Cara Mengelakkan Kucing Membuang Hajat 소금소금

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Bukan tidak suka tapi bila saban hari hidung ini asyik terhidu sahaja baunya memang serius rasa mual dan loya mula menjelma. Geramlah tersangat tapi bagaimana cara ingin mengelakkan kucing ini membuang hajat najis di tanah halaman rumahku.

Modul Membuat Baju Kurung Moden A-Z

Bahan-bahan yang terbaik bagi mengelakkan kucing ini membuang sisa makanannya:-

1) Garam atau 소금

Caranya taburkan garam di sekeliling taman mini. Rumah Suri memang ada taman mini a.k.a sekangkang kera tanah. Kalau boleh tabur atas permukaan tanah bagi tebal. Jangan sesekali tabur malu-malu kucing ya. Tabur dan tabur keliling sampai rasa puas hati hee..

Oh tidak! lepas ni nak melepas dekat mana?

Oh tidak! lepas ni nak melepas dekat mana?

Simpulannya:

Kucing akan teragak-agak memijak port lepaknya sebab garam ini lama-kelamaan ia akan cair. Hais..bila garam itu terkena cahaya panas teriklah. Biasanya apabila garam akan cair ia akan mudah melekat pada kulit badan kucing. Kalau garam tidak cair sekalipun garam / 소금 tetap melekat pada badan dan tapak kakinya juga. Serius ia akan menjilat garam 🙂 .

Teknik Mudah Membuat Baju Melayu

Kami Agen Cari Jodoh !!

Kalau dia masih berani dia akan datanglah. Mengikut pemerhatian Suri dia serik haa.. 😉

Petua mengelakkan kucing ini membuang najis bukan bermakna kita membenci tapi untuk mengelakkan orang lalu -lalang halaman rumah Suri sambil menutup hidung ahaks..apa lagi tuan ruamhnya huhu..

Kedua..er sediakan..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. menarik petua ini untuk dicuba suri.. jiran aiza ni pandai bela kucing, tapi dibiarkan buang hajat di depan rumah jirannya pula.. boleh cuba petua ni nanti.. 😀

  • baan akan melekitlah heeee..mula dia tak akan perasa tapi dia akan rasa badan dia melengas jer.bila dia jalan-jalan mesti garam yang melekat dekat bulu/badan dia akan di tiup angin pastu akan jadi cair kalu kena cahaya matahari tu akan timbul rasa tak selesa pada dia nanti

   apanak buat kt kawasa umh suri ada sahaja kucing. kalau kata dia duduk nak tidur oklah tapi kekadang bila dia berak merata atas tanah..cakarnya kereta sakit gak jiwa huhu..

   bte dia makhluk Allah juga itu salah satu habitat dia nak buat macma mana. tak akan kita nak dera dia pula pakai kaedah kejam heee..wahualam.

  • poko bunga saya semua dalam pasu.tak tahu garam boleh matikan pokok bunga. btw ptr letak garam dekat atas tanah atas atas simen jangan letak dekat dengang pokok bunga sudahlah 🙂

 2. trimakasih atas artiukelnya yang berjudul ” Cara Mengelakkan kucing membuang hajat ”
  saya dari Indonesia , jadi kalau komentar saya pakai bahasa Indonesia .
  saya sangat senang dengan artikel anda sangat menarik untuk dibaca 🙂

 3. Tq cik atas infonya. 1st time saya dengar. Boleh jugak saya praktikkan nanti.
  Mungkin saya boleh kongsikan satu cara untuk menghalau kucing berak merata ni. Lebih2 lagi bukan kucing kita sendiri, tapi kucing liar atau mendatang. Harap2 dapat selesaikan masalah semua.
  Boleh cuba gunakan produk “Cat Repellent” dari Jepun ni. Produk ni bila letak akan keluarkan bau yang menyebabkan kucing tak selesa & lari.
  Yang bukan sahaja murah & mudah tapi tak menyeksa binatang. Produk ni ada saya nampak di website ni
  http://www.tenringgitshop.com
  Selamat mencuba yer.