Cara Havoc Membuat Donuat Gebu Lembut Big Apple

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Cara havoc membuat donuat gebu lembut big apple ini adalah hasil air tangan saya sendiri. Bila difikirkan ia hanya di buat untuk menu makanan minum petang sahaja sambil menikmatinya bersama anak menontot cerita upin dan ipin. Tapikan bila buat terlebih dari jangkaan saya boleh menghasilkan donuat gebu lembut persisΒ  Big Apple lebih dari 28 biji!

percubaan pertama membuat donut !

percubaan pertama membuat donut !

Modalnya bahan asas untuk membuat donuat gebu lembut Big Apple hanya memerlukan kos agak murah seperti tepung,Β  air, acuan sudah tentunya ia mudah di perolehi dari rumah dan cukup membuatkan hati ini berasa gembira apabila anak dan suami berjaya menghabiskannya dalam masa satu hari!

Jom buat baju melayu dan seluar & baju kurung pahang!!

Jika anda teringin membuat donut gebu dan lembut macam kedai big apple persis tooping donut cokelat dan susu dengan pelbagai kemeriahan warna yang memikat hati saya yakin agak mustahillah untuk saya apa lagi anda untuk pergi ke kedai big apple setiap hari. Sah-sahlah ia satu sikap yang membazir namanya. Padahal saya boleh lakukannya sendiri. Anda mesti boleh jugakan πŸ˜‰ lebih hebat dari saya nanti πŸ™‚

Warna warni pemikat mata untuk makan!

Warna warni pemikat mata untuk makan!

Psst..cara mudah membuat havoc donut gebu lembut bis apple ini anda tidak perlu tertumpu pada donut taburan gula halus, donut taburan kekacang, donut di sira pedas, donut inti cheese, donut inti kastad sahaja pendek kata apa yang fikiran anda berhak membuat filling donut dan mempelajari cara melakukan topping donut dengan sendiri.

Suri suka mempelajari teknik mewarnakan donut.Teruja jangan katalah serius saya telah mencuba dan mencuri rahsianya hoyeh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Saya tak pernah makan donut big apple la. Sedap ke?
    Donut yg sedap ke topping yg sedap.
    Malu nak beli sbb nanti penjualnya tgok atas bawah.
    “Org kampung mana la nak makan donut ni”