Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2014 Segalanya Mungkin Boleh Berlaku aHA…

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2014 Segalanya Mungkin Boleh Berlaku aHA….Hari Buruh atau lebih mudah sebut selamat hari pekerja. Hari yang kebanyakannya umat bercuti. Namun..namun begitu masih juga ada di antara kita tegar berkerja sebab bakal dapat double payment katanya boleh 😉

Orang yang rajin berkerja mesti banyak masyuk

Orang yang malas berkerja duit segan nak masuk

Labour day, adalah saat yang paling baik jika kita dapat berkumpul bersama keluarga. Jika selalunya bapa akan bergegas keluar pagi dari rumah untuk ke pajabat si ibu pula sebahagiannya ke ceruk andai kata dia jadi suri rumah macam Suri ler 😉

Hari cuti buruh segalanya mungkin boleh berlaku.

..bukan cuti sekolah sahaja tidak perlu ke sekolah tapi mak bapak pun turut bercuti juga. Ini yang akan membuatkan hati anak-anak akan bertemu girang bagai minuman cap rebena hoYEh!

Apa bestnya hari pekerja ini?

Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2014 Segalanya Mungkin Boleh Berlaku aHA :-

  • Waktu ini anda jangan sesekali beronline. Tolonglah lupakan seketika dunia maya untuk mereka sebab Suri yakin dan benar pasti masa itu akan anda buang masa itu tanpa korang sedarilah. Saat ini lakukanlah lebih dari hari yang biasa di mana anda mula belajar cara menghargai orang di sekeliling anda.
  • Masa inilah korang boleh berborak panjang bersama teman, adik – beradik, kemesraan bersama suami dan isteri yang sibuk kali ini dapat di jalinkan dengan sempurna sekali tanpa ganggun panggilan telefon daripada Big Bos heee..

TAK KENAL MAKA AKU MAU BERCINTA

DOWNLOAD DOA PENGASIH SEJATI

  • Isteri yang jarang ke dapur akan mula mengalunkan irama mesin pengisar, mesin basuh, dangdut lesung batu nak buat sambal belacan katanya. Bagi isteri yang selalu ke dapur mungkin masa ini kalian gedik lebih sikit.

Hari ini badan i lemah gamailah U uh…apa kata kita pi makan dekat tasik raban section 18 boleh? ahaks.. 😉

  • Pakat-pakat bersama anak dalam bilik supaya ajak anak sokong rancangan anda untuk menonton pawagam. Alah cerita yang itu..itu..ah yang itulah kan best! 😛
  • Skill merajuk sekejap

Bang hari ini Cik Kamdar and Tuan Nagoya ada buat sale. Jomlah teman mila pi borong kain nak buat baju raya untuk tahun ini ahaks..

  • Hujung bulan atau awal bulan Cik Kiah memang suka sebab apa diksss.. coz my mum say masa inilah kita menggempiskan duit poket sikit untuk beli..beli barang dapur ya aaha..tak kuasa mak Jah 🙂

Kisah terlondeh dapat baru!

  • Bila badan sudah penat berjalan. Makanan pun sudah selamat turun ke bawah apa lagi jomlah kita solat. Bukankah solat beramai-ramai itu mampu meraih pahala yang banyak.
  • Masa yang paling baik untuk melihat askar-askar bertempiaran kena bom, pengsan secara tiba-tiba sorang dalam bilik, satu atas sofa sebahagian atas permaidani adalah waktu cuit hari pekerja di mana semua umat tidur dengan penuh kerakusan. Kalaulah ada lalat mendarat dekat celah hidung sahlah dema idok le sesekali hiraukan kecuali ia menerbos lorong gelap! Dema sedar makna dema masih ok lagilah ya 😉

Hoyeh! Suri dah penat jadi cuba bisik sikit kat cuping telinga bersempena dengan Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2014 Segalanya Mungkin Boleh Berlaku aHA apakah aktiviti yang berjaya korang buat untuk hari ini  😉 🙂 😛

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

22 Responses to “Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2014 Segalanya Mungkin Boleh Berlaku aHA…”

  1. akubiomed

    May 01. 2014

    Hari Pekerja balik kampung ler. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      May 02. 2014

      macam best kalau kami nak balik kampung jauh pula bro sb esok anak sekolah suami berkerja

      Reply to this comment
  2. puteri kasih

    May 01. 2014

    ramai juga yang terpaksa bekerja hari ni…selamat bercuti untuk suri

    psttt..best tak jalan-jalan dengan suami dan anak anak tadi? 🙂

    Reply to this comment
  3. puteri kasih

    May 01. 2014

    ketuk-ketuk whisper dan darlie..buat bekalan bercuti…hehehehe

    Reply to this comment
  4. zik

    May 02. 2014

    Selamat hari pekerja.. Cuti bolehlah kunjung2 rakan blogger yang dah lama tak ziarah.. Hehe..

    Reply to this comment
    • Suri

      May 02. 2014

      ya boleh ziarah dan ketuk rumh maya blogger nanti mereka akan balas kunjungan semula 😉

      Reply to this comment
  5. faizal

    May 02. 2014

    selamat hari pekerja..didoakan bertambah bahagia

    Reply to this comment
  6. Raudzah

    May 02. 2014

    Salam Jumaat & Selamat Hari Pekerja Suri..

    Reply to this comment
  7. Raudzah

    May 02. 2014

    Cebu Air & Samsung Galaxy for you..

    Reply to this comment
  8. belajar online

    May 02. 2014

    iya selamat hari hari

    Reply to this comment
  9. Kamal Mustafa

    May 03. 2014

    Selamat Hari Pekerja Suri.

    Reply to this comment
  10. Denaihati

    May 04. 2014

    selamat hari pekerja, mungkin ramai yang smabung cuti jumaat untuk dapat cuti panjang.

    Reply to this comment
    • Suri

      May 05. 2014

      kalau kerja kerajaan molek juga itu heee tapi kalau kerja sendiri rugi pula bercuti sebab hari bercuti selalu banyak poket akan jadi tebal 🙂

      Reply to this comment
  11. Hafizul

    May 06. 2014

    Errr masih belum terlambat rasanya nak ucapkan selamat hari pekerja kepada suri..kerja kat mana sekarang ni?still suri rumah sepenuh masa ke?

    Reply to this comment

Leave a Reply