Nuffnang’s 7th Birthday Bash 2014

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Awas anda berada dalam entri James Bond 007! yeah itulah tema untuk sambutan hari ulangtahunnya yang ke 7. Serius sudah lama ia bertapak kali ini peluang itu di sapa. Suri pun tidak menjangkakan akan mendapat undangan dari Nuffnang’s 7th Birthday Bash 2014 sebab dalam fikiran pertengahan bulan march Suri hanya akan menghadiri aktiviti ini  dan ini sahaja. Entri last minute sempat di sertai ini.

Bila undangan dapat pada mulanya agak keberatan untuk hadir tapi atas sebab teringin juga nak merasa suasana dan tidak pernah ke Barbecue Garden maka perancangan di susun dengan sebaik yang boleh dengan memberanikan diri dari Ipoh ke Kuala Lumpur untuk menghadiri semata-mata dua event.

Maaf Suri tidak dapat naik kenderaan uber …tapi serius kereta uber sungguh mewah sebab kami dapat lihat masa nak keluar dari bangunan Barbecue Garden. Oh, tidak sempat curi gambar serius siapa dapat merasai pengalaman pergi dan balik naik uber sungguh menggujakan. Sebab amoi yang duduk satu meja kami dia kata best loh.

ejen a.k.a task nuffnang

ejen a.k.a task nuffnang

Suri sempat membawa seorang peneman itu pun atas usaha bro framestone di wallnya Suri mengajak sis manis Norfa Lyana. Terima kasih bro. Lepas seorang terjebak tak sangka pula sis Izzati Ghafur pun nak sertai sekali. Jadinya kami pergi bertigalah heee..

Antara hadiah yang menarik untuk hari yang berlangsung. Jika rajin bolehlah mencuba nasib ya tak. Hadiah Line paling best sebab bear tu nampak macam comel jer 🙂

Nuffnang’s 7th Birthday Bash 2014 di adakan di Barbecue GardenMalaysia Seperti yang di ketahui banyak blogger tidak puas hati maklum makana di sana sudah terang tidak halal jadi ada sebab untuk Suri tidak menjamu makanan ataupun minuman walaupun mereka ada mengatakan semua barang dan makanan di ambil dari pihak luar.

Dalam hati kasihan jugalah pada pekerja yang bertugas sebab mereka di marahi oleh bos mereka sebab meja kami tidak meriah dengan makanan dan minuman.

Untuk persembahan semua menarik tapi yang best apabila blogger menjawab contes mamee chef punyalah mudah dia punya soalan tapi tak semua blogger di tanya soalan tersebut. Macam biasalah jika anda berjaya menjawab soalan dengan tepat korang wajib dapat cenderahati dari pihak  mamee chef.

Ini pula segmen antara blogger ambil gambar dan upload dekat instgram. Macam-macam trick team nuffnang buat peserta teruja siap siapa yang pakai baju cantiklah, gambar siapa yang havoclah macam-macamlah pendek kata asal terpilih korang akan dapat gift. Tapi biasalah saingan terlalu sengit huhu.

Permainan dart ada juga. Ini bukan main suka-suka tapi untuk melengkapkan task nuffnang 007 kalau nak dapat hadiah misteri dari merekalah kata ejen nuffnang ahaks..

Blogger gempak menjadi hak milik sis Izzati Ghafur. Bukan saya sudah bilang mereka call mesti bersebab punyalah.

Harapkan yang itu sahajalah kita rangkul yang lain dema dah kebas. Kata orang jadilah ia satu “penyeri”

Tahniah di ucapkan untuk blognya.

errr..sebahagian makanan dah letgo heeee termasuk air mineral spritzer

errr..sebahagian makanan dah letgo heeee termasuk air mineral spritzer

Tidak lupa juga untuk pencarian siapakah pembunuh a.k.a mencuri kek hari lahir nuffnang hee semua boleh di katakan berakhir dengan ceria sekali apabila ia berakhir dengan sesi meniup kek dari team nuffnang.

 

Nuffnang’s 7th Birthday Bash 2014..penutupnya kami meraikan kemenangan si dia heeee apa lagi melayan char keuh tiewlah gamaknya malam itu.

Ini yang menarik untuk di jamu oleh mata kek nuffnang dan cup kek tema James Bond 007

 Lewat nak wish heeee selamat hari ulangtahun nuffnang 🙂

kredit picture: ini sini dan ini

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

24 Responses to “Nuffnang’s 7th Birthday Bash 2014”

  1. akubiomed

    Apr 08. 2014

    Tak dapat pergi sebab bertembung dengan sambutan Hari Keluarga di Port Dickson.

    Reply to this comment
  2. Mizz Aiza

    Apr 08. 2014

    wah.. memang meriah event ini.. menabung 6kali downy untuk suri.. 😀

    Reply to this comment
  3. Raudzah

    Apr 08. 2014

    Kita tengok gambar ni earlier kat Blog siapa entah , tak ingat nama dia..tapi kita boleh cam gambar the lovely suri..he..he. tahniah dear..tak sia-sia travel dari ipohkan..

    Reply to this comment
  4. Raudzah

    Apr 08. 2014

    Klik-klik tiga iklan tak menarik..tak tau ada point ke tidak..

    Reply to this comment
  5. Hafizul

    Apr 08. 2014

    Hehe..jame bone sungguh ni..hehe..tahniah suri..mesti best kan?

    Reply to this comment
  6. Ummi Hanie

    Apr 08. 2014

    amboi meriahnye nmpk ceria sekali cikpuan suri 🙂

    teringat semasa peperiksaan dulu sy pernah dapat angka giliran 007 🙂 begitu james bond sekali tersa diri ini ketika itu. hahahaaa

    Reply to this comment
  7. Anak Askar Pencen

    Apr 08. 2014

    Ada dapat invitation dari Nuffnang ni, tapi tak pergi sebab takda baju. Dalam tu dia tulis kena pakai baju ikut event tu. Stail ala James Bond. So, memang tak pegi la sebab saya mana ada tuxedo. Hehe

    Reply to this comment
  8. puteri kasih

    Apr 09. 2014

    puteri pun dapat invitation dari Nuffnang tapi tak pergi ..nampak meriah ye suri 🙂

    Reply to this comment
  9. puteri kasih

    Apr 09. 2014

    ada digi untuk suri 🙂

    Reply to this comment
  10. Mizz Aiza

    Apr 09. 2014

    suka tengok suri yang ceria.. burung-burung je keluar petang-petang macam ni..

    Reply to this comment
  11. KesumaAngsana

    Apr 09. 2014

    wah meriah sungguh tu yer… mesti seronokkan ! done nuffnagx2 kat sini

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 13. 2014

      meriahlah sangat sebab party hari jadi tapi bolehlah sebab saya kebetulan hari ahad tu esok ada extrem aktiviti tu jalan je sekali harung

      Reply to this comment
  12. fiza aizawa

    Apr 09. 2014

    bestnye.. untung dpt jemputan..serius mmg best..

    Reply to this comment
  13. Fiza Rahman

    Apr 10. 2014

    Bestnya dpt join. Meriah yer.

    Churpchurp ☺

    Reply to this comment
  14. faizal

    Apr 11. 2014

    tahniah..memang james bone sungguh…

    Reply to this comment
  15. Norasikin

    Apr 12. 2014

    Saya je tak berpeluang nak join (Padahal tak dijemput!)

    Reply to this comment
  16. zik

    Apr 12. 2014

    Tak dapat turut serta… Nak buat entri pun malas hehe..

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 13. 2014

      nak sertai pun boleh tak setai tak mengapa. kalau nak buat entri boleh tak pun tak apa 🙂

      Reply to this comment

Leave a Reply