Kasih Tercampak Pada Sepasang Baju Melayu Dan Baju Kurung Moden Kain Kipas Belakang

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Kasih tercampak pada sepasang baju melayu dan baju kurung moden kain kipas belakang.  Masa bila nak beli tak payah beli baik korang buat sendiri baju kurung dan buat baju melayu lagi jimat dan puas hati.

Pendek kata kalau orang nak buat dress kain duyung bukan kain kipas belakang pun tak kisah. Yang kisahnya bila orang tengok design anda ada kelainan dan meletups..letup..

Will..will..will kata homemade baju kurung jari jemari sendiri

So agak mustahillah design yang kita buat akan ada sama paten dengan orang lainkan. Kasih tercampak pada baju melayu sepasang dan  baju kurung moden kain kipas belakang bukan setakat suami yang memakainya nampak segak dan kacak malah jangan terkejut sekiranya akan  ada orang memuji hasil kerja tangan anda itu lagi menusuk kalbu dan memuskan hati yer tak.

Pstt..kalau ada anak lelaki betapa seronoknya  mereka pakai baju ini secara sedondonkan dengan bapaknya 🙂 Tak pun kalau ada anak perempuan uh.. Suri suka.

Kasih tercampak pada baju melayu sepasang dan  baju kurung moden kain kipas belakang

ini baju kurung anak saya !

Kasih Tercampak pada sepasang baju melayu dan baju kurung moden kain kipas belakang. Sah kasih akan tercampak kerana bila kita berusaha bersungguh-sungguh membuat sepasang baju melayu dan baju kurung moden kain kipas belakang mestilah si pemakainya akan menyarungnya baju itu dengan rasa terharu dan bangga. Sebab yang tersayang buatkan itu lebih di hargaikan 🙂 berbanding dengan baju yang di beli siap di kedai.

LAGI!! Ebook Jahit Pelbagai Jubah

P/s: Tahun ini kami bercadang nak berfesyen design baju hari raya 2014 gempak 😉

“boria” bukan sebarangan boria tapi boria mai from homemade sendirilah 😛

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

30 Responses to “Kasih Tercampak Pada Sepasang Baju Melayu Dan Baju Kurung Moden Kain Kipas Belakang”

  1. Raudzah

    May 03. 2014

    Salam Sabtu Dera..Tengah bayangkan kain kipas belakang ni..Hmmm…

    Reply to this comment
    • Suri

      May 03. 2014

      wsalam.kain mudah jer buat kalau kit aikut toturila dalam ebook ini. pasti peneragan ini mudah, langkah demi langkah sehingga teknik ambil ukuran dengan betul, potong pola baju dan kemasan akhir sekali.

      kalau habis belajar sah benda lama-kelamaan akan jadi biasa bila kita membuatnya.

      jOM beli 😉

      Reply to this comment
  2. Tehr

    May 03. 2014

    tak tahu apa kain kipas belakang
    yang ada lipat2 kat belakang tu ke?

    Reply to this comment
    • Suri

      May 03. 2014

      ya lah cikgu tehr yang ini ada teknik dia sekali. kalau kita tak faham kita terus pm/fb/yahoo/call puan sal ini heee…dia tak lokek ilmu jadi tak salah kita mencuba sebab rata2 banyak pembeli dha berjaya buat baju sendiri.

      best kalau tka faham ebook boleh baca berulang kali sampai katam.kalau kita belajar dekat guru face to face leceh masa guru ada bolehlah dia layan kita dia ada tugas nak bg pelajar lain juga.

      part sedih masa belajar dlm kursus faham bila tiba umah blur sayangkan duit dan tenaga buang begitu sahaja.

      Reply to this comment
  3. Hanafi Abdullah

    May 03. 2014

    cantik baju..pandai suri buat!!

    Reply to this comment
    • Suri

      May 04. 2014

      Alhamdulillah permula susah kalau kita tak tahu langsung tapi percayalah kalau di buat latih tubi hari-hari saya yakin akan ada perkembangan lebih baik selepas itu dari hasil yang sebelum ini.

      kit amesti yakin dengan apa kita buat jangan teragak-agak mesti yakin pada diri sendiri baru boleh berjaya. kalau nak harap orang berikan galakan dan sokongan memang bila-bila masa pun boleh.

      pucuk pangkalnya hati kita nak mulakan langkah baru 🙂

      Reply to this comment
  4. hafizmd

    May 03. 2014

    Wah…boria homemade mmg terbaiklah suri!

    Reply to this comment
  5. Kamal Mustafa

    May 03. 2014

    Yang penting kena ada minat, kalau dah minat bermacam design boleh buat.

    Reply to this comment
    • Suri

      May 03. 2014

      ya syukur mula-mula berjinak dnegan baju kurung lepas itu jubah pula ini best beli ebook semua pakej yang kita nak dah siap ada.jangan kedekut duit ini ilmu kalau beli tak rugi punya heee…

      jika orang tengok dah tegur apa lagi sah akan datang orang nak ikut desihn macam kitakan 😉

      minat dulu pastu datang rezeki punya.insyallah satu persatu akan datang menyusul kalau kita ada keinginan untuk belajar dan ikhlas hati dalam menuntut ilmu.

      Reply to this comment
  6. puteri kasih

    May 04. 2014

    selamat berhujung minggu sahabat ku. Sihat ke? 🙂

    bestkan bila dapat menjahit sendiri..bila mengayakan baju kurung tu nanti rasa lebih puas hati 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      May 04. 2014

      ya selamat hari ahad 😉 syukur

      benar saya rasa kalau jumpa kain mau buat baju itu baju ini hee..jubah apa lagi suka sayang sangat2 🙂

      Reply to this comment
  7. puteri kasih

    May 04. 2014

    ketuk dua kali darlie dan whisper…tak perlu beli kat kedai..hehe

    Reply to this comment
  8. zik

    May 04. 2014

    ada permintaan tuh, raya pun dah nak dekat nih…huhu

    Reply to this comment
  9. onlajer

    May 04. 2014

    untung betul lah orang yang teror menjahit nih

    Reply to this comment
  10. Denaihati

    May 04. 2014

    kurang faham macam mana bentuknya,..heee. fesyen baru kot

    Reply to this comment
  11. KesumaAngsana

    May 05. 2014

    wah mmg simple but menarik lah… sesuai sgt !

    Reply to this comment
  12. Hafizul

    May 06. 2014

    Hehe..lepas ni kasih tercampak pada jahit jubah pulak yer…

    Reply to this comment
  13. peluang usaha

    May 07. 2014

    halo salam kenal

    Reply to this comment
  14. Anuar

    May 08. 2014

    Bestnya Suri… Nampaknya Suri boleh buka tempahan jahitan Baju Melayu dan baju Kurung Moden untuk Hari Raya nanti… 😉

    Reply to this comment

Leave a Reply