Rahsia Kod Pelupa Bagi Orang Yang Macam Saya

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Rahsia Kod Pelupa Bagi Orang Yang Macam Saya jangan sesekali merasa pelik tapi itulah hakikatnya walaupun saya bukanlah seorang yang kuat pelupa. Apakah cara yang pernah anda lakukan untuk mengelakkan anda seorang yang pelupa.

Adakah anda akan menulis nota rahsia anda dalam note telefon pintar, buku mini cap 555, menyemat note comel di papan kanyataan dalam bilik anda, menyelitkan kertas putih note kecil  yang di simpan dalam dompet  ataupun anda katakan ia tak perlu sama sekali sebab anda memang seorang yang masih kuat daya ingatannya.

Bahan utama yang perlu ada

Bahan utama yang perlu ada

Bagi diri Suri sendiri benda di memang akui memang seorang yang mudah pelupa terkadang bukan selau sesekali haaa.. begitu?

Serius jika Suri ingin log ini email seperti perkara wajib kita perlu memasukkan kata laluannya terlebih dahulu. Untuk email yang biasa Suri gunakan selalu memamg mudah untuk ingat. Akan tetapi jika emailnya lebih dari 4 email berserta kata laluan yang berbeza terkadang naik migren jugalah di buatnya. Padahal kata laluan yang di bina ikutkan bukan berat sangat.

Pernah beberapa kali Suri ingin melihat jumlah sale dalam email bila fikiran..duit…duit..duit.. sampaikan diri ini boleh terlupa kata laluan untuk masuk email. Tidak ke haru namanya akhirnya apa yang terjadi setelah mencuba beberapa kali akaun gmail/yahoo di block.

Sakit jiwa ho. Hajat yang pada mulanya nak gembira melihat komisyen berakhir dengan kesedihan. Korang faham sahajalah kalau sudah blok bagai wajiblah menunggu dalam tempoh masa 12 jam macam itukan.

Ya. boleh sahaja Suri semak akaun  maybank melalaui online itu ini tapi terkadang susah nak kenalpasti sebab kebanyakkan produk sekarang rata-rata komisyen rm25.00 itu buat diri ini nak cek dari satu email ke email yang lain uh.. Garu jugalah kepala masa itu hu..hu..

Bila tegakkan kelander ia akan jadi seperti gambar di atas

Bila tegakkan kelander ia akan jadi seperti gambar di atas

Jadi ia sungguh sukar dan menyeksakan keadaan. Kali ini Suri ingin kongsikan Rahsia Kod Pelupa cara Suri ini untuk anda luar sana untuk mengelakkan diri sah pelupa dan pendek kata benda ini korang nak bawa kemana pun boleh. Nak sorok-sorok dalam almari pun boleh asalkan anda seorang pandai menyimpan rahsia  dan tak pelupa di mana anda meletakkan kod  a.k.a nota rahsia anda itu paham 🙂 .

Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

Pasti cara ini manual, menjimatkan dan mampu selamatkan bumi kita ha.ha.

Anda ada mempunyai  perkara yang ingin di kongsikan tentang “PELUPA

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

29 Responses to “Rahsia Kod Pelupa Bagi Orang Yang Macam Saya”

  1. Masrizal

    Mar 19. 2014

    ada orang kata, bila terlupa, cuba sebut nombor 9 sambil istighfar, bebanyak… nanti datang balik la apa yg kita nak ingat tu… 🙂

    Reply to this comment
  2. Anak Askar Pencen

    Mar 19. 2014

    Makin meningkat usia, semakin banyak tanggungjawab yang perlu diuruskan. Akibatnya, makin banyak perkara yang kita terlupa jika tidak dicatatkan waktu kita masih ingat.

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 19. 2014

      ialah heeee…terkadang mudah tapi sebab lupa itu jadi begitu.pernah juga ke dapur sibuk memasak anak pula panggil tapi dalam hati dah plan nak ambil barang dalam peti ais haaa..

      Reply to this comment
  3. myrujukan

    Mar 19. 2014

    ya, memang nota memudahkan kita dan membantu ingat benda yang mungkin kita akan lupa

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 19. 2014

      kita akan lupa mungkin saat kita perlukan time tu pikiran tengah blur payah gak tu heeee

      Reply to this comment
  4. onlajer

    Mar 19. 2014

    Untuk elakan daripada menjadi pelupa kurangkan makan masin dan masam, dan paling extream jangan minum air yang telah dijadikan swiming pool semut hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 19. 2014

      haaa, lain tak ada masalah kalau bab kata laluan memang geram.bila terkena sekali saya akan pastikan benda tak akan berlaku.

      hooyeah..thnks 🙂

      Reply to this comment
  5. Bahrain

    Mar 19. 2014

    Pernah dulu juga terlupa gara-gara dah lama tak buka tapi nasib baik boleh reset password. hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 19. 2014

      itu salah satu puncanyakan….tapi jangan sampai blok terus heee..nanti kena buka akun baharu huhu…

      Reply to this comment
  6. mrhanafi

    Mar 19. 2014

    jika emosi terganggu maka mudah untuk menjadi pelupa..jadi elakkan stress selalu!

    Reply to this comment
  7. akubiomed

    Mar 19. 2014

    Smartphone kan boleh set memo dan temujanji.

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 19. 2014

      ya bisa ada tapi terkadag bateri low gara-gara anak yang main games last tak dapat nak semak memo bagai heee

      Reply to this comment
  8. Raudzah

    Mar 19. 2014

    So far tak terfikir lagi nak adakan KOD Suri..tak serius lagi kot penyakit lupa tu..he..he

    Reply to this comment
  9. ajumohit

    Mar 19. 2014

    samalah kita pelupa tp belum smpi tahap
    buat kod rahsia lagi 😉

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 20. 2014

      saya mesti buat..ada yang ingat ada lupa tapi untuk masa2 akan datang mana tahukan hee…

      kod rahsialah sangat padahal emai dan kata laluan sahaja tu..heee…yang lain ada juga hurm…spa lah..afllti punya produklah haa… 😉

      Reply to this comment
  10. cik lisa

    Mar 19. 2014

    lisa adakan satu buku nota, kemudian senaraikan apa yang hendak dibuat itu dan ini, tambah2 lagi password itu dan ini , alahai, kalau tak tulis, haru. haha

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Mar 19. 2014

    Selalunya puteri save dalam telefon je suri ataupun dalam planner 🙂

    Reply to this comment
  12. puteri kasih

    Mar 19. 2014

    Jom kita daftar kat london university, sebelum tu kita tangkap burung biru dulu 🙂

    Reply to this comment
  13. Mizz Aiza

    Mar 20. 2014

    aiza pun selalu juga terlupa suri.. selalunya memang kena tulis untuk bagi ingat..

    Reply to this comment
  14. profhariz

    Mar 20. 2014

    Pelupa? InshaAllah istighfar dan hariz akan simpan dalam notepad atau tulis di dalam handphone.

    Reply to this comment
  15. Fiza Rahman

    Mar 20. 2014

    Sama lah kita suri. slalu lupa password. Siap save dlm tab ni ha ☺

    Reply to this comment
  16. Alynn

    Mar 23. 2014

    kalau orang yg pelupa ni selalu sangat pk banyak benda..macam saya..kna tulis dlm buku satu2..hehehe

    Reply to this comment
  17. Hafizul

    Mar 23. 2014

    Emm bila fikiran aasyik tertanggu jer, memang akan menjadi pelupa..banyak perkara pulak tu..hahaha

    Reply to this comment
  18. Pendekar Berkuda

    Mar 24. 2014

    Penting untuk orang macam sy juga

    Reply to this comment
  19. ema

    Mar 25. 2014

    Salam Suri, akak pula selalu lupa kunci letak di mana..skrg semakin pelupa…mungkin faktor umur.

    Reply to this comment
  20. Mizz Aiza

    Mar 25. 2014

    lagi satu aiza sellau minta seseorang ingatkan aiza.. contohnya minta adik ingatkan.. menabung infiniti, lazada, digi, inti untuk suri.. 😀

    Reply to this comment
  21. Logeswary

    May 12. 2014

    saya merupakan seorang pelupa kod, tulis kat kertas dan lupa mana saya simpan kertas tersebut.

    Reply to this comment

Leave a Reply