Menggamit Memori Pertama Kali Menghadiri Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Alhamdulillah menggamit memori pertama kali menghadiri sepetang bersama blogger dan Yeo’s 2014 perjalanan di permudahkan.

Terima kasih kepada VIP, jemputan, sponsor, blogger dan team Denaihati yang telah menjayakan majlis sarat dengan ilmu, kemesraan blogger malaysia, brunei darussalam dan indonesia inilah masa gamat dan paling di ingati dalam hati setiap blogger yang hadir.

Saloma Bistro di Jalan Ampang_ Table no. 10

Saloma Bistro di Jalan Ampang_ Table no. 10

 

Penaja sepetang bersama blogger & yeo's 2014

Penaja sepetang bersama blogger & yeo’s 2014  (kredit iluvtour.com)

Sesi pengalaman blogger yang berjaya buat duit dalam blog

Sesi pengalaman blogger yang berjaya buat duit dalam blog (kredit iluvtour.com)

Game merasa perisa minuman yeo's

Game merasa perisa minuman yeo’s  “Pilihan Semulajadi” (kredit iluvtour.com)

Sesi meneka air minuman yeo’s antara game yang mampu memecahkan suasana dan sekali gus menarik minat blogger mengantuk kembali segar.

Sesi soal jawab dapat gift yeo's

Sesi soal jawab dapat gift yeo’s (kredit iluvtour.com)

Blogger bijak dia akan jawab soalan ini dengan selamber. Tapi sayang ada juga yang terlepas pandang aduh cemburu sikit sebab ada dengar blogger berjaya menjawab soalan dengan tepat membawa berkotak-kotak yeo’s balik rumah 🙂 serius ini hanya ada pada acara sepetang bersama blogger & yeo’s 2014 😛

Sebahagian makanan yang di hidang

Sebahagian makanan yang di hidang

Baki air dalam gelas tinggal sedikit. Menu lain tak habis hadap lagi. Inilah makana yang sempat Suri ambil sampailah ke akhir acara.. Opss lupa manisan dalam piring kecil gua tapau masuk dalam beg plastik bun haaa. Macam dalam entri ini untuk pergi, balik ini pengeras nak lawan mata mengantuk katanya.

“Arif Jemali Kak seri berung golek kambing golek itu macam sedap jer”

Suri “Mana tidak empat orang girls sebelah kita sibuk meratah bekali-kali”

cik tom sentiasa meriah orangnya

cik tom sentiasa meriah orangnya

Ini adalah salah seorang mentor yang amat Suri kagumi. Masih tak sempat korek ilmu berblogging buat duit dalam belog kami cuma sempat bersembang pasal belog masa menapak dari KLCC ke Saloma Bistro, Suri lari ke meja dia, selepas selesai solat di Pudu akhir sekali masa kami menunggu bas jam 7 malam.

Nampaknya ada sahabat baru lagi di sebelah saya :)

Nampaknya ada sahabat baru lagi di sebelah saya 🙂

Ini baru sikitlah heee ikutkan ada 300 lebih tau!

Kami duta Yeo's yang tak diiktiraf

Kami duta Yeo’s yang tak diiktiraf

Terima kasih gambar ini kredit kad dari blogger akubiomed hee.. masa inilah dslrnya dapat rest sekejap dan tuannya pun sudi juga duduk semeja dengan Suri. Serius orangnya cukup tinggi dan segak lalala..achommm!

Nur Misnan akhir dapat bersua muka

Nur Misnan akhir dapat bersua muka

Geram punya hati dia pusing depan meja kita berkali-kali buat derk sahaja. Akhirnya Suri terus tepuk bahu dia terkejutlah jadinya 🙂

Blogger Yatti comel hiii

Blogger Yatti comel hiii

Dia memang adik saya haa..Semasa majlis ini berlangsung dia sentiasa ada bersama Suri. Cuba teka kami di lokasi mana  ?  ? ?

Sebahagian blogger yang kelakar, serius Suri tak kenal siapa dok belakang tu btw bila menyapa di fb mereka cukup mesra seperti makaroni di bakar bersama chees

Angan 2010 tercapai untuk berjumpa dengan Bro Framestone suka ambil pose camgini “baru gempak”

Ini antara sebahagian blogger yang menghadiri majlis Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014 amat kelakar, serius Suri tak kenal siapa yang dok belakang tu btw bila menyapa mereka di muka buku depa memang cukup mesra seperti makaroni di bakar bersama cheese.

Dua biji..dua butir kacang soya ker nak seru patung ni .haaa...memang comel...

Dua biji..dua butir kacang soya ker nak seru patung ni .haaa…memang comel…

Haa..serius Suri memang ada buat permohonan dekat tuan yang jaga dua butir kacang bean yang tidak sempat di masak ini pada penjaga mereka

“saya nak bawa balik dua bean ini boleh tak”

Silap timelah kalau balik ipoh naik lori tak apalah juga kan 😉

Penggasas Ephyra

Pengasas ephyra

Pengasas Ephyra Puan Amiza sungguh cantik. Serius muka kak amiza bersih dan jerawat pun tiada. Mau terbaik ayuh dapatkan produk trial EPHYRA sini

tolong dia mau poslaju saya ke ipoh!!

Tolong!!! dia mau poslaju saya ke ipoh..

Terima kasih banyak-banyak untuk  cik tom dan adiknya yang comel… sebab sudi menghantar Suri sampai ke Pudu dan menemaiku sehingga masuk ke dalam perot bas. Sebak rasanya seperti baru 5 minit sahaja kami berjumpa.

Gift terbaik dari denaihati

Gift terbaik dari denaihati

Denaihati.com mesra dengan “Hidupkan Untuk Memberi” sinonim jiwa memberi untuk blogger yang berdaftar wajib mendapat free gift ini. Ada yang tak dapat serius sebab anda tidak datang masa itu huhu.. Terkini ada segmen “review edisi khas Denaihati

EPHYRA produk kecantikan dalaman dan luaran

EPHYRA produk kejelitaan dalaman dan luaran

Terima kasih EPHYRA  kerana produk ini mampu memperbaiki kulit muka saya nampak lebih sekata tak perlu bersolek jimatnya sungguh membahagiakan.

Hoyeh!! menang gift voucher

Hoyeh!! menang gift voucher

Terima kasih Anjung Jelita Spa & Beauty Centre. Syukur Suri memenangi hadiah spa rm300.00.  Bila nama blog di umumkan atas pentas rasa hati berbunga macam bunga jam sepuluh pagi kembang. Ingin lanjutan spa gedik boleh ke sini atau ini

hadiah misteri dari seseorang rakan sbb

hadiah misteri dari seseorang rakan sbb

Masih sempat muat naik gambar ini dalam muka buka tapi saat ini masih rahsiakan apa tajuk bukunya. Tunggu sahajalah plot entri akan datang boleh 🙂

Pudu Sentral- Ipoh

Pudu Sentral- Ipoh

Akan datang entah panjang umur ke tidak nak berjumpa lagi. Jadi tiada sebarang masalah untuk menepek tiket bas itu di sini haa.

Walaupun ia pengalaman pertama kali menghadiri sepetang bersama blogger dan Yeo’s 2014 sebenarnya masih banyak perkara yang perlu saya perbaki untuk menghadiri peluang yang akan datang. Serius tahap kesihatan saya agak kurang sihat jadi 80% boleh saya kata saya ada di sana dan sebahagian pergi ke laut.

Majlis Sepetang Bersama Blogger & Yeo's 2014 - BERJAYA

TAHNIAH !! Majlis Sepetang Bersama Blogger & Yeo’s 2014 – BERJAYA (kredit iluvtour.com)

Bagi yang tidak hadir saya rasa peluang ini amat rugi buat anda sebab di sinilah kita berkumpul bertukar pandangan untuk meluaskan pasaran blog masing-masing. Pendek kata bukan nak jadi terkenal tapi kita wajib ambil ruang untuk berkenal dengan mereka lebih otai dari kita.

Masa inilah kita harus mengenal siapa pihak penaja akan datang buatnya mereka nak bagi kita job tak ker bulan jatuh ke riba namaya, tetamu jemputan lama berkecimpung serius pengalaman mereka sungguh luas walaupun belog mereka nampak simple tapi masyuk setiap bulan.

Untuk yang akan datang kemungkinan mereka tidak akan di jemput untuk event seperti ini berkongsi rahsia buat duit dalam blog sebab setahu Suri setiap percaturan jemputan yang sbb akan buat pada masa akan datang yang pastinya akan ada blogger baru  hebat lagi akan di perkenalkan.

Pstt..Serius orang kaya bukan sebab mereka ada duit tapi kerana ilmu yang mereka anda maka mereka itu menjadi minat untuk orang lain di sekelilingnya membina kejayaan.

Wahualam.

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

52 Responses to “Menggamit Memori Pertama Kali Menghadiri Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014”

  1. onlajer

    Mar 17. 2014

    i say rugi lah gua tak dapat pergi , lau tak boleh ambil – ambil gambar

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 17. 2014

      bukan ambil gambar tapi dapat berjumpa dengan blogger berjiwa besar dala buat duit tambah pula dapat free gift heee..

      kan gua dah kata 🙂

      Reply to this comment
  2. Mohd Azrin Abu Bakar

    Mar 17. 2014

    Assalamualaikum Suri.Apa khabar?Semoga berada dalam keadaan terbaik.

    Menyesal tidak dapat pergi ke majlis berkenaan.
    Ini kerana baru nak daftar dah tutup ,sebab dah penuh.

    Rajuk betul kelmarin…

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 18. 2014

      wsalam..

      semalam mampu rehat sekejap itu tak betah melayan anak ke dapur kraftangan macam-macam lagi heee..

      kenapa tak pergi ada sebab tak dapar di elakkan huhu..sabarlah akan datang mesti boleh pergi punya. saya main daftar jer tapi tak jami akan hadir ke tak.tapi nampak gaya keadaan menyebelahi saya jadi saya oergi sahaja. kalau kata ada hal saya mungkin akan bagi table pada orang lain.

      rajuk?? erk….

      Reply to this comment
  3. Ahsanul Karim

    Mar 17. 2014

    Walaikum assalam and loved the work you done and the post was something new to read about.

    Reply to this comment
  4. ema

    Mar 17. 2014

    rasa rugi tak pergi SBB baru-baru ini..biarpun awal dah daftar..InsyaALLAH next year join.. mesti kosongkan aktiviti dekat dengan tarikh SBB…oh Suri, orang Ipoh ke…bulan April akak pergi Ipoh…stay di Hotel MH, Ipoh.

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 17. 2014

      kalaua da hal lebih penting tak mengapa…

      saya pasir putih heee..moh turun aeon section 18 insyallah saya boleh turun situ 😉

      Reply to this comment
  5. Raudzah

    Mar 17. 2014

    Wah meriah sis…good for you..nanati kalau dah korek-korek dari cik tom..kongsi ngan kita tau…

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 18. 2014

      dia ada ilmu tapi kena buat try error katanya 🙂

      pst//jangan jumpa snag cacing sudahlah…

      Reply to this comment
  6. Raudzah

    Mar 17. 2014

    Bluebirds & 2 adds for you…

    Reply to this comment
  7. ajumohit

    Mar 17. 2014

    seronok kan dptmke majlis ilmu sebegini di smping dpt tambah ramai kenalan 😉

    Reply to this comment
  8. akubiomed

    Mar 18. 2014

    Perjumpaan blogger di #SBB14 dan Yeos ibarat keluarga besar berkumpul.

    Reply to this comment
  9. Sop

    Mar 18. 2014

    untung sapa yg dpt ke majlis tersebut
    Sop jer x untung 🙁

    Reply to this comment
  10. puteri kasih

    Mar 18. 2014

    nampak meriah tu suri, selain hadiah mesti suri dapat kumpul banyak ilmu kan 🙂

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Mar 18. 2014

    Jom puteri belanja makan di McD sambil tengok burung biru yang berterbangan 🙂

    Reply to this comment
  12. KiD

    Mar 18. 2014

    suka ayat terakhir… jumpa lagi… =)

    Reply to this comment
  13. Suri

    Mar 18. 2014

    yang last tu heee..terbaiklah saya angkt bakul sendiri.

    Kid….tapi siapa yang dalam bean tu?

    Reply to this comment
  14. Myra Jay

    Mar 18. 2014

    Masa Suri mai meja MJ bergambar dengan kak Nora, memang nak tegur tapi segan tkut tersalah orang..hehee
    Tp kejap je kita dapat borak2 kan 😀

    Reply to this comment
    • nurmisnan

      Mar 18. 2014

      Tegur jer.. suri ni peramah bagaiborgnya.. kannn suri

      Reply to this comment
      • Suri

        Mar 18. 2014

        haa.ada-ada sahaja.padahal bosan duk meja sendiri masing2 sepatah tanya sepatah di jawab adoi lama2 habis idea nur ajak pi table sana saya lari heee..tapi semua ok dan bolehajak borak rata2nya

        Reply to this comment
    • Suri

      Mar 18. 2014

      hii asal salah orang sama jer gambar dekat “dia cahayacinta” dengan orang balas komen ni tak ada syak lagi heee.. 🙂

      tu borak sekejap jer leka dengan lagak orang kt atas pentas heeee.. akan datang sembang lebih

      Reply to this comment
  15. nurmisnan

    Mar 18. 2014

    Tau lokasi tu kat mana.. matic pelancongan.. kih3

    Anyways nice to see u suri.. kena tepuk ehhh.. hahaha

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 18. 2014

      haa mu dah ronda eh hi..hik..hik…

      ya kena tepok tanpau namanyer… sama2 teruja 🙂

      Reply to this comment
  16. Fiza Rahman

    Mar 18. 2014

    Meriah dgn gambar². Tapi gambar ngan kita tak der pon…huhuhu…

    Reply to this comment
  17. Mizz Aiza

    Mar 18. 2014

    ruginya aiza tak join SBB ni.. menabung 5mcD,2visa,1inti untuk suri..

    Reply to this comment
  18. azwan

    Mar 18. 2014

    memang meriah SBB itu. next time boleh datang lagi kan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 18. 2014

      insyallah saya akan pergi kalau ada rezki hee..api mesti berani tegur otai sebb kali sata tak tegur sb pertama kali gugup ko haa..dan rasa kurnag sihat juga masa tu ikutkan mahu jer putar2 keliling meja whooo 🙂

      Reply to this comment
  19. Sis Vee

    Mar 18. 2014

    nampak happening . x dpt join sbb ada commitment pada bonda . next year , maybe … beri colgate kat suri .

    Reply to this comment
  20. profhariz

    Mar 18. 2014

    First masa saya nak duduk meja 26 dah memang perasan eh ni kak suri kan. Nak tegur ke tak. Memang sangat cantik di meja 25 🙂

    Reply to this comment
  21. KesumaAngsana

    Mar 18. 2014

    amboi cukup meriah tu suri !

    Reply to this comment
  22. faizal

    Mar 19. 2014

    pengalaman yang indah untuk blogger

    Reply to this comment
  23. Ismail N

    Mar 19. 2014

    Oik ada jugak ye.. Kawe pun tak sempat cari semua blogger yg kawe pernah lawat blog. Ramai sangat ehhh.. Ada lah bro Amir, Akubiomed, Hafiz, Nurmisnan, Lobam etc yg kawe terjumpa

    Reply to this comment
  24. cik lisa

    Mar 19. 2014

    beruntung spe yang dapat hadir 😀

    Reply to this comment
  25. hafizmd

    Mar 20. 2014

    terbaiklah! still rasa ralat sbb tak dapat bawak ms fieza hari tu..lau tak..lehlah peneman meriah meja suri hari tu.. =)

    apapun, ayat last mmg power!

    Reply to this comment
  26. Mya

    Mar 21. 2014

    Assalammualaikum Suri,
    Akak yang duduk sebelah awak *lambai hehe.
    Akak baru je update entry pegi SBB ni, kalau sudi jenguk2lah yer 🙂

    Reply to this comment
  27. Khairul Zamri

    Mar 26. 2014

    Saya tak pergi pun SBB jadi tak de memori dapat diungkap huhu

    Reply to this comment
  28. Bro Framestone

    Apr 04. 2014

    Dari 2010 ek.. Ala sian dia….. Akhirnya kan…

    Reply to this comment

Leave a Reply