk sana, bukan RM5 je yang keluar dari purse. So, memang mengelakkan diri dari masuk kedai Hinode (kat Jusco ada kedai ni). Barang RM5 🙂

    Reply to this comment
  18. cik lisa

    May 28. 2014

    murah, berkualiti, jimat dan comel! hehe

    Reply to this comment
  19. Denaihati

    May 28. 2014

    nampak kemas simpan pakai kotak-kotak made in Japan ni, murah pulak tu.

    Reply to this comment
  20. Hazmin Hamudin

    May 29. 2014

    Ramai jugak yang suka memborang dekat Daiso ni sebab harganya kan.

    Reply to this comment
  21. limie Shaklee

    May 29. 2014

    suka datang ke daiso..

    rambang mata nk pilih barang

    Reply to this comment
  22. Mummy Dina

    May 29. 2014

    saya blom pernah masuk lg daiso kt KL ni..selalu lalu depan kedai je..tp lately ni ramai yang bgatu best..so, nanti wajib try singgah ni..

    yang pasti memang kene standby lebih RM5 la kot..hehe

    Reply to this comment
  23. Jannah PS Low

    May 30. 2014

    saya memang suka gi Daiso. setia city mall. selalu gak rm5 + rm5 + rm5 + rm5… he he
    kekadang sampai rm50 ha ha

    Reply to this comment
  24. amirulfaiz

    May 31. 2014

    Hehe. RM5 jer, umpan tu, supaya kita berbelanja lebih dari RM5 jer.

    Reply to this comment
  25. The Reluctant Shopper

    May 31. 2014

    Dulu suka beli benang kait kat Daiso, tp tak lg sbb kat kedai benang lg murah. Skrg suka beli basket atau benda2 gardening. Mesti budget dulu before masuk Daiso… 😀

    Reply to this comment
  26. blog amir

    Jun 02. 2014

    bagi saya orang perempuan suka kot sebab banyak benda2 kecil gitu. hehe.

    saya pernah masuk sekali sahaja. tu pun tak beli apa-apa. hehehe

    Reply to this comment
  27. Fiza Rahman

    Jun 03. 2014

    Memang rambang mata klo masuk sini.

    Reply to this comment
  28. Myra Jay

    Dec 15. 2014

    Nak kena p melawat Daiso la camni

    Reply to this comment

Leave a Reply