Cara Havoc Membuat Donuat Gebu Lembut Big Apple

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Cara havoc membuat donuat gebu lembut big apple ini adalah hasil air tangan saya sendiri. Bila difikirkan ia hanya di buat untuk menu makanan minum petang sahaja sambil menikmatinya bersama anak menontot cerita upin dan ipin. Tapikan bila buat terlebih dari jangkaan saya boleh menghasilkan donuat gebu lembut persis  Big Apple lebih dari 28 biji!

percubaan pertama membuat donut !

percubaan pertama membuat donut !

Modalnya bahan asas untuk membuat donuat gebu lembut Big Apple hanya memerlukan kos agak murah seperti tepung,  air, acuan sudah tentunya ia mudah di perolehi dari rumah dan cukup membuatkan hati ini berasa gembira apabila anak dan suami berjaya menghabiskannya dalam masa satu hari!

Jom buat baju melayu dan seluar & baju kurung pahang!!

Jika anda teringin membuat donut gebu dan lembut macam kedai big apple persis tooping donut cokelat dan susu dengan pelbagai kemeriahan warna yang memikat hati saya yakin agak mustahillah untuk saya apa lagi anda untuk pergi ke kedai big apple setiap hari. Sah-sahlah ia satu sikap yang membazir namanya. Padahal saya boleh lakukannya sendiri. Anda mesti boleh jugakan 😉 lebih hebat dari saya nanti 🙂

Warna warni pemikat mata untuk makan!

Warna warni pemikat mata untuk makan!

Psst..cara mudah membuat havoc donut gebu lembut bis apple ini anda tidak perlu tertumpu pada donut taburan gula halus, donut taburan kekacang, donut di sira pedas, donut inti cheese, donut inti kastad sahaja pendek kata apa yang fikiran anda berhak membuat filling donut dan mempelajari cara melakukan topping donut dengan sendiri.

Suri suka mempelajari teknik mewarnakan donut.Teruja jangan katalah serius saya telah mencuba dan mencuri rahsianya hoyeh!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

28 Responses to “Cara Havoc Membuat Donuat Gebu Lembut Big Apple”

  1. puteri kasih

    Apr 03. 2014

    Puteri suka makan donut big apple tapi lom pernah cuba buat sendiri 🙂

    Reply to this comment
  2. puteri kasih

    Apr 03. 2014

    digi dan kfc untuk suri 🙂

    Reply to this comment
  3. Mizz Aiza

    Apr 03. 2014

    wah.. nampak sedap suri buat.. memang samamacam big apple punya.. kalau jual ni boleh kalah big apple..

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 04. 2014

      kalahkan sahaja kata nak berjimat hee…sekaranglah masa untuk kedekut

      Reply to this comment
      • Mizz Aiza

        Apr 09. 2014

        kalau boleh buat sendiri tak payah kita kayakan big apple tu.. hehe.. ada lagi 3 kotak colgate untuk suri.. kita gosok gigi dulu.. 😀

        Reply to this comment
  4. Mizz Aiza

    Apr 04. 2014

    buat sendiri lagi jimat.. beli dengan big apple mahal tu.. menabung 6kali colgate.. 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Apr 04. 2014

      ya apa sahaja berkaitan membeli mkanan di luar wajib mengeluarkan duit. kita boleh berjimat kalau kita nak kan 😉

      Reply to this comment
  5. Sabree Hussin

    Apr 04. 2014

    Yang dalam gambar tu hasilnya ke? Bukan beli eh

    Reply to this comment
  6. Jamian Sarif

    Apr 04. 2014

    dah tak payah g big apple lepas ni…hehe..

    Reply to this comment
  7. anif

    Apr 04. 2014

    Sedap dapat makan donut ni.. Tapi tak boleh la nak makan banyak-banyak. 🙁

    Reply to this comment
  8. fiza aizawa

    Apr 04. 2014

    dah sebijik mcm big apple dan dunkin donut tu…

    Reply to this comment
  9. KesumaAngsana

    Apr 04. 2014

    menarik teknik ni… tapi KA lebih suka donut kosong gutu aje w/o coklat ke ape ker.. hehehe

    Reply to this comment
  10. Fiza Rahman

    Apr 04. 2014

    Nak boleh meniaga donut in suri. Bankrupt lah big apple mcm ni ….hehehe….

    Reply to this comment
  11. Raudzah

    Apr 04. 2014

    Bestnya Donut…gebu tapi manis…makan satu pun dah kenyang…

    Reply to this comment
  12. akubiomed

    Apr 05. 2014

    Memang best dapat nikmat kuih Donut di waktu minum petang bersama keluarga.

    Reply to this comment
  13. syukur

    Apr 05. 2014

    Donat merupakan makanan kesukaan anak-anak yang sangat enak, apalagi dengan berbagai toping yang sangat lzat.

    Reply to this comment
  14. Moms Avenue

    Apr 05. 2014

    Teringin sangat nak buat sendiri.. tp belum berapa confident lg.. kikiki

    Reply to this comment
  15. hafiz

    Apr 07. 2014

    Donut big apple menag sedap…terliur plak

    Reply to this comment
  16. mrhanafi

    Apr 07. 2014

    pernah cuba buat donut..tapi tak berapa jadilah!

    Reply to this comment
  17. Hafizul

    Apr 08. 2014

    Ohh belum dapat makan lagi donat macam ni..hehe..

    Reply to this comment
  18. Denaihati

    Apr 10. 2014

    buat sendiri memang puas makan, boleh hias ikut suka.

    Reply to this comment
  19. Norasikin

    Apr 12. 2014

    Saya tak pernah makan donut big apple la. Sedap ke?
    Donut yg sedap ke topping yg sedap.
    Malu nak beli sbb nanti penjualnya tgok atas bawah.
    “Org kampung mana la nak makan donut ni”

    Reply to this comment
  20. hafizmd

    Apr 15. 2014

    Ambe nmpak yg topping coklat jer…hehee

    Reply to this comment

Leave a Reply